آموزش, پیشنهاد سردبیر, تحلیل, مجله بازی, مقالات

بازی‌های NFT و تاثیر آن‌ها بر آینده‌ی صنعت گیم

بازی‌های NFT

NFT‌ها محتوای دیجیتالی منحصربفردی هستند که بر بستر بلاک چین واقع شده‌اند. ویژگی‌های NFT باعث می‌شود که بتوان از آن‌ها به عنوان کاراکترها، آیتم‌های قابل مصرف و دیگر آیتم‌های قابل خرید و فروش استفاده کرد. امروزه در دنیای گیمینگ، بازی‌های NFT بیشتر از قبل شهرت پیدا کرده‌اند و تعداد زیادی از گیمرها، از این بازی‌ها کسب درآمد می‌کنند. در بازی‌های NFT می‌توانید محتوای دیجیتالی خود را به دیگران بفروشید و یا حتی در بازی‌های Play-to-Earn به کسب و جمع‌آوری توکن بپردازید.

بازی‌های NFT عمدتا بر بستر اتریوم یا Binance Smart Chain فعال هستند. برخی از بازی‌های NFT مثل CryptoBlades و Axie Infinity تجربه مبارزه با شخصیت‌های قابل معامله را ارائه می‌دهند؛ برخی دیگر مثل Sorare از کارت‌های قابل جمع‌آوری استفاده می‌کنند. علاوه بر این، Binance جعبه‌هایی را تحت عنوان NFT Mystery Boxes ارائه می‌دهد که به دارندگان این فرصت را می‌دهد تا آیتم‌های NFT مختلفی با سطح کمیابی متنوع را در آن‌ها نگهداری کنند.

وقتی که می‌خواهید از NFTهای گیمینگ خود استفاده کنید، ابتدا مطمئن شوید که آن‌ها را به یک کیف پول (Wallet) سازگار منتقل کرده‌اید. همچنین وقتی که NFT خود را به بازار دیجیتالی NFT و یا برای کاربر دیگری ارسال می‌کنید، باید مراقب سواستفاده کلاهبرداران باشید. و اینکه اگر قصد دارید یک بازی NFT را با اهداف تجاری بازی کنید، حتما تمامی قوانین و مقررات و شرایط استفاده آن بازی را مطالعه کنید تا آگاهی بهتری نسبت به نحوه دریافت محتوای NFT داشته باشید.

نگاهی کلی به بازی‌های NFT

در واقع با تجربه بازی‌های NFT نیازی نیست که تمرکز خود را فقط بر این بگذارید که بازی‌ها را برنده شوید یا فقط تلاش کنید که آیتم‌های Collectible باارزش را پیدا و نگهداری کنید. در واقع بازیکنان می‌توانند در کنار جمع کردن این آیتم‌ها، مدها و حالت‌های متنوع‌تری را در بازی‌های NFT جدید تجربه کنند.

از همان ابتدا که بازی‌هایی مثل CryptoKitties عرضه شدند تا به امروز، بازی‌های NFT به رشد و نفوذ خود در صنعت گیم ادامه دادند و به مرور، بازی‌های بیشتری در قالب Play to Earn ارائه داده شد. اصطلاحا گفته می‌شود که بازی‌های NFT نوعی Game-Fi هستند که خصیصه‌های یک بازی ویدیویی (Game) را با جنبه‌های مالی (Finance) ادغام کرده و گیمرها را ترغیب می‌کنند تا با صرف زمان در بازی، به کسب درآمد بپردازند.

NFT چیست؟

یک NFT همانطور که از نام آن نیز پیداست، غیرقابل تعویض می‌باشد؛ به این معنا که هر توکن NFT منحصربفرد است و نمی‌توان آن را به طور متناظر با توکن دیگری تعویض کرد. شما می‌توانید یک بیت کوین را به طور متناظر با بیت کوین دیگری تعویض کنید، اما انجام این کار برای توکن‌های NFT غیرممکن است، حتی اگر محتوای NFT شما در مجموعه‌ای از نسخه‌های متعدد منتشر شده باشد؛ در این مورد، ابرداده‌های هر NFT متفاوت خواهد بود.

