پیشنهاد سردبیر, مجله بازی, مقالات

برترین استودیوهای بازیسازی

استودیوهای بازی سازی

از زمان تولد صعنت گیم تاکنون، استودیوهای بازیسازی بسیار زیادی تاسیس شده‌ که برخی از آن‌ها تعطیل شدند، برخی تغییر برند دادند، برخی توسط شرکت‌های بزرگ‌تر خریداری شدند و برخی دیگر هنوز هم پابرجا هستند و به ساخت بازی‌هایشان ادامه می‌دهند. یک استودیو بازیسازی می‌تواند متشکل از یک نفر باشد، و یا بیش از ۳۰۰۰ کارمند داشته باشد. مهم نیست تعداد نفرات استودیو چقدر باشد؛ تنها چیزی که مهم است، عنوانی است که این استودیوها خلق می‌کنند و نهایتا به دست گیمرها می‌رسد.

گرچه همه استودیوهای بازیسازی برای توسعه بازی‌‌های خود – چه بازی‌های ضعیف و چه بازی‌های شاهکار – زحمت کشیده‌اند و قطعا ساخت این بازی‌ها بدون تلاش نبوده است. اما تعدادی از استودیوهای بازیسازی، آثاری را خلق کرده‌اند که جریان تازه‌ای را در صنعت گیم ایجاد کرده و تا ابد در ذهن‌ها خواهند ماند. در این مقاله، قصد داریم برترین استودیوهای بازیسازی در صعنت گیم را خدمت شما عزیزان معرفی کنیم.

اما ملاک انتخاب این استودیوها چه بوده است؟ در بررسی کارنامه استودیوها، چند فاکتور کلیدی را مدنظر قرار دادیم. اولا اینکه این استودیوها آثاری جریان‌ساز و ساختارشکن را خلق کرده باشند و مرزهای مدیوم گیم یا ژانر خود را گسترش داده باشند. دوما در طول سال‌های مختلف، سطح بالای کیفی بازی‌های خود را حفظ کرده و به رشد صنعت گیم کمک کرده باشند. سوما فقط استودیوهایی را بررسی کرده‌ایم که بازی خود را روی پلتفرم‌های اصلی عرضه کرده‌اند و کاری با بازی‌های موبایل نداشته‌ایم.

حال شما را به مطالعه این مقاله دعوت می‌کنیم.

استودیوهای بازی سازی

Remedy

20- Remedy Entertainment

سال تاسیس: ۱۹۹۵

مالکیت: مستقل

تعداد بازی‌ها: ۹

مهم‌ترین بازی‌ها:

Max Payne

Max Payne 2

Alan Wake

Control

Remedy یک استودیو فنلاندی است که با رهبری سم لیک، یکی از مهم‌ترین فرنچایزهای تاریخ ژانر شوتر، یعنی فرنچایز Max Payne را خلق کرد و توانست استانداردهای جدیدی را برای این ژانر تعریف کند. هر دو نسخه Max Payne عملکرد بسیار موفقی داشتند و نه تنها از لحاظ گیمپلی، بلکه از لحاظ گرافیک و روایت نیز در سطحی بی‌نظیر ظاهر شدند. به طور کلی سبک روایی بازی‌های استودیو Remedy بسیار خاص و متفاوت است. در بازی Max Payne سبک روایی به شکل کامیک، در بازی Alan Wake به شکل رمان، در بازی Quantum Break به شکل لایو اکشن و در بازی Control به شکل داستانسرایی چندلایه تعریف شده است.

19- CD Projekt

سال تاسیس: ۱۹۹۴

مالکیت: مستقل

تعداد بازی‌ها: ۱۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری The Witcher

Cyberpunk 2077

امکان ندارد کسی طرفدار ژانر نقش‌آفرینی باشد و با استودیو CD Projekt آشنایی نداشته باشد. این استودیو لهستانی که در دهه ۹۰ توسط مارسین ایوینسکی و میکائیل کیزینسکی در شهر ورشو تاسیس شد، خالق یکی از بهترین فرنچایزهای نقش‌آفرینی در تاریخ است.

فرنچایز The Witcher که از رمان‌هایی با همین نام الهام‌گیری شده است، مکانیک‌ها و عناصر سبک نقش‌آفرینی را به شکلی عمیق و سرگرم‌کننده در گیمپلی و داستان پیاده‌سازی می‌کند. اگرچه استودیو CD Projekt به خاطر مشکلات فنی عنوان Cyberpunk 2077 از سوی طرفداران مورد انتقاد قرار گرفت، اما نباید از یادمان برود که این استودیو توانست مرزهای ژانر نقش‌آفرینی را گسترش دهد.

Bungie

18- Bungie

سال تاسیس: ۱۹۹۱

مالکیت: زیرمجموعه شرکت Activision

تعداد بازی‌ها: ۱۷

مهم‌ترین بازی‌ها:

سه نسخه اول Halo

Halo: Reach

سری Mytha

سری Destiny

استودیو خوش‌نام Bungie که در سال ۱۹۹۱ توسط الکس سروپیان تاسیس شد، نه تنها خالق یکی از بهترین‌‌های سبک Real Time Tactics به نام سری Myth است، بلکه توانست با خلق فرنچایز Halo ژانر شوتر اول شخص را برای همیشه متحول کند. هم‌اکنون، Halo یکی از محبوب‌ترین فرنچایزهای ژانر شوتر اول شخص است که ده‌ها میلیون طرفدار در سراسر جهان دارد و فن بیس آن روز به روز گسترش می‌یابد. گرچه از نسخه چهارم به بعد، استودیو 343i مسئولیت توسعه Halo را به عهده گرفت، اما میراث Bungie برای همیشه جاودان خواهد ماند. هم‌اکنون نیز استودیو Bungie با سری Destiny توانسته است درآمد هنگفتی را نصیب Activision کند.

17- Bethesda Game Studios

سال تاسیس: ۱۹۸۶

مالکیت: زیرمجموعه شرکت مایکروسافت

تعداد بازی‌ها: ۱۷

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری The Elder Scrolls

سری Fallout

Starfield

Bethesda یکی از با سابقه‌ترین استودیوهای بازی سازی است که در اواسط دهه ۸۰ میلادی توسط کریستوفر ویور در ایالت مریلند تاسیس شد. گرچه Bethesda در اوایل شروع فعالیت خود توسعه تعدادی از بازی‌های قدیمی سری Terminator و برخی از بازی‌های کوچک دیگر را بر عهده داشت، اما همه‌ی ما این شرکت را به خاطر خلق سری بازی‌های The Elder Scrolls و Fallout می‌شناسیم که با رهبری تاد هاوارد توانستند جزو محبوب‌ترین آثار ژانر نقش‌آفرینی قرار بگیرند. به خصوص نسخه پنجم The Elder Scrolls یعنی Skyrim که شاید در حال حاضر با فروش بیش از ۳۵ میلیون نسخه در سراسر جهان، مشهورترین عنوان نقش‌آفرینی غربی باشد.


Sega

16- Sega Internal Studios

سال تاسیس: ۱۹۸۶

مالکیت: زیرمجموعه شرکت Sega

تعداد بازی‌ها: بسیار زیاد!

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Sonic

سری Yakuza

سری Virtua Fighter

سری Street of Rage

سری Shinobi

اکثر مردم به خصوص ما ایرانی‌ها وقتی کلمه Sega را می‌شنویم، یاد کنسول‌ Genesis و بازی‌های دو بعدی خاطره‌انگیر آن می‌افتیم. اما خوب است بدانیم که Sega شرکتی بسیار گسترده است که نه تنها شامل استودیوهای داخلی برای توسعه بازی‌های خود می‌شود، بلکه به عنوان ناشری بزرگ در صنعت گیم حضور دارد. وقتی به استودیوهای داخلی Sega فکر می‌کنیم، ذهنمان ناخودآگاه به سمت فرنچایز‌هایی مثل Sonic، Yakuza و سه نسخه اول Street of Rage می‌رود که با تک تک آن‌ها خاطرات بسیار خوشی داریم، به خصوص با جوجه تیغی آبی رنگ دوست داشتنی که یکی از تاثیرگذارترین فرنچایزها در تاریخ ژانر پلتفرمر به حساب می‌آید.

