تحلیل, مجله بازی, مقالات

تاثیر بازی های اکشن در مهارت رانندگی

تاثیر بازی های اکشن در مهارت رانندگی

تاثیر بازی های اکشن در مهارت رانندگی

کالاف دیوتی بازی کنید و راننده بهتری شوید! بازی‌های کامپیوتری مهارت رانندگی شما را ارتقا می‌دهند. این گزاره احتمالاً شما را یاد بازی‌هایی مثل Forza یا Grand Turismo   می‌اندازد. مطمئناً استفاده از فرمان و پدال در هنگام Forza بازی کردن مهارت رانندگی شما را ارتقا خواهد داد، اما سوال اساسی اینجاست که کدام بازی‌ها بهترین راه ارتقای مهارت رانندگی شماست. بر اساس مطالعات صورت گرفته بازی‌های اول شخص شوتر مثل کالاف دیوتی تاثیر بیشتری در ارتقاء مهارت‌های رانندگی گیمر‌ها و دیگر افراد داشته است.

فرمان بازی PXN V9
تاثیر بازی های اکشن در مهارت رانندگی

امروزه گیمینگ پیشرفت زیادی کرده و از joy stick اتاری 2060 فراتر رفته و در چند دکمه خلاصه نمی‌شود. کنترلر‌های امروزی در کنار 12 دکمه، دو Dual shock نیز دارند. با تحول کنترلر‌ها در طول زمان بسیاری از گیمرها استفاده از کنترل‌های مدرن و امروزی را آسان می‌دانند، زیرا که در طول زندگی از آنها استفاده کرده‌­اند و هماهنگی بین عصب و عضله انگشتان برقرار شده است. اما سوال بزرگ اینجاست است که آیا این هماهنگی صرفاً مربوط به بازی کردن است و یا یک عامل محیطی مسبب آن است.

 بر اساس مطالعات سال 2014 دانشگاه تورنتو بازی‌های اکشن پرفشار مثل کال آف دیوتی و اساسین هماهنگی اعصاب حسی و حرکتی را تقویت می‌‌کنند. محققان برای اثبات این ادعا آزمایشی را طراحی کردند، در این آزمایش دو گروه وظیفه داشتند که به اشارگری متحرک (همانند اشارگر موس) در حال حرکت در یک چهارچوب سفید خیره شوند. در ابتدا هر دو گروه یکسان عمل کردند اما با ادامه آزمایش گیمر‌ها عملکرد بهتری در دنبال کردن شییء متحرک در چارچوب سفید نسبت به بقیه داشتند.

125ee2abdb0c4315.70038212_GT7_Trailer_F_Legal_Revised.0

 شاید در نگاه اول فکر کنید که دنبال کردن نمایشگر متحرک در یک مربع سفید دال بر راننده خوب بودن نیست. اما در واقع گیمر‌ها رانندگان بهتری هستند. آزمایش انجام شده مربوط به دنبال کردن یک موس کوچک در چهارچوب سفید نیست؛ بلکه تمرکز اصلی آن بر اتفاقاتی است که در ذهن رخ می‌دهد. عملکرد‌های شناختی و دقت بینایی در این آزمایش بسیار حائز اهمیت است. درک تغییر جهت موس در مربع و سپس دنبال کردن موس پس از تغییر جهت مستقیماً به موقعیت‌هایی مربوط می‌شود که در چند صدم ثانیه راننده باید تصمیم بگیرد و از تصادف جلوگیری کند.

مطالعات سال 2014 دانشگاه تورنتو تنها شواهد مربوط بر تأثیر کال آف دیوتی و بازی های مشابه بر کیفیت و تاثیر رانندگی نیست. دکتر Bavelier متخصص مغز و اعصاب و علوم شناختی در دانشگاه Rochester زمان زیادی را صرف بررسی تاثیرات هوش ادراکی حاصل از بازی‌‌های کامپیوتری کرده است. دکتر Bavelier در سخنرانیTed talk  سال 2012 بیان کرد: این دیدگاه که بازی‌‌های کامپیوتری چشم را ضعیف می‌کنند، کاملاً غلط است. او و تیمش مطالعات را بر روی چشم‌های گیمر‌ها و دیگر افراد انجام دادند و در نتیجه این مطالعات افرادی که گیمر بودند بینایی بهتری نسبت به گروه دوم داشتند.

نه تنها گیمر‌ها بینایی بهتری داشتند، بلکه در تشخیص طیف رنگ تیره توانا‌تر بودند. دکتر Bavelier این قابلیت را به رانندگی در مستی تشبیه کرده است. طبق شواهد دریافت شده رانندگانی که گیمر هستند در هنگام رانندگی به راحتی مه را از ماشین پیشرو تشخیص داده و از تصادفات احتمالی جلوگیری خواهند کرد. دیدگاه نادرست دیگر در مورد تاثیرات منفی گیم بر ذهن انسان و مسائل حواسی است و گفته می­شود گیمر‌­ها حواس‌پرت‌تر از دیگران هستند.