Non Fungible Token یا توکن غیرقابل تعویض که به اختصار NFT نامیده می‌شود، یک توکن دیجیتالی رمزنگاری شده در شبکه بلاک چین است که نشانگر آیتمی به خصوص می‌باشد. از NFT استفاده‌های زیادی می‌شود؛ NFT می‌تواند به عنوان محتوای دیجیتالی در بازی‌ها مورد استفاده قرار گیرد، می‌تواند یک آیتم Collectible رمزنگاری شده باشد و یا حتی به عنوان یک شی واقعی مثل املاک در نظر گرفته شود. در واقع‌ NFTها مشکل دیرینه جمع‌آوری و مالکیت محتوای دیجیتالی را حل کرده‌اند و آن را به حالت غیرمتمرکز درآورده‌اند.

عملکرد بازی‌های NFT به چه شکل است؟

شیوه عملکرد بازی‌های NFT با شیوه نگه داشتن و مالکیت رمز ارزهای دیجیتالی در کیف پول تا حدودی متفاوت می‌باشد. بازی‌های NFT در ساختار خود از توکن‌های NFT استفاده می‌کنند و شامل مکانیزم‌های تعاملی گیمپلی – بازیکن می‌شوند. به عنوان مثال، یک بازی می‌تواند کاراکتر یا آواتار منحصربفرد شما را به عنوان یک NFT در نظر بگیرد. همچنین آیتم‌های دیجیتالی که در حین تجربه بازی کسب می‌کنید نیز می‌توانند به عنوان یک توکن NFT در نظر گرفته شوند. شما می‌توانید برای کسب سود، توکن‌های NFT خود را با دیگر بازیکنان معامله کنید.

NFT-AXS

 همانطور که گفتیم، مدلی جدید در بازی‌های NFT ارائه شده است که Play to Earn نام دارد و به شما این امکان را می‌دهد که فقط با بازی کردن، توکن‌های خود را دریافت کنید (در ادامه مطلب بیشتر توضیح خواهیم داد). حال ممکن است بپرسید که توکن‌های NFT چگونه به محیط و مکانیک‌های گیمپلی بازی اعمال می‌شوند؟ برای معامله، تولید و وارد کردن یک توکن NFT در محیط بازی، توسعه‌دهندگان قراردادهایی را با نام Smart Contracts یا قراردادهای هوشمند خلق کرده‌اند.

به عنوان نمونه، بازی CryptoKitties از تعدادی قرارداد اصلی برای تعیین ساختار بازی استفاده کرده است. مشهورترینِ آن‌ها قرارداد geneScince است که مکانیک‌های تصادفی مربوط به خلق شخصیت‌ها را تعیین می‌کند. اگرچه توسعه دهندگان این بازی در ابتدا برخی از کدهای مربوطه را مخفی نگه داشته بودند، با این حال بازیکنانِ علاقه‌مند می‌توانند از ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل ویژگی‌های خاص کاراکترهای این بازی استفاده کرده و با بهره‌گیری از این اطلاعات، شانس خود را برای توسعه و ارتقای یک کاراکتر کمیاب و باارزش بیشتر کنند.

بازی‌های NFT مبتنی بر سیستم Play to Earn

بازی‌های NFT که از مدل Play to Earn پیروی می‌کنند، به بازیکنان این امکان را می‌دهند تا از طریق بازی کردن کسب درآمد داشته باشند. به طور معمول، پاداشی که بازیکنان در ازای بازی کردن دریافت می‌کنند همان توکن‌ها و یا NFTها است و هر چقدر که بازیکن بیشتر بازی کند، پاداش او نیز بیشتر خواهد بود. توکن‌های به دست آمده اغلب به عنوان بخشی از فرایند توسعه بازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

روش دریافت توکن معمولی پایدارتری بیشتری دارد، زیرا می‌توان به طور پیوسته توکن‌ها را از طریق بازی کردن به دست آورد، اما دریافت NFTها بیشتر به شانس بازیکن بستگی دارد. مدل Play to Earn بازی‌های NFT در بین بازیکنانی که بزاعت مالی کمتری دارند طرفدار بیشتری دارد، زیرا این بازی‌ها «پتانسیل» تبدیل شدن به یک منبع درآمد ثابت را دارند.

از توکن‌های SLP برای خلق Axieهای جدید استفاده می‌شود و می‌توان ارزش آیتم قابل معامله را به مرور افزایش داد. بازی Axie Infinity اخیرا در کشور فیلیپین بسیار مشهور شده است و بسیاری از بازیکنان، از سیستم Play to Earn آن استقبال کرده‌اند. بنابر ادعای برخی از وبسایت‌ها، در کشور فیلیپین بازیکنان می‌توانند بسته به میزان زمانی که بازی را تجربه می‌کنند و بسته به شرایط حاکم بر بازار، بین ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار درآمد داشته باشند.

یکی از مشهورترین بازی‌های NFT مبتنی بر Play to Earn، بازی Axie Infinity است که به یک سرمایه اولیه (برای خرید سه Axie) نیازمند است و یا اینکه می‌توانید یک Scholarship رایگان را از بازیکن دیگری دریافت کنید. وقتی Starter Team خود را پیدا کردید و شروع به تکمیل ماموریت‌ها و چالش‌ها کردید، به مرور توکنی از نوع ERC-20 به نام Smooth Love Potion یا به اختصار SLP را دریافت خواهید کرد که قابل معامله است.

NFTهای درون بازی شامل چه مواردی می‌شود؟

NFTهای درون بازی روش جدیدی را برای کسب درآمد از طریق بازی‌های NFT ارائه می‌دهند. در واقع به جای دریافت توکن SLP در بازی Axie Infinity یا SKILLS در بازی CryptoBlades، می‌توانید NFTهایی را دریافت کنید که نشانگر آیتم‌های Collectible باشند. این مکانیزم گیمپلی در واقع روشی سنتی برای کسب درآمد در بازی‌های NFT است. ارزش‌گذاری آیتم‌های مختلف بر اساس ظاهر، کمیاب بودن و کاربرد آن‌ها در گیمپلی تعیین می‌شود.

CryptoKitties یکی از بازی‌هایی است که به عنوان پاداش به بازیکنان NFT می‌دهد. بنابراین بدون عنصر «شانس»، راهی برای کسب درآمد پایدار در این بازی وجود نخواهد داشت. با این حال، بسیاری از بازی‌های NFT جدید ترکیبی از المان‌های Play to Earn و NFTهای درون بازی را ارائه می‌دهند.

چگونه از طریق بازی‌های NFT درآمد کسب کنیم؟

میزان درآمد کسب شده از طریق بازی‌های NFT به مکانیزم‌های بازی، شرایط حاکم بر بازار و میزان تقاضا برای محتوای دیجیتالی آن بازی بستگی دارد. اما به طور کلی میزان پول واقعی که از بازی حاصل می‌کنید، به این بستگی دارد که کاربران دیگر آیتم‌های NFT و توکن‌های به دست آمده در بازی را چگونه ارزش‌گذاری کنند. با فروش آیتم‌ها و معامله توکن‌ها در بازار دیجیتالی، می‌توانید نهایتا پول خود را نقد کنید.

NFT

آیا امکان از بین رفتن سرمایه در بازی‌های NFT وجود دارد؟

بله، این احتمال وجود دارد که بخشی از سرمایه‌ی شما در برخی از بازی‌های NFT از بین برود. میزان دقیق کاهش سرمایه به نوع بازی NFT، مکانیزم‌های گیمپلی و ارزش آیتم‌هایی که نگهداری می‌کنید بستگی دارد. البته این که میزان سرمایه‌ی شما در بازی‌های NFT کاهش یابد، به این معنا نیست که از شما کلاهبرداری شده است. از آنجایی که NFTها به میزان ارزش‌گذاری و تقاضایی که مردم برای آن‌ها قائل می‌شوند بستگی دارند، میزان سود و ضرر شما نیز به شرایط بازار بستگی خواهد داشت. مانند هر سرمایه‌گذاری دیگری در بازار رمز ارز، بهتر است برای بازی‌های NFT نیز هیجانی عمل نکنید.

آیا امکان از دست دادن NFTها وجود دارد؟

از آنجایی که برخی از NFTها ارزش به نسبت بالایی دارند، ترسِ از دادن آن‌ها در حین تجربه بازی یا تعامل با بلاک‌ چین طبیعتا وجود دارد. چه NFTهایی که خریداری کرده‌اید و چه NFTهایی را که در فرایند بازی کردن به دست آورده‌اید؛ باید مطمئن شوید که آن‌ها را در فضایی ایمن نگهداری می‌کنید. به طور خلاصه اگر به اندازه کافی مراقب نباشید، این احتمال وجود دارد که NFTهای خود را از دست بدهید. اما در صورتی که پروتکل‌های امنیتی را رعایت کنید، احتمال از دست رفتن آن‌ها به حداقل می‌رسد.

ممکن است که به یکی از شیوه‌های زیر آیتم‌های NFT خود را از دست بدهید:

۱- در صورتی که تلاش کنید NFT را از کیف پول خود به کیف پول دیگری که از استانداردهای توکن NFT شما پشتیبانی نمی‌کند انتقال دهید.

۲- در صورتی که NFTهای خود را در اختیار یک کلاهبردار و یا فردی غیرمعتبر قرار دهید.

۳- در صورتی که به یک Smart Contract مخرب اجازه دسترسی به کیف پول خود را دهید.

۴- در صورتی که براساس قوانین بازی، در حین بازی کردن مقداری از آیتم یا توکن خود را از دست بدهید.

به غیر از مورد چهارم، می‌توانید با افزایش دانش و آگاهی خود پیرامون بازی‌های NFT، فناوری بلاک چین و به طور کلی اطلاع از شیوه‌های کلاهبرداری دیجیتالی، از بروز چنین مواردی پیشگیری کنید. همانطور که از PayPal یا بانکداری اینترنتی بدون اطلاع از نحوه کارکرد آن‌ها استفاده‌ای نمی‌کنید، همین قضیه در مورد بازی‌های NFT نیز صادق است.

برای اینکه مطمئن شوید NFTهای خود را از دست نمی‌دهید، باید:

۱- مطمئن شوید که در حین انتقال NFT به کیف پول دیگر، از استانداردهای آن مطلع هستید و قربانی کلاهبرداری نشده‌اید.

۲- با انواع توکن‌ها و بلاک‌چین‌هایی که از کیف پول یا پلتفرم شما پشتیبانی می‌کنند آشنایی داشته باشید. متداول‌ترین پروتکل‌های توکن‌های NFT برای اتریوم، پروتکل‌های ERC-721 و ERC-1155 می‌باشد. پروتکل BEP-721 و BEP-1155 نیز بیشتر برای Binance Smart Chain یا BSC مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطمئن شوید که همیشه آن‌ها را به آدرس دقیقی ارسال می‌کنید.

۳- فقط با Smart Contracts پروژه‌های معتبری که می‌توانید به آن‌ها اعتماد داشته باشید، تعامل کنید. اگر به یک Smart Contract اجازه می‌دهید که با کیف پول دیجیتالی شما تعامل داشته باشد، از خطرات آن آگاهی داشته باشید.

۴- قوانین و مقررات بازی‌های NFT که مشغول تجربه آن‌ها هستید را به دقت بررسی کنید. برخی از بازی‌های NFT به شما اجازه می‌دهند که با کاربران دیگر تعامل داشته باشید و یا از آیتم‌های قابل معامله NFT استفاده کنید. برای جلوگیری از هرگونه غافلگیری ناخواسته، حتما شرایط مندرج در قوانین بازی را به دقت مطالعه کنید.

Axie-Infinity

بهترین بازی‌های NFT

هم‌اکنون بازی‌های NFT زیادی در دسترس هستند که اغلب آن‌ها حول BSC و اتریوم فعالیت دارند. برخی از آن‌ها دارای گیمپلی کلاسیک و ساده‌ای هستند و برخی دیگر عمدتا بر دریافت توکن‌ها و آیتم‌های NFT متمرکز می‌باشند. در ادامه به برخی از بهترین بازی‌های NFT اشاره‌ای کوتاه می‌کنیم.

Axie Infinity

همانطور که قبلا اشاره کردیم، Axie Infinity از الگوی بازی‌هایی مثل سری Pokemon پیروی می‌کند و بیشتر بر جمع‌آوری کاراکترها و مبارزات تمرکز دارد. بازی Axie Infinity بر بستر اتریوم فعالیت دارد و در صورتی که کاربران بتوانند توکن‌های SLP، Axieها و ‌AXS‌های خود را معامله کنند، می‌توانند درآمدی نسبی داشته باشند. لازم به ذکر است که SLPها و AXSهای خود را می‌توانید در Binance معامله کنید.

Sorare

Sorare یک بازی فانتزی شبیه به فوتبال است که شامل آیتم‌های جمع‌کردنی، بازیکنان قابل خرید و فروش می‌شود. در بازی Sorare شما باید با استفاده از کارت‌های رایگان مخصوص افراد تازه وارد و یا خرید کارت‌هایی شبیه به توکن، یک تیم فوتبال ۵ نفره تشکیل دهید. امتیازات خود در بازی Sorare را می‌توانید با برنده شدن در بازی‌ها، به ثمر رساندن گل و یا تکمیل رویدادها افزایش دهید.

Gods Unchained

Gods Unchained یک بازی NFT کارتی مبتنی بر اتریوم است که تا حدودی به بازی‌هایی مثل Hearthstone شباهت دارد. در بازی Gods Unchained، بازیکنان عرشه‌هایی را با قدرت‌ها و قابلیت‌های مختلف می‌سازند تا با بقیه بازیکنان مبارزه کنند. با برنده شدن در بازی‌ها، آیتم‌هایی را به دست خواهید آورد که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید و یا آن‌ها را بفروشید. اگر بازی‌های Ranked را برنده شوید، Flux بیشتری دریافت خواهید کرد که به شما امکان ساخت کارت‌های NFT را می‌دهد. با فروختن این کارت‌ها یا سرمایه‌گذاری در کارت‌های جدید و تکرار این چرخه، می‌توانید سودی نسبی داشته باشید.

Binance NFT Collections

Binance NFT Marketplace تجربه‌‌ی گیمینگ مبتنی بر NFT را فراهم می‌کند و شامل جعبه‌های NFT و کالکشن‌های اشتراکی می‌شود. ویژگی‌های اشتراکی این شبکه گستره مختلفی از آثار هنری دیجیتالی و بازی‌های NFT را در بر می‌گیرد. هر جعبه‌ی NFT قابل معامله، شامل یک NFT تصادفی با درجه کمیابی متفاوتی از کالکشن می‌شود. شما می‌توانید جعبه را باز کنید تا از محتوای NFT آن مطلع شوید؛ و یا اینکه بدون باز کردن، جعبه را به فروش برسانید.

کالکشن‌های NFT شامل چندین NFT و جعبه Mystery Box‌ می‌شوند که پیرامون تم یا پروژه به خصوصی هستند. به عنوان مثال Game-fi Mystery Box از کالکشن‌های بسیار مشهور است. از دیگر کالکشن‌های مشهور می‌توان به دو مورد زیر اشاره کرد:

۱- کالکشن The MOBOX: این کالکشن در واقع یک پلتفرم گیمینگ است که مبتنی بر BSC بوده و جعبه‌هایی را ارائه می‌دهد که شامل MOMO NFT با توان تصادفی Hashing در پلتفرم MOBOX می‌شوند. هر چقدر که توان Hashing یک NFT بیشتر باشد، ارزش MOMO در بازی‌های MOBOX نیز بیشتر خواهد بود.

۲- کالکشن My Neighbour Alice: این کالکشن یک بازی مبتنی بر ساخت دنیای مجازی است که شامل آیتم‌های تزیینی NFT می‌شود. گرچه محتوای درون جعبه‌های Mystery فقط شامل آیتم‌های دیجیتالی ظاهری و تزیینی می‌شود، کاربران در بازار ثانویه، برای آن‌ها قیمت‌ و ارزش مشخصی تعیین می‌کنند.

جمع‌بندی

بازی‌های NFT آیتم‌های و محتوای دیجیتالی را ارائه می‌دهند و قوانینی را ایجاد می‌کنند که بازیکنان بتوانند با توکن‌ها و آیتم‌های NFT‌ یکدیگر تعامل داشته باشند. گرچه برخی از افراد آیتم‌های خود را از جنبه کلکسیونی نزد خود نگه می‌دارند، اما در این حال عده‌ای دیگر مایل هستند که از جنبه کاربردی به آن‌ها نگاه کنند.

تعداد زیادی از بازی‌های NFT سیستمی شبیه به کارت‌های قابل معامله دارند؛ اما هر کسی که به جمع‌آوری کارت‌ها می‌پردازد، لزوما به این معنا نیست که قصدش صرفا بازی کردن است. هم‌اکنون Game-fi یک بستر تجاری را برای بازی‌های NFT تشکیل داده که شیوه کسب درآمد از این بازی‌ها را نسبت به قبل تغییر داده است. به این شیوه که برای دریافت درآمد نقدی، دیگر نیازی به خوش‌شانس بودن یا جمع‌آوری آیتم‌ها نیست، بلکه صرفا با بازی کردن نیز می‌توان به درآمدی پایدار رسید.

امیدواریم که مقاله «بازی‌های NFT و تاثیر آن‌ها بر آینده‌ی صنعت گیم» برایتان مفید واقع شده باشد. در صورت رضایت از مقاله، خوشحال می‌شویم آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارید. همچنین در صورت تمایل می‌توانید مقاله «استخراج رمز ارز با PS5» را که مدتی پیش برای شما عزیزان ارائه دادیم مطالعه بفرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *