عناوین Remake و Remaster اخیرا بسیار محبوب شدهاند اما این دو اصطلاح به یک معنی نیستند. در این مقاله به تفاوتهای میان این عناوین میپردازیم.
با معرفی نسخه Remaster بازی Tony Hawk’s Pro Skater، یکی دیگر از سری بازی های ویدیویی وارد قلمروی Remake-Remaster شد. در حالی که این دو اصلاح با هم تفاوتهایی دارند. از انجایی که در دنیای بازیهای ویدیویی Remake و Remaster را به هم شبیه میدانند، پس اینجا تفاوت این دو اصطلاح را روشن میکنیم تا یک ایده کلی از بازیهای جدیدی که معرفی میشوند داشته باشید.
Remaster
وقتی چیزی را Remaster مینامند بدین معنی است که بیشتر محتوای اصلی دست نخورده باقی میماند. اما به دلیل تکنولوژیهای جدیدی که در دسترس توسعه دهندگان قرار دارد، جلوه های ظاهری و مکانیزمهای اصلی آن ارتقاء داده میشوند. جدا از این تغییرات، پایه اصلی بازی تغییر نمیکند.
عنوان Call of Duty: Modern Warfare Remastered که عرضه شده را در نظر بگیرید. این عنوان به وسیله ارتقاءهای تحسین برانگیز گرافیکی و صوتی به نحو احسن برای نسل جدید عرضه شد.اما با این حال بهجز در چند مورد همان بازیای است که در سال 2007 عرضه شد. بازیکنان همچنان در مأموریت هستند تا نقشه های زاخایوف را به هم بزنند و از یک جنگ همه جانبه بین روسیه و ایالات متحده جلوگیری کنند.
عناوین BioShock Remastered و The Last of Us Remastered نمونههای دیگری از این دست بازیها هستند که در انها برای ایجاد ظاهری بهتر به سر و صورت محیط بازی و کاراکترها دستی کشیده شد. اما دلیل اصلی عرضه این عناوین فراهم کردن فرصتی برای بازیکنانی بود که به کنسولهای نسل قبلی دسترسی نداشتن، تا این بازیها را در محیطی جدیدتر تجربه کنند.
Remake
Remake در بازیها اغلب به معنی کوبیدن و از نو ساختن است! در ریمیک مقدار قابل توجهی از گیمپلی و عناصر گرافیکی بازی تغییر میکند، که باعث می شود بازی از نسخه اصلی متمایز شود. اما با این حال اشتراکات زیادی بین دو نسخه میماند که باعث نشود با بازی دیگری اشتباه گرفته شود.
دو مورد از نمونههای مدرن ریمیک، عناوین Resident Evil 2 و Resident Evil 3 هستند. با این حال که Resident Evil 3 Remake به اندازه نسخه قبلی خود مورد استقبال قرار نگرفت اما اینکه این دو بازی کاملا نسبت به سبک گیمپلی نسخه ارجینال خود تغییر پیدا کردند غیرقابل انکار است.در زمان عرضه نسخه ارجینال، ژانر این عناوین، وحشت و بقا کلاسیک بود. در این ژانر زاویه دوربین به صورت ثابت است و فقط با توجه به حرکت کاراکتر اصلی مکان دوربین تغییر میکند.
در ریمیکهای بازی Resident Evil دوربین بر روی شانه کاراکتر قابل بازی قرار دارد.این کار باعث میشود تا بازیکن به وسیله دید سنتی سوم شخص در دنياي ترسناک بازي غرق شود. همانند عنوانResident Evil 4 که پرچمدار سری Resident Evil است. در این ریمیکها علاوه بر ارتقاء سنگین جلوههای گرافیکی و صوتی بعضی از سناریوهای گیمپلی هم تغییر پیدا کرد. به عنوان مثال در Resident Evil 2 Remake بجای معرفی قهرمانان داستان( Leon و Claire) در یک میان پرده (cutscene) این کار در یک قسمت از گیمپلی بازی انجام شد.
مثال بارز دیگر Final Fantasy VII Remake است. این ریمیک در یک تصمیم بحث برانگیز فقط بخشی از بازی ارجینال را پوشش میدهد و ادامه آن قرار است به صورت قسمتی و جداگانه عرضه شود. با وجود تقسیم شدن بازی اصلی در دو یا چند نسخه، در این ریمیک محتوای جدید زیادی اضافه شد تا بازیکنان ساعتها در دنیای آن سرگرم شوند. مانند نمونههای قبلی ذکر شده، Final Fantasy VII Remake ارتقاهای قابل توجهي در زمینه گرافیکی و صوتی داشته و حتی موسیقی متن و ملودیهای بازی دست خوش تغییر شد.
بخش دیگری از عنوان Final Fantasy VII Remake که به معنای واقعی کلمه ریمیک شده، گیمپلی است. در نسخههای قبلی مبارزات به صورت نوبتی و بر اساس سیستم Active Time Battle(ATB) بود .به این صورت که یک کاراکتر تا وقتی که نوار gauge آن پر نشود نمی تواند حمله کند. به عبارتی هر کاراکتر منتظر نوبت خود برای حمله میشود. اما در این ریمیک مبارزات بسیار فعالتر و روانتر است و به سرعت عمل بازیکن در حمله، دفاع و ضد حمله بستگی دارد. سیستم ATB در اینجا فقط برای حملههای قدرتمند و نهایی کاراکترها بر اساس شرایط مبارزهای که در آن هستند بکار میرود.
ریمیکها به طور کلی بازیهای قدیمی را با سبکهای مدرن پیاده می کنند و مکانیزمهایی که در زمان عرضه نسخه اورجینال برای سازندگاه قابل پیادهسازی نبودند را اضافه میکنند تا این عناوین بتوانند پتانسیل خود را در نسل جدید نشان دهند. این که بازیکنان ریمیک و ریمستر را در نمونههای گفته شده میپسندند نشان میدهد که این عناوین پای ثابت صنعت گیم شدند و با وجود عرضه کنسول های قدرتمند و انعطاف پذیر، انتظار میرود که در آینده سازندگان بیشتر به این عناوین روی بیاورند.