Supergiant

15- Supergiant Games

سال تاسیس: ۲۰۰۹

مالکیت: مستقل

تعداد بازی‌ها: ۴

مهم‌ترین بازی‌ها:

Bastion

Transistor

Pyre

Hades

شاید با دیدن نام استودیو Supergiant Games در لیست برترین استودیوهای بازی سازی تعجب کرده باشید، اما به شما اطمینان می‌دهیم که این استودیو ۲۰ نفره قطعا شایستگی این را دارد که در زمره برترین استودیوهای بازیسازی قرار بگیرد. تا قبل از نسل هفتم کسی تصور نمی‌کرد که یک استودیو مستقل بتواند در برابر غول‌های صنعت گیم حرفی برای گفتن داشته باشد، اما Supergiant Games خلاف این موضوع را ثابت کرد و با ساخت بازی‌های خلاقانه و شگفت‌انگیز Bastion، Transistor، Pyre و Hades، به دنیا اعلام کرد که استودیوهای مستقل نیز قادر هستند نقش موثر و مهمی در رشد صنعت گیم داشته باشند.

Japan Studio

14- Sony Japan Studio

سال تاسیس: ۱۹۹۳

مالکیت: زیرمجموعه شرکت سونی

تعداد بازی‌ها: بسیار زیاد!

کمک کننده در توسعه بازی‌های مهمی مثل:

Ape Escape

Ico

Shadow of the Colossus

Demon’s Souls

Gravity Rush

Bloodborne

The Last Guardian

Sony Japan Studio یکی از تاثیرگذارترین و برترین استودیوهای بازیسازی شرکت سونی بود که در توسعه بسیاری از بازی‌هایی که در طی ۴ نسل اخیر عرضه شده‌اند نقش داشته است و به رشد پلتفرم پلی استیشن تا حد زیادی کمک کرده است. این دپارتمان ژاپنی که از تیم‌های خرد و درشت مختلفی تشکیل شده بود، با همکاری استودیوهای فرست پارتی و تردپارتی، توسعه بازی‌ها را تکمیل و بازی‌های باکیفیتی را روی کنسول‌های پلی ‌استیشن منتشر می‌کرد. در اوایل آپریل سال ۲۰۲۱، شرکت سونی این استودیو را با Team Asobi و دیگر استودیوهای خود ادغام کرد.

13- Insomniac Games

سال تاسیس: ۱۹۹۴

مالکیت: زیرمجموعه شرکت سونی

تعداد بازی‌ها: بیش از ۳۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Spyro

سری Ratchet & Clank

سری Resistance

Spider-Man (2018)

استودیو Insomniac Games که اوایل Xtreme Software‌ نام داشت، در دهه ۹۰ توسط تد پرایس در ایالت کالیفرنیا تاسیس شد. Insomniac Games از آن دسته استودیوهایی است که نقش بسزایی در رشد پلتفرم پلی استیشن داشته و توانسته است فرنچایزهایی به یادماندنی را برای این پلتفرم خلق کند. از جمله فرنچایز دوست داشتنی Spyro که حقیقتا یکی از نوستالژیک‌ترین بازی‌های کنسول PS1 است.

اما در کنار فرنچایز‌های عالی Ratchet & Clank و Resistance، استودیو Insomniac Games توانست با ساخت بازی Spider-Man 2018 و Miles Morales توانایی بی‌نظیر خود در ساخت بازی‌های ابرقهرمانی جهان‌باز را اثبات کند. به همین دلیل، کمپانی سونی در سال ۲۰۱۹ این استودیو را به مالکیت خود درآورد و هم‌اکنون نیز برای ساخت نسخه دوم Spider-Man و بازی Wolverine، حساب ویژه‌ای روی توانایی‌های این استودیو خلاق باز کرده است.

Platinum

12- Platinum Games

سال تاسیس: ۲۰۰۷

مالکیت: مستقل

تعداد بازی‌ها: ۱۶

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Bayonetta

Vanquish

Metal Gear Rising: Revengeance

Nier: Automata

پس از تعطیلی استودیو Clover توسط Capcom در سال ۲۰۰۷، شینجی میکامی، هیدکی کامیا و تعدادی دیگر از کارکنان، از Capcom جدا شدند و استودیو مستقل Platinum Games را تشکیل دادند. این استودیو خلاق ژاپنی در زمینه ساخت بازی‌های اکشن سرعتی، به خصوص ژانر Hack & Slash از تبحر خاصی برخوردار است و در میان طرفداران این ژانر، محبوبیت بسیار بالایی دارد؛ به خصوص بازی‌های Nier: Automata، Metal Gear Rising: Revengeance و سری Bayonetta. البته شینجی میکامی در سال ۲۰۱۰ از Platinum جدا شد و استودیو مستقل خود به نام Tango Gameworks را تاسیس کرد.

santamonica

11- Santa Monica

سال تاسیس: ۱۹۹۹

مالکیت: زیرمجموعه شرکت سونی

تعداد بازی‌ها: ۷ بازی – همکاری با استودیوهای دیگر در توسعه بیش از ۳۰ بازی دیگر

مهم‌ترین بازی‌ها:

Kinetica

سری God of War

Santa Monica از آن دسته استودیوهایی است که در هر نسل از کنسول‌های پلی استیشن توانسته است شگفتی‌ساز شود. وقتی نسخه اول سری God of War در سال ۲۰۰۵ عرضه شد، شاید کسی تصور نمی‌کرد که این بازی Hack & Slash بتواند در رقابت با بازی‌هایی مثل Devil May Cry سربلند بیرون بیاید. اما هم‌اکنون با گذشت تقریبا ۱۷ سال و عرضه ۴ نسخه اصلی و ۳ نسخه فرعی از این فرنچایز، می‌بینیم که God of War با افتخار در ژانر خود پادشاهی می‌کند. God of War نه تنها از بهترین‌ بازی‌های ژانر Hack & Slash، بلکه اصلی‌ترین نماد و آیکون پلتفرم پلی استیشن است.

FromSoftware

10- FromSoftware

سال تاسیس: ۱۹۸۶

مالکیت: زیرمجموعه شرکت Kadokawa

تعداد بازی‌ها: بیش از ۶۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Armored Core

Demon’s Souls

سری Dark Souls

Sekiro

Elden Ring

FtomSoftware از استودیوهای قدیمی است که در طول دهه‌های اخیر، بازی‌های ریز و درشت زیادی را برای کنسول‌های مختلف توسعه داده است. گرچه تا قبل از نسل هشتم استودیو FromSoftware بیشتر به خاطر سری بازی‌های Armored Core مشهور بود، اما امروزه این استودیو به خاطر نبوغ هیدتاکا میازاکی در خلق سری سولزبورن و بازی Sekiro طرفداران زیادی پیدا کرده است.

سری سولزبورن با ارائه ساختار جهان و طراحی مراحل هوشمندانه، مکانیک‌های گیمپلی عمیق، چالش‌برانگیز و بشدت اعتیادآور، توانسته بر ژانر Action RPG تاثیرات زیادی بگذارد. به طوریکه هر ساله کلون‌های مختلفی نیز از سری سولزبورن توسط دیگر سازندگان منتشر می‌شود. اساسا می‌توان گفت FromSoftware توانسته است فرمت و سبک جدیدی را در قالب ژانر Action RPG ابداع کند و به همین دلیل نام هیدتاکا میازاکی تا ابد در تالار مشاهیر صنعت گیم خواهد درخشید.

valve

9- Valve

سال تاسیس: ۱۹۹۶

مالکیت: مستقل

تعداد بازی‌ها: ۲۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Half Life

سری Portal

سری Counter Strike

سری Team Fortress

سری Left 4 Dead

Dota 2

نبوغ گیب نیوئل در تاسیس کمپانی Valve باعث شد دنیای PC Gaming برای همیشه تغییر کند. این کمپانی نه تنها شبکه منحصربفردی را برای دریافت بازی‌های دیجیتالی ایجاد کرد، بلکه با ساخت شاهکارهای انقلابی سری Half Life و سری Portal و بازی‌های چندنفره محبوبی مثل Counter Strike، Left 4 Dead و Dota 2، خود تبدیل به یکی از برترین استودیوهای بازیسازی شد. هر چند که Valve از ساخت بازی‌های داستانی به شکل کلاسیک فاصله گرفته است، اما صد در صد در آینده خلاقیت‌های بیشتری از سوی این کمپانی محبوب خواهیم دید.

ubisoft

8- Ubisoft Montreal

سال تاسیس: ۱۹۹۷

مالکیت: زیرمجموعه شرکت Ubisoft

تعداد بازی‌ها: بیش از ۶۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Prince of Persia

سری Splinter Cell

سری Far Cry

سری Assassin’s Creed

سری Rainbow Six

سری Watch Dogs

For Honor

همانطور که مستحضرید، شرکت Ubisoft یکی از غول‌های صنعت گیم است که از اواخر دهه ۸۰ تا کنون، توانسته است سهم قابل توجهی از بازار گیمینگ را در دست داشته باشد. این شرکت از استودیوهای مختلفی تشکیل شده که بلاشک مهم‌ترین و بزرگ‌ترین آن‌ها Ubisoft Montreal است. این استودیو با خلق فرنچایزهای بزرگی مثل Prince of Persia، Splinter Cell، Far Cry، Assassin’s Creed و تعدادی دیگر که نام بردیم، و همچنین تشکیل جامعه طرفداری بسیار گسترده در سراسر جهان، قطعا شایستگی این را دارد که در لیست برترین استودیوهای بازیسازی تاریخ قرار بگیرد (هر چند اخیرا کمی افت کرده است).

7- Kojima Productions

(تیم اسبق Konami)

سال تاسیس: ۱۹۸۵ – ۲۰۰۵ – ۲۰۱۵

مالکیت: تا قبل از ۲۰۱۵ زیرمجموعه Konami – پس از ۲۰۱۵ مستقل

تعداد بازی‌ها: ۱۵

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Metal Gear

Snatcher

P.T. (Silent Hills)

Death Stranding

به طور دقیق‌تر منظور ما از استودیو Kojima Productions تیم‌های توسعه‌ای است که هیدیو کوجیما از دهه ۸۰ تا کنون برای خلق آثار خود تشکیل داده است. در اواسط دهه ۸۰، کوجیما که به تازگی وارد شرکت Konami شده بود، با ساخت فرنچایزی به نام Metal Gear دنیای بازی‌های ویدیویی را برای همیشه تغییر داد. Metal Gear نه تنها برای اولین بار مکانیک «مخفی کاری» را معرفی کرد، بلکه برای نخستین بار از «عنصر داستانگویی سینماتیک» نیز بهره برد. پس اگر امروزه هر عنوانی را می‌بینید که دارای مکانیک‌های مخفی‌کاری و داستانسرایی سینماتیک است، بدانید که مدیون تلاش‌های کوجیما در دهه ۸۰ است.

علاوه بر سری Metal Gear، کوجیما از دهه ۸۰ تا  سال ۲۰۱۵ در ساخت بازی‌های دیگری مثل Snather، Policenauts و Castlevania نیز همکاری کرد. اما شاید یکی از مهم‌ترین آثار او، بازی کنسل شده Silent Hills بود که با انتشار دموی P.T توانست تحولی عظیم در ژانر ترسناک بوجود بیاورد. به طوریکه از سال ۲۰۱۴ تا کنون، بازی‌های ترسناک مختلفی از آن الهام‌گیری کرده‌‌اند. کوجیما پس از جدایی از Konami در سال ۲۰۱۵، با همکاری شرکت سونی بازی Death Stranding را توسعه داد که گرچه به مذاق عده‌ای خوش نیامد، اما از گیمپلی متفاوت و خلاقانه‌ای برخوردار بود و توانست به پرافتخارترین بازی سال ۲۰۱۹ تبدیل شود.

capcom

6- Capcom Internal Studios

سال تاسیس: ۱۹۷۹

مالکیت: مستقل

تعداد بازی‌ها: بسیار زیاد!

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Resident Evil

سری Street Fighter

سری Devil May Cry

سری Monster Hunter

سری Mega Man

سری Onimusha

Capcom‌ یکی از قدیمی‌ترین کمپانی‌های حوزه گیم است که از همان اواخر دهه ۷۰ میلادی کار خود را در زمینه سرگرمی‌های تعاملی آغاز کرد. کمتر کسی است که با فرنچایزهای این کمپانی آشنایی نداشته باشد. به خصوص فرنچایزهای Resident Evil، Street Fighter و Devil May Cry. تا قبل از سال ۲۰۰۷، سازندگان نابغه‌ای مثل شینجی میکامی، هیدکی کامیا و آتسوشی اینابا در این شرکت حضور داشتند که بعدها از این شرکت جدا شدند و استودیو مستقل خود را تاسیس کردند. خوشبختانه شرکت Capcom توانسته است به رشد روزافزون خود ادامه دهد و هم‌اکنون یکی از غول‌های صنعت گیم در ژاپن به شمار می‌رود.


Blizzard

5- Blizzard

سال تاسیس: ۱۹۹۱

مالکیت: زیرمجموعه شرکت Activision Blizzard

تعداد بازی‌ها: ۲۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Warcraft

سری Starcraft

سری Diablo

Hearthstone

Heroes of Storm

Overwatch

در نسل‌های گذشته، شرکت Blizzard با ساخت فرنچایزهای Warcraft، Starcraft، Diablo و دیگر مواردی که نام بردیم، توانست به یکه‌تاز عرصه بازی‌های استراتژیکی، MMO و MOBA تبدیل شود و میلیون‌ها بازیکن را در سراسر جهان در کنار هم جمع کند. همچنین در سال ۲۰۱۶ با عرضه عنوان Overwatch توانست عناصر ژانر شوتر اول شخص را با MOBA ترکیب کند و جایزه بهترین بازی سال را برنده شود. تاثیر این استودیو بر ساخت بازی‌های آنلاین و به خصوص ژانر MOBA Heroes و ژانر استراتژیک Real Time‌ اجتناب‌ناپذیر است و بازی‌هایی شبیه به Dota 2 و League of Legends، تا ابد مدیون خلاقیت‌های Blizzard خواهند بود.

4- Id Software

سال تاسیس: ۱۹۹۱

مالکیت: زیرمجموعه شرکت مایکروسافت

تعداد بازی‌ها: ۳۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Wolfenstein

سری Doom

سری Quake

سری Rage

در دهه ۹۰ میلادی نابغه‌ای به نام «جان کارمک» با همکاری دوست خود «جان رومرو»، استودیویی را تاسیس کردند که با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های مدرن پلتفرم PC، برای نخستین بار ما را با بازی‌های ژانر شوتر اول شخص سه بعدی آشنا کرد. هم‌اکنون که ۳۰ سال از شروع فعالیت این استودیو گذشته است، هنوز هم فرنچایزهای اصلی این استودیو مثل Wolfenstein و Doom روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می‌کنند و نسخه‌های جدید این فرنچایز‌ها جزو برترین بازی‌های سال قرار می‌گیرند. بازی‌های ژانر شوتر سرعتی آرکید، برای همیشه مدیون تلاش‌های استودیو Id Software خواهند بود.

naughtydog

۳- ناتی داگ

سال تاسیس: ۱۹۸۴

مالکیت: زیرمجموعه شرکت سونی

تعداد بازی‌ها: ۲۴

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Crash Bandicoot

سری Jak and Daxter

سری Uncharted

سری The Last of Us

ناتی داگ یکی از استودیوهای با اصالت آمریکایی است که در اوایل دهه ۸۰ توسط اندی گوین تاسیس شد. در اواخر قرن بیستم، این استودیو بیشتر بر ساخت بازی‌های دوبعدی کلاسیک تمرکز داشت، اما با عرضه کنسول PS One، ناتی داگ وارد عرصه سه بعدی شد و یکی از بهترین پلتفرمینگ‌های سه بعدی تاریخ به نام Crash Bandicoot را خلق کرد. با عرضه کنسول PS2 نیز این استودیو خلاقیت‌های پلتفرمینگ سه بعدی خود را با سری بازی‌های Jak & Daxter گسترش داد.

اما نقطه عطف استودیو ناتی داگ شروع نسل هفتم بود. در سال ۲۰۰۷ استودیو ناتی داگ با خلق اثر جاودانه‌ای به نام Uncharted، توانست به شهرت بی‌سابقه‌ای در میان طرفداران سبک اکشن ماجراجویی برسد. تقریبا تمامی نسخه‌های سری Uncharted در ژانر خود یک شاهکار بودند و ماجراجویی‌های بی‌نظیری را برایمان به ارمغان آورند. همچنین در سال ۲۰۱۳، این استودیو با ساخت بازی The Last of Us موفق شد انقلابی در شیوه روایت سینماتیک ایجاد کند و فن بیس خود را بیش از پیش گسترش دهد. در اواخر نسل هشتم نیز، بازی The Last of Us 2 علاوه بر دریافت جایزه بهترین بازی سال، توانست رکورد پرافتخارترین بازی تاریخ را نیز بشکند.

Rockstar

2- Rockstar

سال تاسیس: ۱۹۸۷

مالکیت: زیرمجموعه شرکت Take Two Interactive

تعداد بازی‌ها: بیش از ۴۰

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری GTA

سری Red Dead

سری Manhunt

Bully

Max Payne 3

به جرئت می‌توان گفت استودیو Rockstar Games مشهورترین و شاید محبوب‌ترین استودیو در بین تمامی گیمرها در سراسر جهان باشد. امکان ندارد گیمری را پیدا کرد که با سری GTA آشنایی نداشته باشد! Rockstar Games با ساخت فرنچایزهای جریان‌سازی مثل GTA و Red Dead Redemption، موفق شد به طور کلی سبک جهان‌باز و تعریفی که از آزادی بازیکن در دنیای داینمیک بازی داده می‌شد را برای همیشه دچار تغییر و تحول کند. بی دلیل نیست که بازی GTA V تا کنون توانسته است بیش از ۱۵۰ میلیون نسخه در سراسر جهان فروش داشته باشد!

1- Nintendo Internal Studios

سال تاسیس: ۱۸۸۹

مالکیت: مستقل

تعداد بازی‌ها: بسیار زیاد!

مهم‌ترین بازی‌ها:

سری Super Mario

سری The Legend of Zelda

سری Metroid

سری Donkey Kong

سری Pokemon

سری Animal Crossing

در نهایت می‌رسیم به رتبه اول لیست برترین استودیوهای بازیسازی؛ بدون اغراق، استودیوهای داخلی Nintendo تاثیرگذارترین و مهم‌ترین استودیوها در تاریخ صنعت گیم هستند که اولین بار در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ توانستند چارچوب و قالب مشخصی را برای مکانیک‌های مربوط به پلتفرمینگ، اکشن ماجراجویی و مترویدوانیا تعریف کنند. تمامی فرنچایزهای اصلی که Nintendo خلق کرده است، از جمله Mario، The Legend of Zelda، Metroid، Donkey Kong، Pokemon، Animal Crossing و غیره، هر کدام شامل شاهکارهایی می‌شوند که توانسته‌اند استانداردهای جدیدی را برای ژانر خود تعریف کنند.

امیدواریم که از خواندن این مقاله لذت برده باشید. در پایان خوشحال می‌شویم که شما نیز دیدگاه خود را در رابطه با برترین استودیوهای بازیسازی با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *