بهترین بازیهای Final Fantasy
Final Fantasy یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین مجموعهها در تمام تاریخ ویدیوگیم است. این سری از جمله مجموعههایی است که با تعدد زیاد بازیها، عناوین مختلفی در ژانرهای مختلف دارد. حتی نسخه اولیه بازی بر روی NES با همه آزمون و خطاها توانست استانداردهایی جدید در این ژانر تعریف کند.
چه از نظر فضا و کاراکترسازی و چه از نظر سیستم مبارزه، هیچکدام از بازی های Final Fantasy شبیه هم نیستند. اما سوال اصلی اینجاست که بهترین بازیهای Final Fantasy کدام هستند؟
فاصله زیادی تا انتشار Final Fantasy XVI نمانده و با توجه به تغییرات و نوآوریهای احتمالی، تصمیمی گرفتیم تا سری به بازیهای قبلی بزنیم و بر اساس علاقه خود بازی های Final Fantasy را رتبهبندی کنیم. باید اشاره کنم که در این لیست اسپینآف و دنبالههای مستقیمی نظیر Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin، Final Fantasy X-2 و Final Fantasy Tactics در لیست ما جای ندارند.
در این لیست تقریبا تمام عناوین اصلی این مجموعه جای دارند، البته به جز بازیهایی نظیر Final Fantasy XI و Final Fantasy XIV زیرا ژانر MMoی این بازیها مقایسه آنها با بازیهای تکنفره را دشوار میکند.
14- Final Fantasy II
هر کدام از بازی های Final Fantasy سعی دارند تا نوآوریهایی جدید داشته باشند و اغلب هم موفق میشوند، اما متاسفانه Final Fantasy II شهرتی منفی در این زمینه دارد. در مقایسه با بازی اول، Final Fantasy II داستانی بزرگتر و کاراکترهایی پختهتر دارد، اما داستان پیچیده به همراه سیستم سطحبندی نه چندان جالب به پاشنه آشیل این بازی بدل شدند.
بازی شجاعانه سعی داشت تا استاندارهای پیشرفت کاراکتر را بر هم بزند و بر خلاف عناوین دوران حرکت کند. بازیهای نقشآفرینی در آن زمان همگی از ایدههایی مشابه استفاده میکردند و Final Fantasy II هم علیرغم همه تلاشها اما بیشتر مخاطبان را سردرگم میکرد. خوشبختانه پورتهای مختلف بازی در طی سالهای مختلف، سیستم کامبت بازی را سادهتر کرده است.
نسخه Pixel Remaster بازی روی استیم، iOS و Android در حال حاضر آسانترین راه ممکن برای تجربه بازی است، اما مجموعه Final Fantasy I & II: Dawn of Souls روی GameBoy و یا PSP بهترین پورت بازیست (البته ممکن است یافتن این نسخه از بازیها کمی دشوار باشد).
البته که این نسخه خاص بازی هم پورت Android و iOS دارد. علاوه بر اینها تا زمانی که فعال هستند، میتوانید نسخه PSOne بازی را از فروشگاه سونی برای PS3 و یا Vita PlayStation تهیه کنید.
13- Final Fantasy XV
بیایید منصف باشیم. کارگردان بازی «هاجیمه تاباتا» و شرکت سازنده توانستند تا آشفتگی و مشکلات Final Fantasy Versus XIII را حل کرده و با هدف گذاری صحیح در نهایت عنوان شایسته بازی های Final Fantasy XV را عرضه کند.
بازگشت به عناوین کلاسیک بازی های Final Fantasy و روایت 4 ماجراجویی حماسی مختلف از بهترین دوستان در قالب رمانی بر اساس این سری و رابطه بین قهرمان اصلی بازی، «نوتیکس»، با دیگران، این بازی را به تجربهای فوقالعاده بدل کرده است. Final Fantasy XV همچنین از جمله بهترین آثار آهنگساز مشهور، «یوکو شیمورا»، قرار دارد.
این بازی عنوانیست با سرعت داستانگویی نامتعارف و کامبت جذاب که DLC پس از انتشار بازی توانست تا حدی این مشکلات را حل کند، اما مشخص است که این بازی به پولیش و بهینهسازیهای بیشتری نیاز دارد.
اگر میخواهید Final Fantasy XV را تجربه کنید، توصیه میکنیم که نسخه Royal Edition بازی را روی PS4، Xbox و یا PC به همراه تمام DLCهای بازی تجربه کنید.
نسخه موبایلی بازی بر روی iOS، Android و Switch در دسترس است که داستانی مشابه به همراه صداگذاریهای اصلی بازی دارد البته که نباید فراموش کنیم ساده سازیهای گرافیکی به مقدار قابلتوجهی بر سرعت بازی افزوده است.
12- Final Fantasy XIII
Final Fantasy XIII یکی از زیباترین بازیهای PS3 و Xbox 360 بود و سیستم کامبتی جذاب داشت که تلاش میکرد تا اکشن نوبتی قدیمی را با المانهای مدرن و معاصر و نقشآفرینی ترکیب کند. البته این موفقیت بازی تا حد زیادی به ذائقه بازیکن بستگی دارد.
اما به طور کلی بحثبرانگیزترین مورد Final Fantasy XIII ساختار کلی بازی است. Final Fantasy XIII خطی بود در حالی که این مجموعه روند بازیهای خود را از بازی سوم به جهانباز تغییر داد و همچنین فاقد برخی از مهمترین عناصر RPG همیشگی بود.
با همه این مشکلات و تغییرات اما بازیکنان زیادی Final Fantasy XIII را دوست داشتند و اسکوئرانیکس به واسطه این موفقیت دو دنباله مستقیم برای این بازی ساخت: Final Fantasy XIII-2 و Lightning Returns. همه این بازیها بر روی PS3، Xbox 360 و PC مستقیما و بر روی کنسولهای جدیدتر با PS Now و Xbox Game Pass در دسترس هستند.
11- Final Fantasy III
مسلما بازی های Final Fantasy III یکی از مهمترین عناوین کل سری که توانست عناصر نمادین سری را که امروزه با آن شناخته میشود (شامل سیستم شغل که که در عناوین زیادی وجود دارد و موگلهای پشمالو که طلسم بازی های Final Fantasy هستند) را با عنصرهای کلاسیک ترکیب کند.
این بازی همچنین از معدود عناوین سری بازی های Final Fantasy است که با خیال راحت میتوانید از آن گذر کنید. از بزرگترین مشکلات سری این است که Final Fantasy V بر اساس ایدهها و نوآوریهایی که در Final Fantasy III معرفی شده بود، ساخته شده است.
بازی های Final Fantasy III برای NES عرضه نشد، اما با پورتهای مختلف، ریمستر نسخه Pixel و ریمیک برای PC، 3DS، تلفنهای همراه و PSP/Vita در دسترس است.
10- Final Fantasy
بسیاری بر این باورند که نسخه اول سری بازی های Final Fantasy تنها یک نقشآفرینی کنسولی ساده است، اما حقیقت امر اینجاست که این بازی یک ماجراجویی جذاب و هیجانانگیز است.
تنها چند ساعت زمان نیاز است تا بازی را به پایان برسانید، اما قابلیت شخصیسازی به شما امکان بیلدهای مختلفی میدهد که بازی را در هر تجربه متفاوت میکند و به طور کلی بازی از حلقه زمانی به عنوان هسته اصلی خود استفاده میکند که ارزش تکرار بازی را چندین برابر میکند.
اگر به نقشآفرینیهای قدیمی علاقه دارید، مانند نسخه اول Dragon Quest، Final Fantasy هم میتواند ساعتها شما را سرگرم کند.
اگر اخیرا Stranger Paradise: Final Fantasy Origin را تجربه کرده اید و علاقمند به دنباله داستان این بازی هستید، حتما به سراغ ریمستر اخیر Pixel بر روی استیم، iOS و Android بروید.
البته اگر میتوانید به مجموعه Dawn of Souls بر روی PSP و یا GameBoy Advance دسترسی پیدا کنید، حتما تجربهاش کنید زیرا ترکیب جالبی از برخی ویژگیهای زندگی واقعی و عناصر روحزده است.
9- Final Fantasy IX
بسته به سلیقه طرفداران، Final Fantasy IX را میتوان بازگشتی شکوهمندانه و یا انحرافی مخرب دانست. بازگشت به فضای قرون وسطا با کاراکترهای کارتونی با موفقیت Final Fantasy VI، VII و VIII در تضاد بود و مشکلات متعدد در زمینه اجرا و مشکلاتی در سیستم مبارزات به پاشنه آشیل بازی بدل شده بود.
با همه این تفاسیر اما Final Fantasy IX یکی جذابترین داستانهای سری را دارد و کاراکترهایی نظیر «وی وی»، «زیدان» و «فریا» با رابطه پیچیده خود سوالاتی فلسفی مطرح میکنند که بسیار فراتر از ژانر این بازیست.
Final Fantasy IX دچار بدنامی زیادی شد و تنها توانست بخشی از طرفداران این سری را جذب خود کند و یکی از بحثبرانگیزترین باسفایتهای سری دارد. این نسخه Final Fantasy در دسته عناوین خطیتر قرار میگیرد و جای جستجویهای همیشگی که Final Fantasy به آن معروف است، در بازی خالی بود.
توصیه میکنیم که Final Fantasy IX را به خاطر عوامل قدرتمند و درسهای زندگی بازی حتما تجربه کنید. ریمستر HD بازی بر روی PC، PS4، Xbox، Nintendo Switch، Android و iOS در دسترس است و همچنین بر روی دستگاههایی نظیر Nvidia Shield قابل تجربه است.
تمام نسخههای بازی ویژگیهای مفیدی نظیر «خاموش کردن اتفاقات تصادفی» و «شکست ناپذیری تیمی» دارند که به تجربه هر چه بهتر شما کمک شایانی میکند. (البته که بدون این ویژگیها نیز میتوانید بازی کنید).
8 – Final Fantasy IV
Final Fantasy IV عنوان محبوب بسیاری از طرفداران از این سری قدیمی است. برای طرفداران جدید، این بازی سیستم ATB را معرفی کرد که هسته اصلی مبارزات در دهه بعدی را شکل داد. Final Fantasy IV همچنین برخی از بهیادماندنیترین شخصیتهای قابلبازی را داشت و داستانی به یادماندنی روایت میکرد.
داستانی سرشار از فداکاریهای قهرمانانه، پیروزیهای شکوهمندانه و پیچشهای عجیب است. FFIV حتی سیستم شغلی Final Fantasy III را دارد و رشد شخصیت جالبی در خود جای داده است.
همانطور که گفته شد، Final Fantasy IV سرنوشتی مشابه با Final Fantasy III دارد: نمایش بیش از حد ویژگیهای بازی. گفته شد که داستان خاص بازی های Final Fantasy ارزش تجربه این بازی را چندین برابر میکند. در دسترسترین نسخه مدرن بازی ریمستر Pixel بر روی استیم و موبایل است.
همچنین نسخه ریمیک سه بعدی بازی بر روی Nintendo DS و PC در دسترس است. طرفداران دو آتشه میتوانند دنباله این بازی را از استیم تهیه کنند، اما بازی خروجی خوبی نداشت.
7- Final Fantasy VIII
یکی از عجیبترین سری بازی های Final Fantasy VIII است که به نسبت دیگر بازیهای سری، بیش از همه از فرمول همیشگی دور شد. نسخه هشتم اولین عنوانی بود که کاملا علمی تخیلی بود و طراحی شخصیتها بر خلاف نام بازی، برگرفته از مد روز بود.