دانشمندان مطالعات حواس را برای دهه‌‌ها مطالعه کردند و آزمایشات مختلفی برای بررسی دقیق‌­تر آن انجام دادند. براساس آزمایشات دکتر Bavelier کسانی که کالاف‌دیوتی بازی می‌کند حواس جمع‌تر از دیگر افراد هستند. برای اثبات این ادعاء آزمایشی طراحی شد و طبق آزمایش کلمات زیادی به رنگ‌های مختلف نمایش داده شد و شرکت کنندگان می بایست رنگ کلمات را تشخیص دهند. بعضی تست‌­ها دو وجهی بودند. مانند مثال نمایش حرف آبی با رنگ قرمز. نتایج نشان داد که گیمر‌ها در حل این معما‌های دو بعدی بسیار بهتر از دیگران عمل کردند.

ezgif.com-gif-maker

توجه موضوعی بسیار کلیدی در رانندگی است. یک لحظه خودتان را در حین رانندگی فرض کنید. باید به چه چیزهایی توجه کنید؟ ماشین‌های جلو، کنار، پشتی و بچه‌هایی که کنار خیابان در حال بازی هستند، چراغ راهنمایی، سرعت دیگر ماشین‌ها و سرعت شما هنگام نزدیک شدن به چراغ راهنمایی و بسیاری از موارد دیگر که شما باید در حین رانندگی رعایت کنید. مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهند که طرفداران بازی‌های اکشن بسیار مسلط‌تر از بقیه هستند.

در نتیجه عکس برداری مغزی، شبکه مغزی گیمر کارآمد و روان‌تر است. با این حال نظریات پیرامون اینکه نتایج حاصل از تاثیرات گیمینگ بوده یا صرفاً از محیط اطراف تاثیر گرفته، به قوت خود باقی است. خوشبختانه دکتر Bavelier رابطه علت و معلولی در این آزمایشات را مورد بررسی قرارداد.

در این آزمایش شرکت کنندگان ابتدا تست های شناختی را پشت سر گذاشته و سپس طی 2 هفته می بایست 10 ساعت بازی اکشن را در دوره‌های 40 دقیقه ای پشت سر بگذرانند. پس از گذشت این دوره‌ها  شرکت کنندگان همان تست‌های شناسایی اولیه را انجام دادند و نتیجه این بود که نه تنها در ماه اول بلکه در 5 ماه بعد از آزمایش در عملکرد، پیشرفت قابل توجهی داشته بودند.

تحقیقات Bavelier بیش از پیش صحت آزمایش‌های عملی‌ای را که به وسیله تصویر برداری از مغز انجام شدند، تایید می‌کند در مغز سه ناحیه وجود دارند که در تنظیم کردن توجه نقش ایفا می کنند. لوب آهیانه‌ای جهت‌دهی به توجه را کنترل می‌کند و لوب پیشانی در حفظ توجه دخالت دارد و در نهایت این سینگولیت ژیروس قدامی است که با متمرکز کردن توجه و حل تعارضات ایفا نقش می‌کند.

مطالعات صورت گرفته سال 2016 شانگهای نشان داد که بازی‌های اکشن سنگین از نظر فیزیکی ذهن انسان را مجدداً عصب کشی خواهند کرد  و تاثیرات آن می‌‌تواند تا حدودی دائمی باشد. محققان به دنبال آن بودند که بازی کامپیوتری در کیفیت رانندگی تاثیر دارد یا خیر و همچنین چه بازی ویدیوی تاثیر گذار‌تر خواهند بود.

 شرکت کنندگان با استفاده از شبیه ساز رانندگی آزمایش را پشت سر گذاشتند. هر دو گروه می‌بایست 5 تا 10 ساعت بازی می‌کردند. گروه اول اکشن پرفشار و گروه دیگر وظیفه داشتند بازی اکشن با سرعت کمتر را بازی کنند. گروهی که بازی اکشن پر‌فشار را انتخاب کرده بودند، در تست شبیه ساز رانندگی به طور قابل توجهی عملکرد بهتری نسبت به گروه دوم داشتند.

محقق و نویسنده مقاله Li Li  از دانشگاه نیویورک گزارش می‌دهد. بازی‌های اکشن، ابزاری مقرون به صرفه برای کمک به افراد در جهت بهبود مهارت‌های ضروری بینایی و حرکت شان در هنگام رانندگی است. وی افزود: گیمر‌های بازی اکشن با تجربه دقت و توجه بسیار بیشتری در حفظ مسیر خود و در مقابل باد‌های جهت مخالف انحرافی کمتری نسبت به شرکت کنندگان بدون تجربه بازی اکشن نشان دادند. مطالعات دانشگاه تورنتو، نیویورک و شانگهای نشان می‌دهد که بازی‌های اکشن در تقویت حواس حیاتی رانندگی بسیار تاثیرگذار‌اند.

ezgif.com-gif-maker (1)

ردیابی اشیا، دقت بینایی، حل تضاد نوری و موارد دیگر به طور مستقیم و در حین بازی‌های اکشن تاثیر‌گذار خواهد بود. البته نا‌گفته نماند بازی‌های با سرعت کمتر نمی‌­توانند این تجربه را به طور کامل فراهم کند. در نقطه مقابل، بازی های Racing به نسبت بازی‌های شوتر اول شخص که مداوما در اکشن هستید، تاثیر کمتری در پیشرفت و ارتقا این مهارت‌ها دارد. نه این بگوییم که بازی‌های ماشینی هیچ نفعی برای رانندگان ندارد. مطالعات شانگهای نشان می‌دهد که بازی Mario kart نسبت به Rollercoaster Tycoon تاثیر گذار­تر خواهد بود.

همچنین می توان استدلال کرد شبیه سازی مثل Assetto Corsa می تواند مهارت رانندگی را به طرز قابل قبولی ارتقا دهد. در حالی که ما روزانه در حال رانندگی با سرعت 100 مایل بر ساعت در پیچ‌های خطرناک نیستیم، اما بازی‌های ماشینی (Racing) می‌توانند به ما کمک کنند کی ترمز یا تغییر جهت دهیم به خصوص هنگام استفاده از فرمان و پدال مسابقه­ایی.

منبع:techspot

محصولات مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *