مجله بازی, سخت افزار

10 کنترلر برتر تاریخ بازی‌های ویدیویی

10 کنترلر برتر

10 کنترلر برتر

فارغ از اینکه روی کدام پلتفرم مشغول بازی هستید، بازی‌های بزرگ زیادی وجود دارند که می‌توانید تجربه کنید. اما بیایید با یک حقیقت روبرو شویم؛ در صورتی که برای بازی کردن از یک کنترلر عالی استفاده نکنید، ممکن است تجربه‌ی کاملا بی نقصی از بازی نداشته باشید. درست است که گرافیک بالا و گیم‌پلی خوش ساخت می‌تواند شما را تحت تاثیر قرار دهد، اما در صورتی که تنها راه تعامل با این المان‌ها (استفاده از کنترلر) حس خوبی به شما ندهد، به تجربه‌ی کلی آسیب وارد می‌شود.

خوشبختانه در طول نسل‌های مختلف بازی‌ها، گزینه‌های زیاد و فوق‌العاده‌ای از کنترلرهای مختلف برای بازیکنان ارائه داده شده است. در این مطلب سعی کرده‌ایم 10 کنترلر برتر تمام ادوار گیمینگ را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم. توجه کنید که در این لیست صرفا کنترلرهای کنسول‌های خانگی را به شمار آورده‌ایم و تجهیزات جانبی دیگر مثل موس، کیبورد، گیتار گیمینگ و … در این لیست لحاظ نشده‌اند. با عرض پوزش از Guitar Hero X-plorer!

۱۰- Nintendo Wiimote

چه عاشق Wii Remote باشید و چه از آن متنفر باشید، باید بدانید که این کنترلر تاثیر زیادی بر صنعت گیم گذاشته است و از روز اول عرضه به همه نشان داد که چقدر می‌تواند فان و سرگرم‌کننده باشد. در روزگاری که کنترلرها تغییرات نامحسوسی را در حین انتقال نسل‌ها تجربه می‌کردند، طراحان کمپانی نینتندو قاعده‌ی بازی را عوض کردند و تصمیم گرفتند که به معنای واقعی کلمه از ریموت‌ کنترل‌های کلاسیک تلویزیون الهام‌گیری کنند.

کنترلر Wii Remote که طراحی بشدت ساده‌ای داشت، دارای سنسور مادون قرمز، شتاب‌ سنج و ژیروسکوپ بود. این کنترلر پنجره‌ای کاملا جدید به سوی دنیای Motion Gaming (بازی‌های حرکتی) باز کرد و طیف جدیدی از مخاطبان را به مدیوم گیم جذب کرد. این کنترلر با بازی‌هایی مثل Wii Sports قابلیت‌های سرگرم‌کننده و چندمنظوره‌ی خود را به خوبی نشان داد. Wii Remote به شکلی ساده اما عجیب، می‌توانست نقش یک راکت تنیس، چوب گلف، دستکش‌های بوکس و مواردی از این قبیل را داشته باشد.

۹- SNES / Super Famicom Controller

گرچه کنترلر اورجینال NES به خاطر شروع یک انقلاب در ساختار کنترلرها سزاوار تعریف و تمجید است، اما این کنترلر آرگونومیک Super Famicom (SNES) بود که همه‌ی عناصر کنترلرهای نسل قبلی خود را بهبود داد؛ عناصری مثل D-Pad کنسول دستی Game & Watch و دکمه‌های Start و Select. ترکیب این موارد با دکمه‌های روبرویی لوزی شکل و و دکمه‌های شولدر چپ و راست و تطبیق‌پذیری که دکمه‌های جدید کنترلر SNES به ارمغان آورد، نشان می‌داد که یک کنترلر عالی باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد.

بازی‌هایی مثل Super Mario World به شکلی بی نقص از پیکربندی دکمه‌های جدید استفاده کردند و به بازیکنان این امکان را می‌داد تا به طور همزمان بدوند و پرش کنند. دکمه‌های شولدر L و R نیز در بازی‌های مسابقه‌ای مثل Top Gear، F-Zero و Mario Kart نقش پدال شیفترها و کنترل‌های دریفت را داشتند. به مرور هر چقدر بازی‌های بیشتری برای SNES ساخته شد، دکمه‌های L و R کم کم استاندارد جدیدی را بوجود آوردند که ماحصل آن استفاده از دکمه‌های شولدر برای گاز و ترمز در کنترلرهای امروزی است.

۸- Nintendo GameCube WaveBird

نینتندو به عنوان شرکتی شناخته می‌شود که همیشه از زاویه‌ی جدیدی به کنترلرهای خود نگاه می‌کند که دو مورد از آن‌ها را نام بردیم. با وجود اینکه نینتندو در بعضی از تلاش‌های خود ناموفق بود، اما اولین کنترلر بی سیم این کمپانی یکی از موارد کلاسیک دنیای گیم را رقم زد. کنترلر WaveBird کنسول Nintendo GameCube، از نوعی ارتباط بی سیم برخوردار بود که تاخیر پایینی داشت و در همان حدی که انتظار می‌رفت توانست ظاهر شود؛ این کنترلر، نسخه‌ای بی سیم از همان کنترلر اصلی GameCube بود که وزن نسبتا بیشتری داشت.

بهترین چیز در مورد کنترلر WaveBird این بود که نیازی به ارتباط از نوع «خط دید» یا «Line of Sight» نداشت؛ مثلا شب‌هایی که می‌خواستید Super Smash Brothers Melee بازی کنید، اگر یکی از دوستانتان برای برداشتن نوشابه‌اش از مقابل شما رد می‌شد، مشکلی برای ارتباط کنترلر با کنسول بوجود نمی‌آمد. گرچه این کنترلر بی سیم تفاوت‌هایی با کنترلر اورجینال GameCube داشت، اما وقتی به خاطرات خوش دوران گذشته نگاه می‌کنیم، متوجه می‌شویم که WaveBird چقدر  عالی و کارآمد بود.

۷- گیم پد Xbox 360

کمپانی مایکروسافت از همان روزهای نخست دوران Xbox، کنترلر‌های خود را ارتقا داد. زمان زیادی از عرضه‌ی Xbox Original نگذشته بود که کنترلر بزرگ و حجیم Duke جای خود را به کنترلر بهتر و کوچک‌تر مدل S داد. اما بهترین شکل این کنترلر که به یک استاندارد طلایی برای Xbox تبدیل شد، در سال ۲۰۰۵ در کنار کنسول Xbox 360 معرفی شد.

گیم پد ۳۶۰، به سرعت به یک کنترلر سمبولیک بدل شد؛ کنترلری که هم نگه داشتن آن راحت بود، هم وزن مناسبی داشت و هم بازی کردن با آن لذت بخش بود. چه برای تیراندازی به گرانت‌ها در Halo و چه برای مسابقه دادن در خیابان‌های دنیای Forza Motorsport، این کنترلر لذت گیم‌پلی را به مخاطب خود منتقل می‌کرد. طراحی این کنترلر به حدی خوب بود که تا همین امروز هم از آن الهام‌گیری می‌شود. کنترلرهایی مثل Google Stadia، Amazon Luna، Nintendo Switch Pro Controller و البته کنترلرهای نسل بعدی Xbox، همگی بر پایه‌ی همان چیزی ساخته شدند که اولین بار کنترلر Xbox 360‌ بنا کرد.

۶- Nintendo Switch Pro Controller

امروزه کمپانی نینتندو، برخلاف نسل‌های قبل، روی سخت‌افزارهای خود ریسک زیادی نمی‌کند. در گذشته کنترلرهایی را از نینتندو می‌دیدیم که نه تنها نسبت به رقبا، بلکه نسبت به نسل‌های قبلی خود نیز تفاوت‌های اساسی داشتند، اما امروزه اینطور نیست. به عنوان مثال در طول سالیان اخیر گیم پدهای Pro Controller طوری تکامل یافته‌اند که تجربه‌ای مشابه گیم پدهای Xbox و PlayStation به ارمغان بیاورند. این گیم پدها به مرور بهتر و بهتر شده‌اند و نقطه‌ی اوج پیشرفت آن‌ها را می‌توانیم در Switch Pro Controller که بهترین نسخه از سری Pro Controller است ببینیم.

به غیر از جابجایی دکمه‌های X، Y، A و B، گیم پد Switch Pro Controller از لحاظ ساختاری و چیدمان دکمه‌ها تفاوت خاصی با کنترلر Xbox One ندارد. اما از لحاظ حسی که کنترلر به دستان بازیکن می‌دهد، Switch Pro Controller یکی از بهترین‌های بازار است. علاوه بر این، ماندگاری بالا و شارژدهی عالی Switch Pro Controller، کنترلرهای قابل شارژ دیگر را کاملا به حاشیه می‌راند (در تجربه‌ی ما، به ندرت پیش آمد که مکررا نیاز به شارژ کنترلر داشته باشیم) و به راحتی می‌توانیم تشخیص دهیم که چرا گیم پد Switch Pro Controller یکی از بهترین‌های بازار است.

۵- PS5 Dualsense

اگرچه جدیدترین کنترلر PlayStation هنوز در اوایل عمر خود قرار دارد، اما از همین الان و با گذشت چند ماه توانسته است پتانسیل خود را نشان دهد و با سیستم بازخورد لمسی و تریگرهای تطبیقی، نوید آینده‌‌ی روشنی را بدهد. Dualsense یکی از راحت‌ترین کنترلرهایی است که تا به حال سونی عرضه کرده است؛ با وجود اینکه این کنترلر از لحاظ ظاهری نسبت به DualShock 4 دچار تغییرات بنیادینی نشده است، اما گریپ‌های دارای بافت و کاهش نورهای مزاحم (تبدیل نوار LED به دو قسمت مجزا)، باعث شده است که Dualsense از لحاظ زیبایی شناسی، ظاهری آینده نگرانه و لوکس پیدا کند.

اما بدون شک مهمترین ویژگی کنترلر Dualsense، سیستم ارتقایافته‌ی بازخورد است که به لطف بازی از پیش نصب شده‌ی Astro’s Playroom می‌توانیم قابلیت‌های متنوع آن را تجربه کنیم. در این بازی با سطوح، تکسچرها و شرایطی تعامل می‌کنیم که نحوه‌ی عملکرد بازخورد لمسی کنترلر را به خوبی هر چه تمام‌تر نشان می‌دهد.

در بازی‌های دیگر نیز از این قابلیت استفاده شده است؛ مثلا در بازی Call of Duty شلیک کردن با هر کدام از اسلحه‌ها حس متفاوتی را به دستان منتقل می‌کند، یا مثلا در بازی Spider Man: Miles Morales هنگامی که گوشی شخصیت اصلی ویبره می‌خورد می‌توانیم شبیه‌سازی این ویبره را در دسته احساس کنیم. باید صبر کنیم و ببینیم توسعه‌دهندگان در آینده چطور از این قابلیت استفاده خواهند کرد، اما در همین مدت زمان کوتاه، کنترلر Dualsense‌ توانسته است ما را متقاعد کند که نام آن را در این لیست بیاوریم.

۴- Xbox Adaptive Controller

از جنبه‌ی Accessibility و همه جانبه بودن، هیچ چیز قابل مقایسه با Xbox Adaptive Controller نیست. با امکان شخصی سازی محل قرارگیری ورودی دکمه‌ها از طریق لوازم جانبی متنوع، Xbox Adaptive Controller سطحی از استقلال را برای بازیکنانی که دچار معلولیت جسمی هستند فراهم می‌کند که کنترلرهای معمولی قادر به انجام آن نیستند. شبیه به مواردی که در Logitech Adaptive Gaming Kit یا آیتم‌های Warfighter Engaged می‌بینیم، هر کدام از دکمه‌ها یا جوی استیک‌ها می‌توانند سطوح مختلفی از نیرو، دقت و استقامت داشته باشند.

چه بخواهید روی Xbox از Xbox Adaptive Controller استفاده کنید و چه روی PC، این کنترلر یک محیط گیمینگ همه جانبه را برای افرادی که دچار معلولیت جسمی هستند فراهم می‌کند و یه شکلی پیشگامانه اطمینان حاصل می‌کند که بازی کردن برای همگان در دسترس است.

۳- DualShock 4

چهارمین جذابیت؛ بدون شک DualShock 4 نقطه‌ی اوجی برای کنترلرهای باسابقه‌ی خانواده‌ی PlayStation است. پس از اینکه با عرضه‌ی PS3 نام کنترلرها به SixAxis و بعدا به DualShock 3 تغییر کرد، چهارمین نسل از کنترلرهای سونی با آغاز نسل هشتم از راه رسیدند و کار خود را طوفانی آغاز کردند. به دلیل وزن مناسب‌تر و گریپ‌های طولانی‌تر، کنترلر DualShock 4 توانست از نقاط ضعف کنترلرهای نسل‌های قبل دوری کند و آرگونومی خوب و فرم مناسبی‌ را برای راحتی بیشتر بازیکنان به ارمغان بیاورد.

علاوه بر این باید به تریگرهای فوق‌العاده‌ی این کنترلر نیز اشاره کرد که پس از چندین نسل توانسته بود از لحاظ مکانیکی و فیزیکی بهبود پیدا کند (به خصوص در مقایسه با رقبا). اگر DualShock 4 آخرین ورژن از سری کنترلرهای DualShock به حساب بیاید، باید در آینده از آن به عنوان یکی از بهترین کنترلرهای سونی یاد کنیم.

 

۲- Astro C40 TR4

سونی هیچگاه یک کنترلر هم‌تراز با Xbox Elite Controller عرضه نکرد، در نتیجه کسانی که قصد داشتند با کنترلری ویژه و حرفه‌ای بازی‌های خود را روی PS4 تجربه کنند مجبور بودند به سمت کمپانی‌های تردپارتی مثل Scuf یا Astro‌ روی بیاورند. به اعتقاد ما Astro C40 TR بهترین کنترلر تردپارتی برای PS4 است که در کنار طراحی بسیار عالی و دکمه‌ها و استیک‌های خوش‌ساخت، ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی حرفه‌ای ارائه می‌دهد؛ از جمله دکمه‌های پشتی با قابلیت شخصی‌سازی، تریگر استاپ و از همه مهمتر قطعات قابل تعویض.

نه تنها می‌توانید ارتفاع و شکل گنبدی استیک‌ها را تغییر دهید (در صورت فرسودگی می‌توانید آن‌ها را تعویض کنید)، بلکه می‌توانید استیک‌ سمت چپی و D-Pad را نیز با یکدیگر جایگزین کنید تا بتوانید مطابق سلیقه‌ی خود چیدمان کنترلر را با استایل کلاسیک PlayStation و یا استایل Xbox تنظیم کنید. تنها مشکل Astro C40 TR این بود که در اواخر عمر PlayStation 4 عرضه شد.

همچنین محدودیت سونی برای سازندگان تردپارتی، عملا امکان استفاده از Astro C40 TR برای بازی‌های PS5 را غیرممکن می‌سازد. امیدواریم در آینده نسخه‌‌ی مخصوص PS5 که دارای ویژگی‌های DualSense مثل بازخورد لمسی و تریگر تطبیقی می‌باشد نیز عرضه شود. زیرا در همین مدت زمان کوتاه، Astro C40 TR توانسته است به شدت کنترلر تاثیرگذاری باشد.

۱- Xbox Series Elite 2

این شما و این هم بهترین کنترلر تمام ادوار بازی‌های ویدیویی! دومین تلاش مایکروسافت برای ارائه‌ی یک گیم‌‌پد بالارده و ارتقایی قابل توجه نسبت به ورژن اول. به لطف وجود یک باتری داخلی با دوام و شارژدهی بالا، تریگرها و گریپ‌های دارای بافت و رفع مشکلات مربوط به دکمه‌های بامپر (RB و LB) در ورژن اول، تجربه‌ی ما از بازی‌ها با این کنترلر لذت‌بخش‌تر خواهد شد.

Xbox Series Elite 2 نه تنها ویژگی‌های ورژن نخست این کنترلر را بهبود می‌دهد، بلکه با قابلیت‌های حرفه‌ای و البته گران قیمت، آرگونومی به شدت راحت و طراحی منحنی و محکم خود، تمامی کنترلرهای دیگر را با اختلاف زیادی شکست می‌دهد. علاوه بر این، استیک‌های مقعر که به راحتی با انگشتان دست جفت و جور می‌شوند، یک D-Pad فوق‌العاده، تریگرهای قابل تنظیم، ده‌ها مورد شخصی‌ سازی و بسیاری از امکانات مختلف دیگر، کنترلر Xbox Series Elite 2 را به پادشاه بلامنازع دنیای کنترلرهای گیمینگ تبدیل کرده است.

امیدواریم که این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد. با مراجعه به فروشگاه نخل مارکت، می‌توانید انواع مختلفی از کنترلرها و لوازم جانبی کنسول‌ها را مشاهده کنید. در پایان خوشحال می‌شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید و در صورت راضی بودن از مطلب، ممنون می‌شویم لینک این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

محصولات مرتبط

دسته بازی Dualsense مشکی

3,780,000 تومان

دسته بازی Dualsense سفید

3,820,000 تومان

دسته بازی Dualsense قرمز

3,640,000 تومان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *