قابلیت FPS boost کنسول های نسل نهم مایکروسافت، باعث میشود تا بازی های مورد علاقهی شما، حتی روانتر از گذشته اجرا شود.
کنسول Xbox Series X بهترین پلتفرم برای اجرای عناوین Xbox One محسوب میشود. به این دلیل که هنوز بازی انحصاری که پرچمدار نسل نهم برای Xbox Series X باشد، منتشر نشده است. اما دلیل مهمتر، این است که مایکروسافت، قابلیت پشتیبانی از بازیهای نسل گذشته(Backward Compatibility) را در کنسول های جدید خود، بسیار جدی گرفته است. نه تنها کنسول های Xbox Series X/S قادرند تقریباً تمام عناوین منتشر شده برای Xbox One را اجرا کنند، بلکه مایکروسافت، قابلیتی تحت عنوان FPS boost معرفی کرده که سبب هر چه روانتر اجرا شدن بازی های قدیمی میشود.
در حال حاضر، تقریباً 100 عنوان بازی وجود دارد که از این قابلیت پشتیبانی میکنند و شما میتوانید لیست کامل این بازی ها را، در سایت رسمی Xbox مشاهده نمایید. قابلیت FPS boost، دقیقا همان کاری را انجام میدهد که از نام آن، مشخص است. یعنی به لطف این قابلیت، بازیهای Xbox One که در گذشته، فقط با نرخ 30 فریم بر ثانیه قابل اجرا بودند، حالا با نرخ 60 فریم یا حتی 120 فریم بر ثانیه روی کنسول های Xbox Series X/S اجرا میشوند. در این مقاله میخواهیم ده عنوان را که همین الان میتوانید با نرخ فریم بالاتری، آنها را روی Xbox Series X تجربه کنید، به شما معرفی کنیم.
Alien Isolation
عنوان Alien Isolation بهترین قسمت از فرانچایز Alien در بین مدیاهای مختلف محسوب میشود. فرانچایزی که شروع آن به سال 1986 بر میگردد. این عنوان، روح کلاسیک حاکم بر بازی های اوریجینال در سبک Sci-Fi را، به خوبی در بازی پیاده سازی کرده است و به عنوان یکی از طرفداران همیشگی این فرانچایز، حتی با نرخ 30 فریم بر ثانیه نیز، تجربه تک تک لحظات دلهره آور بازی خوشایند بود. روند بازی در این عنوان، کاملاً آهسته پیش میرود، بنابراین ارتقای نرخ فریم به 60 فریم بر ثانیه، مانند تاثیری که این قابلیت در یک بازی شوتر سرعتی دارد، نخواهد بود. به هر حال، ویژگی برجسته عنوان Alien Isolation، اتمسفر و حال و هوای خاص ترسناک آن است و در طول بازی نیز، باید مدام به دنبال پنهان شدن در تالارهای ترسناک ایستگاه فضایی Sevastopol باشید، آن هم زمانی که توسط یک Xenomroph غیرقابل کنترل، تعقیب میشوید. به لطف قابلیت FPS boost، تجربهی این بازی هیچگاه تا این حد روی Xbox Series X، لذت بخش نبوده است.
Assassins Creed III Remastered
قابلیت FPS boost از تعداد زیادی از عناوین مجموعه Assassins Creed پشتیبانی میکند مانند The Ezio Collection و عنوان دست کم گرفته شدهی Assassins Creed Unity. اما اگر بخواهم فقط یک نسخه از این مجموعه را برای تجربه به شما پیشنهاد کنم، انتخاب من عنوان Assassins Creed III Remastered خواهد بود. البته نه به این دلیل که Assassins creed III، بهترین عنوان در این مجموعه بازی ها باشد، بلکه به این خاطر که شما میتوانید آن را به عنوان بخشی از Season Pass بازی پر محتوای Assassins Creed Odyssey دریافت کنید و تجربهی دوباره آن، واقعاً ارزشمند خواهد بود. بازی Assassins Creed III، یکی از تاریک ترین و جذاب ترین بخشهای داستانی را در این مجموعه، به خود اختصاص داده است. آن هم با مکانیک های مخفی کاری جاه طلبانهای که حالا با نرخ 60 فریم بر ثانیه، روانتر از همیشه اجرا میشوند.
Dishonored:Difinitive Edition
به طور قطع یکی از برترین عناوین مخفی کاری منتشر شده برای Xbox 360، یعنی بازی Dishonored، در قالب عنوان Dishonored:Difinitive Edition، برای کنسول Xbox One منتشر شد و تا حد نه چندان زیادی مورد بازسازی قرار گرفت. این عنوان، گرافیگ بازی را کمی بهبود بخشید و تمام محتوای منتشر شده برای بازی، از کمپین اصلی تا DLC های مختلف را شامل میشد. شما در این بازی، کنترل شخصیت Corvo Attano را به دست میگیرید، محافظی وفادار که درگیر یک ماموریت نجات پیچیده در شهر استیم پانکی Dunwell میشود. عنوان Dishonored، فقط راجع به مخفی شدن و مبارزه کردن با دشمنان نیست، بلکه بخش زیادی از لذت بازی را، کاوش در دنیای آن و کشف رمز و رازهای مختلف، تشکیل میدهد. با وجود نرخ 60 فریم بر ثانیه، حیله های ماوراء طبیعی Corvo و تواناییهای قتل و ترور او، حتی از آن چیزی که در نسل گذشته دیده بودیم نیز، بسیار نرمتر به نمایش درمیآید.
Dragon Age:Inquisition
در حالی که بازی Dragon Age 2، در شهر Kirkwall روایت میشد و تعدادی سیاه چالهی تکراری را، به طور مداوم، رو به روی بازی باز قرار میداد، عنوان Dragon Age:Inquisition یک حماسهی بی پروا و گسترده است. در این عنوان فانتزی RPG، شما در نقش Herald بازی میکنید، یک جنگجو، یاغی و یا جادوگری که از حملهای فوق العاده عظیم، جان سالم به درمیبرد. و حال باید به دنبال یافتن متحدان سیاسی و نظامی، جهت مقابله با یک تهدید شیطانی شود. شما میتوانید کاراکتر خودتان را شخصی سازی کرده و در مبارزات Real-Time بازی، که امکان متوقف کردن نبرد، برای بررسی بیشتر صحنه را به شما میدهد، غرق شوید. نرخ فریم بالاتر، به بازی کمک میکند تا تاثیرات حیرت انگیز جادوهای مختلف خود را بهتر به نمایش بگذارد و مبارزات بازی نیز، حالا با سرعت بیشتری اجرا میشود تا تجربهی آن، بیشتر از همیشه لذت بخش باشد.
Gears Of War 4
هر چند بازی Gears 5، یکی از بهترین بازیهای بهینه سازی شده برای کنسولهای Xbox Series X/S به حساب میرود، بازی Gears Of War 4 نیز، حال که میتوان آن را با نرخ 60 فریم بر ثانیه تجربه کرد، از جایگاه مخصوصی نزد بازی بازان برخوردار است. در این عنوان شوتر سوم شخص که دنبالهی سری بازی های Gears Of War محسوب میشود، شما باید در نقش JD Fenix بازی کنید، سربازی که طی حوادثی، وظیفهی رهبری یک جوخهی فراری را بر عهده میگیرد و باید برای رسیدن به هدف خود، مقابل دشمنان انسانی و بیگانه ی سیاره SERA مقاومت کند. این بازی، تعدادی از مهمترین شخصیتهای اصلی بازی Gears 5 را به طرفداران معرفی کرد، مانند شخصیت محبوب Kate Diaz که در عنوان Gears 5، در مرکز داستان بازی قرار دارد. اگر دیگر عناوین مجموعه Gears Of War را تجربه کرده باشید، میدانید که باید از Gears Of War 4، چه انتظاراتی داشته باشید. یک گیم پلی درگیرکننده، داستانی جالب و بخش چند نفرهی (multiplayer) جذاب.
Hallow Knight:Voidheart Edition
استودیوهای مختلفی سعی داشتهاند که فرمول موفق سری بازی های Dark souls را، در ژانرهای دیگر به کار بگیرند که بازی Hallow Knight:Voidheart Edition، یکی از موفق ترین آنهاست. این عنوان، یک بازی با تمی تاریک، چالش برانگیز و دشوار در سبک Side-Scroller به شمار میآید که بازی باز را، در نقش یک شمشیرزن تنها، آن هم در دنیایی افسرده و پر از موجودات حشره مانند، قرار میدهد. هر چند بازی در سبک Metroidvania است، اما ماهر شدن در سیستم مبارزات پیچیدهی بازی، به اندازهی کاوش در نقشهی بزرگ و به هم پیوستهی بازی، مهم است. عنوان Hollow Knight:Voidheart Edition داستان خوبی برای روایت دارد که البته دیالوگ های نسبتاً کمی در طول بازی به کار میرود. و به منظور طراحی یک جهان پیچیده و غنی، از چند مکانیزم ساده در گیم پلی خود استفاده میکند. نکتهی مهمتر اینکه، بازی Hollow Knight از معدود عناوینی است که میتواند با نرخ 120 فریم بر ثانیه، روی کنسولهای مایکروسافت اجرا شود.
Mad Max
بازی Mad Max مصداق کامل یک بازی خوب است، که البته در زمان بسیار بدی منتشر شد. این عنوان اکشن ماجراجویی جهان باز، در سال 2015 عرضه شد، درست همان زمانی که اکثر بازی بازان، دیگر از این ژانر خسته شده بودند و از بازی های این سبک، استقبال نمیکردند. به علاوه، بازی ارتباط چندانی با فیلم Mad Max:Fury Road نیز نداشت، فیلم تحسین شدهای که در همان سال، اکران شده بود. اما هیچکدام از این موضوعات، نباید باعث شود که فراموش کنیم بازی Mad Max، تمام عناصری که ماهیت این فرانچایز را تشکیل میدهد، به خوبی رعایت کرده بود. از مبارزه با دشمنان عجیب و غریب در دنیایی آخرالزمانی با استفاده از نبردهای تن به تن، سلاح های گرم و مسابقات ماشین سواری گرفته، تا کاوش در بیابان های خشک و بی آب و علف استرالیا. شما حتی میتوانید ماشین اوراقی و ضعیف خود در ابتدای بازی را، با انجام ماموریت های مختلف، تا بالاترین حد ممکن ارتقاء دهید و از رانندگی در جهان بازی لذت ببرید. بنابراین اگر تا کنون، این بازی را تجربه نکردهاید، حالا فرصت خوبی است که آن را با نرخ 120 فریم بر ثانیه روی Xbox Series X و یا با نرخ 60 فریم بر ثانیه روی کنسول Xbox Series S، تجربه کنید.
Star Wars:Battlefront 2
وعدهای که توسعه دهندگان بازی Star Wars:Battlefront 2، به مخاطبان داده بودند، یک وعدهی کاملاً ساده و سر راست بود. “در نقش محبوب ترین شخصیتهای دنیای جنگ ستارگان قرار گرفته و با استفاده از وسایل نقلیه زمینی و هوایی مختص این فرانچایز، در تعدادی از خاطره انگیزترین لوکیشنهای این مجموعه، به نبرد با دوستان خود بپردازید.” دارندگان کنسول ایکس باکس سری ایکس، حالا میتوانند با نرخ 120 فریم بر ثانیه، نبردهای عظیم بازی را نظارهگر باشند، هر چند که برای این کار، نیازمند یک نمایشگر که از نرخ 120 فریم بر ثانیه پشتیبانی کند، نیز هستید. همچنین باید به صورت دستی، قابلیت FPS boost را از منوی Games Compatibility Setting، فعال نمایید. ارزش قابلیت FPS boost به این مسئله نیز بستگی دارد که شما، تا چه حد به دنبال نرخ فریم بالاتر در بازیها هستید و آن را برای خود ضروری میدانید. به هر حال، عنوان Star Wars:Battlefront 2، در حالت 120 فریم بر ثانیه نیز، بسیار عالی و پایدار اجرا میشود و شاهد افت نرخ فریم خاصی نیستیم. هر چند که کنسول Xbox Series X برای دستیابی به این هدف، رزولوشن بازی را از کیفیت 8K به رزولوشن 1080p Dynamic، کاهش میدهد. از آنجایی که بخش اعظم لذت بازی، به شنیدن و دیدن کاراکترهای محبوبتان از سری فیلمهای جنگ ستارگان، در دنیای گیم است، بهتر است قبل از فعالسازی قابلیت FPS boost، از خودتان بپرسید که آیا به دنبال تصویری با کیفیت و با جزئیات 4K هستید یا اینکه نرخ فریم بالاتر را در اولویت خود قرار میدهید.
Untitled Goose Game
البته، به احتمال زیاد تا الان، کنترل این غاز خرابکار را به دست گرفته و روزگار یک شهر را، سیاه کردهاید، اما آیا تا به حال، این کار را با نرخ 120 فریم بر ثانیه نیز، امتحان کردهاید؟ به جرئت می توان گفت که عنوان Untitled Goose Game، یکی از عجیب ترین بازیهای چند سال اخیر به شمار میآید. اما با این حال، در مدت زمان کمی، طرفداران بسیاری برای خود پیدا کرد. آن هم به دلیل اینکه، هیچ بازی دیگری که شبیه آن باشد، وجود ندارد. در این عنوان معما محور و به نوعی شبیه ساز، شما در نقش یک غاز انگلیسی قرار دارید که هدف اصلیاش در زندگی، فقط ایجاد خرابی و هرج و مرج است. از ریختن ابزارآلات کشاورزی در حوضچهها گرفته تا محاصره کردن بچه های بیگناه در کنار دکهی تلفن و اذیت کردن آنها، تا زمانی که خودشان را تسلیم کنند. عنوان Untitled Goose Game، از آن دسته بازیهایی است که تا خودتان آن را تجربه نکنید، متوجه ویژگی های منحصر به فردش نخواهید شد.
Yakuza 6:The Song Of Life
شما می توانید تقریباً تمام عناوین منتشر شده از سری بازیهای Yakuza را، با استفاده از اشتراک Xbox Gamepass تجربه کنید. اما بیشتر آنها با نرخ 30 فریم بر ثانیه اجرا میشوند. البته به غیر از عنوان Yazuza 6:The Song Of Life که با نرخ 60 فریم بر ثانیه، قابل تجربه است. این موضوع، زمانی که در خیابان های شهر Kamurocho قدم میدزنید و در حال رمزگشایی از یک توطئه هیجان انگیز هستید و هر چند دقیقه، برای انجام یک سری ماموریت فرعی خندهدار و به هم پیچیدهی بازی، توقف میکنید، بیشتر خودش را نشان میدهد. بازی Yakuza 6 نیز، مانند دیگر عناوین این مجموعه، تعادل بسیار خوبی بین (( داستان های جنایی جدی)) و (( فعالیتهای عجیب و غریب و گاهی نامرتبط خود )) ایجاد کرده است. گاهی اوقات در حال مبارزه با گانگسترهای قدرتمند شهر، با تکیه بر هنرهای رزمیتان هستید، و گاهی نیز خود را در حال جمع آوری گربه های ولگرد برای صاحب یک کافه میبینید.