بازیهای فایتینگ از زمان به وجود آمدن ویدیوگیم و بازیهای رترو وجود داشتند و یکی از قدیمیترین سبکهای بازیهای ویدیویی محسوب میشوند. در نسل هشتم و کنسول PS4 نیز این قضیه برقرار است. سازندگان در این ژانر معمولا کم هستند، زیرا ساختن یک بازی فایتینگ خوب به هیچ عنوان آسان نیست و در واقع یکی از چالش برانگیزترین بازیها برای بالانس کردن لول دیزاین و طراحی کاراکترها حساب میشود. بااین حال در نسل هشتم بازیهای فایتینگ ژاپنی و غربی تلاش کردند تا دوباره نقش بسیار پررنگی داشته باشند که با اضافه شدن فرانچایز Injustice در این ژانر توانستند شور و شوق را به آن در اروپا و آمریکا برگردانند. خوشبختانه طبق روال هرسال ژاپن نقش بسیار پررنگتری در ساخت بازیهای فایتینگ داشت و با فرانچایزهایی مثل Under Night In-Birth Exe: Late که طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد، توانستند دوباره ژانر رترو فایتینگ را احیا کنند. این نسل برای طرفداران فایتینگ شرقی نسل آرزوها بود، چرا که بالاخره کپکام Street Fighter V را عرضه کرد و بسیاری از طرفداران آن به سمت بازی روانه شدند که البته در سال ابتدایی بازی مشکلات فراوانی داشت و سیاستهای کپکام نیز برای بازی درست نبود. اما با گذشت تقریبا 3 سال و عرضه شدن Street Fighter V: Arcade Edition بازی به یک شاهکار مانند سری قبلی بدل شده و توانسته بسیاری از گیمر هارا راضی نگه دارد.
ژاپن برندهی این دست!
کار بازار ژاپن برای فایتینگ به همینجا ختم نمیشود و کنسول نسل هشتمی سونی توانسته میزبان بسیاری از آنها باشد و سری بزرگ Granblue Fantasy Versus نیز روی آن منتشر شد که از طرف متنقدین و مخاطبها بسیار مورد تحسین قرار گرفت. شرکت بندی نامکو نیز ( Bandai Namco) تلاش کرد تا سلیقهی فایتینگ غربی و شرقی را باهم مخلوط کند و با دادن بازی SoulCalibur VI این سری را احیا کرد که خبر بسیار بزرگی برای طرفداران این بازی در سرتاسر دنیا بود و احتمالا نشانهی این است که ژانر فایتینگ بعد از شکست مخاطب در نسل هفتم توانسته در نسل هشتم دوباره جایگاه خود را پیدا کند. مگر میشود که اسم ژاپن و فایتینگ باهم برده شود اما اسم سری دیوانهوار Dragon Ball FighterZ برده نشود؟ اگر حتی یک درصد طرفدار انیمه این سری هستید بازی برای شما ساخته شده و انیمیشن و حرکت خاص آن که با اتمسفر بسیار غنی ترکیب شده میتواند در صد رضایت شما از یک بازی فایتینگ را از هزار نیز بالاتر ببرد! در ادامهی ژانر انیمه فایت نیز باید به حتما به اسم Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4 نیز اشاره کنیم که یکی از موفقترین بازی های فایتینگ منتشر شده در نسل هشتم بود و اگر عشق خاصی نسبت به انیمهی اصلی دارید شمارهی جدید این سری قدیمی مانند گذشته حس بسیار خوبی به شما خواهد داد.
و اما برترینهای ما در غرب و شرق
همیشه یک سری فرانچایز بزرگ هستند که عرصه را برای باقی رقبا فایتینگ تنگ کنند. این بازی ها نقش بسیار پررنگی در نسل هشتم نیز داشتند و با احیای موفق سبک فایتینگ فروش بسیار بهتری نیز پیدا کردند، گفتنی است که سیاستگذاری درست کمپانیها در این بخش باعث شد تا گیمرها بعد از یک نسل بی میلی دوباره به آغوش این ژانر برگردند. توی لیست نهایی این نسل نیز نام 3 فرانچایز بسیار درخشان است که توانستند با فروش بسیار خوب و آپدیت نگهداشتن بازی آن را به موفقیت روز افزون برساندد:
Mortal Kombat 11 Ultimate
کمتر کسی از وجود این فرانچایز کهنهکار در گیم خبر ندارد. شمارهی یازدهم بازی بعد از انتشار توانست سر و صدای زیادی به پا کند و ناشر و استدیو سازنده با تمام توان خود تلاش کردند تا بازی را به سمتی ببرند که طرفداران از آن راضی باشند. به همین دلیل بازی هنوز که هنوز است در حال آپدیت و اضافه شدن کاراکترهای جدید به بازی است و این کار آنها بسیار قابل ستایش است. با این حال بازی در زمان عرضه با تمام اقبال خود به سمت جلو حرکت نکرد و مخالفان زیادی را دید ولی با نرم کردن آنها و آوردن کاراکترهای منحصر به فرد دل آنها را نیز به دست آورد. شما با خریدن نسخهی آلتیمت بازی میتوانید به بیشتر محتوای اضافه شده دسترسی داشته باشید و تمام و کمال لذت را از این بازی ببرید. بازی با تغییرات بسیار خوبی چه در سطح گرافیک و چه در کاراکترهای قابل بازی بدل شده و اگر بعد از چند سال تمایل دارید این شماره را تجربه کنید احتمالا از تنوع آن نسبت به بازی های قبلی شوکه خواهید شد.
Tekken 7
فرانچایز تیکن از آن دست فرانچایزهایی است که احتمالا تمامی ماها در بچگی با نام آن آشنا شدیم. فرانچایزی که با شمارهی قبلی خود به سمت تاریکی و سکوت فرو رفت اما بعد از گذشت چندسال شمارهی 7 آن تمامی امیدها را برای بازی زنده کرد. این شماره توانسته تمام و کمال به کمی و کاستیهای سری التیام ببخشد و در کنار شمارهی پنجم سری به یکی از بهترینهای سبک فایتینگ بدل شود. کاراکترها به مراتب طراحی و پرداخت بسیار خوبی پیدا کردند و بازی نیز بسیار روانتر شده. اگر دنبال تجربهی چیزی بین فایتینگ غرب و شرق هستیند این بازی میتواند برای شما بهترین انتخاب باشد چرا که خلی ساده میتواند آن را محصول دو طرف نامید.
Injustice 2
بعد از موفقیت بزرگ شمارهی اول بازی، شمارهی دوم با قدرت بسیار زیادی بازگشت تا اکثریت را وادار کند تا برای تجربهی این اثر سر و دست بشکانند. Injustice 2 بدون حاشیه پا به عرصه نذاشت و با وارد شدن به بازیهای کثیف پرداخت درون برنامهیی برای مدتی به بایکوت گیمرها درآمد. اما بعد از گذشت چند سال بازی با اصلاح نسبی خود توانست دوباره اوج بگیرد و به یکی از بهترین فایتینگهای این نسل بدل شود. بازی از نظر بصری و طراحی بسیار غنی است و احتمالا کمتر بازییی می تواند در این نسل به پای آن برسد. اگر طرفدار کامیک و خصوصا دی سی هستید این بازی را حتما امتحان کنید، چرا که در کنار فایتینگ بودن بازی بخش داستانی نیز ارزش بسیار زیادی دارد و داستان بسیار غنی را تعریف میکند که احتمالا سینما حالا حالا ها قرار نیست با این کیفیت از آن فیلمی بسازد.