سیستم گیمپلی کاملا از هم گسیخته بود و مکانیزمهایی نظیر Junction System داشت که به جای ارتقای سطح جادو و مهارتهای خاص جایزه میداد. بازی شما را تشویق میکند که مینیگیم Triple Triad را برای جمع کردن کارتهای بیشتر انجام دهید تا طلسمها ارتقا پیدا کنند.
شاید خواندن بند قبلی کمی عجیب باشد اما این بازی توانسته تا همه این موارد را در خود جای دهد و یکی از منحصربفردترین بازیهای این فرانچایز را شکل دهد.
اگر به این مکانیزمها علاقه دارید، بازی های Final Fantasy VIII یک ماجراجویی بینظیر و سرشار از محتوا با گیمپلی عمیق است و یکی از بهترین داستانهای عاشقانه ویدیوگیم را روایت میکند. امروزه بهترین راه تجربه Final Fantasy VIII تجربه ریمستر HD بازی بر روی PC، PlayStation 4، Xbox، Nintendo Switch و تلفنهای همراه است.
6- Final Fantasy VII
اگر قرار بود تا به هر بازی یک جایزه بدهیم، قطعا Final Fantasy VII برنده «بهترین بازی از دیدگاه مردم» میشد. به هیچ وجه نمیتوان منکر تاثیر فوقالعاده Final Fantasy VII بر بازی های Final Fantasy پس از خود، خصوصا بر عناوین غربی، شد و این بازی با موفقیت خود توانست به یکی از ماندگارترین بازیها تبدیل شود.
پس از عرضه این بازی بود که عناوین JRPG را که تا آن زمان تنها مخاطبانی خاص داشتند را به ژانر شاخص PS1 بدل کرد و اسکوئرسافت جایگاه خود را به عنوان مهمترین توسعهدهنده ثرد پارتی بیش از پیش تثبیت کرد.
البته اگر بخواهیم صادق باشیم باید بگویم که علیرغم همه تاثیرات این بازی بر محبوبیت بازیهای JRPG، گیمپلی این نسخه در مقایسه با دیگر بازیهای این ژانر کمی سطحی است. شخصیتها، داستان و مواردی از این قبیل در بین بهترینهای ویدیوگیم قرار میگیرند و موسیقی متن بازی ماندگارترین قطعات «نوبو اوئماتسو» هستند.
در طی این سالها اسپینآفهای زیادی برای Final Fantasy VII عرضه شده که با یکدیگر میتوانند فرانچایز مستقل خود را شکل دهند. شما میتوانید ریمستر HD بازی را بر روی PC، PlayStation 4، Xbox، Nintendo Switch و تلفن همراه خود تجربه کنید و از یکی از بهترین نسخه بازی های Final Fantasy نهایت لذت را ببرید.
5- Final Fantasy V
Final Fantasy V ماندگارترین داستان این سری را ندارند، اما گیمپلی این بازی در بین عناوین اولیه از همه بهتر است. FFV هم از سیستم بازی های Final Fantasy III استفاده میکند و با اضافه کردن شغلهای بیشتر و مهارتهای مختلف با 5 کاراکتر مختلف روابط جالبی بین اعضای گروه میسازد.
این بازی همچنین سیستم ATB که در بازی قبلی معرفی شد را از نو ساخت و به خوبی ارتقا داد. اگر از محتواهای انتخابی بازی را در نظر نگیریم، Final Fantasy V بیشترین ارزش تکرار را در بین بازیهای این مجموعه دارد.
سری بازی های Final Fantasy
متاسفانه اسکوئرانیکس هیچوقت این بازی را خارج از ژاپن منتشر نکرد و Final Fantasy V هیچوقت رسما از جزیره خارج نشد. البته که نسخههای محلی و ریمسترهای گوناگون بازی را به دست مخاطبان بازی در سراسر دنیا رساند، اما باز هم این بازی هیچوقت به ظرفیتهای خود نرسید.
بهترین راه تجربه بازی امروزه ریسمتر Pixel بر روی استیم و ریمیکهای بد موبایلی است البته که بسیاری از طرفداران سرسختانه معتقدند که نسخه GameBoy Advance با اختلاف از همه بهتر است.
4- Final Fantasy VII Remake
این مورد قانون «اسپینآف و دنبالهها محسوب نمیشوند» را نقض میکند البته که دلایل خوبی برای این استثنا داریم. این بازی از نظر فنی اولین ریسمتر از نسخه اصلی Final Fantasy VII است و با ویژگیهای خاص خود توانست ما را قانع کند تا قانون خود را بشکنیم و این بازی را در 4 بازی برتر Final Fantasy قرار دهیم.
همه ما عمیقا نسخه بازسازی شده Midgar را دوست داریم، اما به دلیل رابطه خاص Final Fantasy VII Remake و Final Fantasy و جهان این سری بازی تصمیم گرفتیم تا یک نسخه ریمیک هم در بازی قرار دادیم. نکات زیادی در این ریمیک وجود دارد و امیدواریم تا در آینده سری Final Fantasy برای بازیهای بعد خود هم رعایت کند.
به عنوان مثال Final Fantasy VII Remake اولین عنوانیست که با موفقیت توانست عناصر کلاسیکی نظیر ATB را با کامبت اکشن و سایر نکات مثبت سری ترکیب کند.
Final Fantasy VII Remake همچنین ترسی ندارد که از عناصر طنز و عجیب بازی اصلی استفاده کند و به طور کلی طنز همیشه بخشی جدا نشدنی از سری بازی های Final Fantasy بوده و از نمادهای این مجموعه بوده، اما در بازیهای سینگلپلیر اخیر بیشتر شاهد ماجراجوییهایی با فضایی تاریکتر و جدیتر بوده ایم.
صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، Final Fantasy VII Remake تمام استانداردهایی که مجموعه نیاز دارد را داراست و مشتاقیم تا در نسخههای جدید شاهد این موارد باشیم. Final Fantasy VII Remake را میتوانید روی PS4، PS5 و PC تجربه کنید.
3- Final Fantasy X
تفاوتهای زیادی بین بازی های Final Fantasy قبل و بعد از Final Fantasy X وجود دارد و به طور کلی بازی های مجموعه بعد از این بازی برای همیشه تغییر کردند. Final Fantasy X اولین عنوان اصلی مجموعه بود که تغییرات زیادی در نقشه جهان بازی ایجاد کرد و سیستم کامبت بازی را کاملا متحول کرد و اولین عنوان سری بازی های Final Fantasy بود که شامل صداپیشگی میشد.
در آن زمان طرفداران حس یک تغییر و کوچ بزرگ داشتند و Final Fantasy X را میتوان آخرین تلاش بازی های Final Fantasy کلاسیک دانست که آخرین نسخهای بود که شامل رویدادهای تصادفی، کامبت نوبتی و البته آهنگسازی «نوبئو اوئماتسو» میشد.
Final Fantasy X در حال حاضر در یک بسته HD به همراه نسخه X-2 در دسترس است و عاشقان Final Fantasy به هیچ وجه نباید نسخه FFX را از دست بدهند. شما میتوانید این بازی را بر روی PlayStation، Xbox، PC و Nintendo Switch تجربه کنید.
2- Final Fantasy XII: The Zodiac Age
از زمان انتشار تا به کنون طرفداران زیادی به بازی های Final Fantasy XII اعتراض دارند و آن را تغییری اضافه میدانند که سری را منحرف کرده است. با نگاهی به گذشته اما در مییابیم که طراحی نسخه XII یکی از بهترین طراحیهای بازی های Final Fantasy را دارد و یکی از بهترین بازیهای مجموعه است.
به عنوان مثال Final Fantasy XII شامل نبردهای تاکتیکال میشود که عناصر Final Fantasy XI Online، Final Fantasy Tactics و سیستم نبردهای ATB از بازیهای SNES و PS1 را با یکدیگر ترکیب میکند. بازی های Final Fantasy XII در دنیایی مشابه Tactics Series و Ivalice روایت میشود که بدون شک بهترین توسعه را در بین بازیهای Final Fantasy دارد.
سری بازی های Final Fantasy
در نهایت هم نسخه Zodiac Age سیستم شغلی نمادین را به بازی اضافه میکند که در بسیاری از بازیهای بعد از خود هم به کرات استفاده شد.
علاوه بر مکانیزمهای ذکر شده، Final Fantasy XII توانست تا با نوآوریهای متعدد تاثیر به سزایی در آینده بازی های Final Fantasy داشت و تاثیر خاصی روی سیستم Gambit System داشت که بر پایه هوش مصنوعی اعضای گروه در نسخه XI و XIV بنا شده بود و توانست برای همیشه سری بازی های Final Fantasy را متحول کند.
دنیایی با محیطی فوقالعاده بزرگ، کامبتی سریع و ماموریتهایی شبیه به بازیهای MMo داشت و تاثیر زیادی بر بازیهای RPG داشت و راه را برای بازیهای بزرگی نظیر Xenoblade Chronicles هموار کرد.
بهترین نسخه از Final Fantasy XII، Zodiac Age بود که سیستم شغلی را به همراه ارتقای کیفیت جلوههای بصری، موسیقی متن بینظیر و محتوای اضافه عرضه میکند. این بازی را میتوانید امروزه بر روی PlayStation، Xbox، PC و Nintendo Switch تجربه کنید.
1- Final Fantasy VI
نزدیک به 30 سال از عرضه این بازی میگذرد و هنوز هم Final Fantasy VI با اختلاف بهترین بازی سری بازی های Final Fantasy است.
این بازی یکی از پیشگامترین بازیهای منتشر شده بر روی SNES است که تمرکز خاصی بر ترکیب داستانهای Final Fantasy II و IV دارد و عمق خود را مدیون نسخههای III و V است که خط داستانی جذاب، شخصیسازی بینظیر و دنیایی وسیع برای جستجو دارد.
این بازی همچنین استادانه تعادل خاصی بین 14 شخصیت گروه برقرار میکند و به خوبی به هرکدام از آنها میپردازد و گیمپلیای خاص با کاراکترهای مهمان و NPCهای متعدد دارد. نباید از شخصیت منفی بینظیر بازی غافل شویم: «کفکا».
اگر این بازی را تجربه نکردهاید، نگران نباشید. ما چیزی از این بازی را اسپویل نمیکنیم و تنها به این نکته اکتفا میکنیم که معدود عنوانی داستان خود را بر محور گیمپلی روایت میکند و از نکات بارز Final Fantasy VI است (نباید از این نکته صرف نظر کنیم که کمتر عنوانی کیفیتی در حد Final Fantasy VI ارائه میکند).
بهترین سری بازی های Final Fantasy
نکته اصلی اینجاست: اگر میخواهید تنها یک بازی Final Fantasy را تجربه کنید، باید به سراغ Final Fantasy VI بروید. در حال حاضر ریمستر Pixel بر روی استیم و موبایل تهیه کنید و علاوه بر آن یک ریسمتر موبایلی دیگر هم در سال 2014 برای بازی عرضه شد (البته که برای PC هم عرضه شده است).
متاسفانه در حال حاضر راهی برای تجربه این بازی بر روی کنسولهای مدرن وجود ندارد و امیدواریم که بالاخره روزی بتوانیم با یک ریمیک کامل Final Fantasy VI را بر روی PlayStation و Xbox جدید خود تجربه کنیم.
در لیست فوق به برخی از بهترین عناوین سری بازی های Final Fantasy اشاره کردیم. نسخه شانزدهم بازی قرار است تا در بهار 2022 عرضه شود و احتمالا رقابت جذابی با Elden Ring و God of War: Ragnarok بر سر کسب جایزه بهترین بازی سال خواهد داشت. نظر شما چیست؟ آیا به بازیهای JRPG علاقه دارید؟
موضوع: بازی های Final Fantasy
منبع: gamespot