پلیاستیشن ویآر 2 در راه است | چه تغییراتی برروی این مدل جدید اعمال شده؟
برخلاف تکنولوژی جلوههای بصری بازیهای ویدئویی و سختافزار کنسولها که هرروز بهتر از روز گذشته میشوند، به نظر میرسد کمپانیهای سازندهی کنسولها نمیتوانند آن طور که باید و شاید تکنولوژی و یا ابزارهای تجربهی بازیها را ارتقاء دهند. از مدتها قبل کمپانیهای بزرگی چون سونی و مایکروسافت به دنبال ساخت ابزار یا دستگاهی بودند که بتوان بوسیلهی آن تجربهی بازیهای ویدئویی را حقیقیتر نمود.
در این راه دستگاهها و سختافزارهای بسیار زیادی را چون کینکت مایکروسافت، نینتندو وی و دستگاههای واقعیت مجازی، که شاخصترین آنها برای بازیبازان و دارندگان کنسول پلی استیشن به برند سونی اختصاص دارد، دیدیم که با مدتی فعالیت در دنیای بازیهای ویدئویی نتوانستند به صورت جهانی فراگیر شوند و درنهایت کنار گذاشته شدند. پس از کینکت مایکروسافت بهنظر میرسد هدست واقعیت مجازی سونی توانسته تعداد قابل توجهی از بازیبازان را به خود جذب کند و در نهایت هم به همین دلیل سونی تصمیم گرفته تا مدل جدیدی از این دستگاه را برای نمایندهی نسل نهمیش منتشر نماید. در ادامه قصد داریم نگاهی کوتاه به هدست واقعیت مجازی جدید سونی با نام پلی استیشن ویآر 2 و به تغییرات آن نسبت به نوع اول اشاره داشته باشیم. اگر شما هم از علاقهمندان دنیای واقعیت مجازی هستید و یا تصمیم دارید در نسل نهم درکنار کنسول پلیاستیشن 5تان از هدستهای واقعیت مجازی استفاده کنید از شما دعوت میکنیم در ادامه با ما همراه باشید.
مقایسهی کنترلر پلی استیشن ویار با نسخهی قبلی
بعد از مدتها انتظارهواداران، بالاخره کمپانی سونی از کنترلر پلی استیشن ویار 2 رونمایی کرد. مدل جدید این محصول نسبت به نسخهی قبلی تغییرات چشمگیری در طراحی و پردازنده داشته است. همچنین در طراحی کنترلرها هم تغیراتی وسیعی ایجاد شده، برای مثال کنترل نسخهی قبلی طراحی کشیدهای داشت و روی ان هر چهار دکمه مربع، مثلث، ضربدر، دایره به چشم میخوردند. اما در مدل جدید این هدست کنترلر همانند گوی است که از تمام ویژگی های جدید دوال سنس همانند تریگرهای تطبیقی، حسگرهای لمسی، دکمههای L1، R1، ضربدر و دایره برروی این کنترلر وجود دارد و به گفتهی آقای هیدیاکی نیشینو (Hideaki Nishino) تمام بار اصلی بازی روی حسگر های لمسی هستند و سایر دکمه ها برای برداشتن و انتخاب کردن آیتمها به کار گرفته میشوند. کنسول پلی استیشن 5، از هدست قبلی هم پشتیبانی میکند. به نظر میرسد که پلی استیشن ویار 2 انتظارات علاقهمندان به دوربینهای واقعیت مجازی را برآورده خواهد کرد.
رزولوشن
این هدست از رزولوشن 4K و همچنین صفحه نمایش OLED RGB پشتیبانی میکند درصورتی که نسخهی قبلی از رزولوشن 1080P و صفحهنمایش OLED پشتیبانی میکرد و این تفاوت برای هواداران و علاقهمندان بسیار مهم به حساب میآید.
بازیبازان عینکی چه خواهند شد؟
یکی از مشکلاتی که برای کاربران مدل قدیمیتر این دستگاه وجود داشت، برای افراد و کاربران عینکی بود. به این صورت که افراد عینکی امکان تجربهی بازی را همراه با عینک نداشتند و یا مشکلات دیگری هم که به دلیل آسیب چشمی آنها وجود داشت دیده میشد. این مشکلات برای افرادی که نیاز به استفاده از عینک داشتند بسیار دردسر ساز بود. براساس اعلام رسمی سونی در نسخهی بعدی این دستگاه دیگر خبری از مشکلات برای افراد عینکی نیست و این دسته از مخاطبان هم میتوانند همانند سایرین بدون مشکل به تجربهی عنوان موردنظرشان بپردازند.
چطوری هنگام خریدن متوجه شویم که کدام جدید میباشد
درست است که هنوز این دستگاه وارد بازار نشده اما براساس تصاویر میتوان کاملا متوجه این امر شد که شباهت بسیار زیادی حداقل از نظر ظاهری و بخصوص در بخش مربوط به دوربین این دستگاه با پلیاستیشن ویآر 1 وجود دارد. قطعا این سوال در ذهن شما هم وجود دارد که چگونه تفاوت بین نسخه قدیمی و جدید را تشخیص بدهیم؟
برای تشخیص تشخیص کافی است در ابتدا ظاهر جعبه را مشاهده نمایید و اگر متوجه نشدید به شماره سریال چاپ شده بر روی جعبه دقت کنید، پلیاستیشن ویآر قبلی کد CUH-ZVR1 نوشته شده و برروی مدل جدید آن براساس اعلام سونی، کد CUH-ZVR2 نوشته شده است.
سازگاری هدست جدید با بازی های قدیمی منتشر شده و جدید
پلیاستیشن ویآر2 از بازیهای منتشر شده برای مدل قدیمی هم پشتیبانی میکند، البته مدل قدیمیتر هم میتواند بازیهای نسخهی جدید را فعلا اجرا کند. اکنون مسئلهی اصلی این است که با خرید یک دستگاه واقعیت مجازی میتوانیم به تجربهی چه عناوینی بپردازیم؟ از شاخصترین بازیهایی که در سال 2021 برای این عضو از خانوادهی سونی منتشر شده یا منتشر خواهند شد میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم.
- Astro Bot: Rescue Mission
- Arizona Sunshine
- Battlezone
- Beat Saber
- Blood & Truth
- Borderlands 2 VR
- Farpoint
- Gran Turismo Sport
- I Expect You To Die
- Iron Man VR
- A. Noire: The VR Case Files
- Moss
- No Man’s Sky VR
- Psychonauts in the Rhombus of Ruin
- Resident Evil 7
- Rez Infinite
- Sprint Vector
- Stardust Odyssey
- Star Trek: Bridge Crew
- Star Wars Battlefront X-Wing VR Mission
- Statik
- SUPERHOT VR
- Tetris Effect
- The Elder Scrolls V: Skyrim VR
- Thumper
درمجموع و فارغ از عناوینی که بالاتر به آنها اشاره داشتیم، به دلیل امکان بکوارد کامپتابلیتی بیشتر از 100 بازی برای تجربه با این دستگاه وجود دارد. قطعا تجربهی هرکدام از این بازیها خالی از لطف نیست اما به شرطی که امکان خرید و یا استفاده از این هدست را داشته باشید.
چه مواردی را برای مدل بعدی دوست داریم ببینیم؟
- عناوین انحصاری بیشتر: محال است از کاربران و طرفداران کنسولهای سونی بخصوص مدلهای نسل هشتمی و نهمی آن باشید اما از علاقهمندان عناوین انحصاری نباشید. قطعا یکی از مواردی که همهی طرفداران تمایل دارند در این مدل جدید ببینند عناوین انحصاری بیشتر است.
- امکان استفاده از این دستگاه برروی پلتفرم رایانههای شخصی: متاسفانه هدستهای واقعیت مجازیی که برای رایانههای شخصی در دسترس هستند به دلیل قیمت کمتر کیفیت پایینتری هم دارند. یکی از بهترین قابلیتهایی که بسیار انتظار میرود در مدل جدید ببینیم، این است که مدل جدید امکان اتصال و یا پشتیبانی از پلتفرم رایانههای شخصی را هم دارا باشد.
- ارتقاء بسیار زیاد کیفیت تصویر: کیفیت و رزولوشن تصویر که پیشتر هم به آن اشارهی کوتاهی داشتیم از دیگر مواردی است که انتظار داریم در مدل جدید این هدست ببینیم تا تجربهی بازیها بسیار واقع گرایانهتر و البته چشمنوازتر باشد.
امسال خبری نیست
اقای هیدیاکی نیشینو معاون برنامهریزی و مدیریت سونی گفته است که تا پایان مراحل ساخت و توسعه این محصول انحصاری پلی استیشن 5 هنوز زمان زیادی باقی مانده و تا پایان سال 2021 خبری از معرفی رسمی این هدست نخواهد بود. مدل قبلی قیمتی برابر با تقریبا 205 دلار داشت و چیزی در حدود 4.2 میلیون دستگاه فروش کرد اما فعلا سونی هنوز گزارش یا خبری از قیمت جدید این محصول منتشر ننموده است. برخی از شابعات حاکی از آن هستند که این دستگاه هم همانند برادر بزرگترش با قیمتی در حدود 200 دلار عرضه خواهد شد.
اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، زمانی که از جیم رایان در این رابطه سوال شد او گفت، ما به دنبال ساخت پلی استیشن ویآر و در مجموع ساخت تجهیزات واقعیت مجازی هستیم؛ اما این مورد برای مدل بعدی دستگاهمان به چند سالی زمان نیاز دارد. براساس آنچه که مدیر بخش بازیهای ویدئویی سونی اعلام نموده به نظر میرسد هنوز خود کمپانی سونی هم تاریخ یا سال خاصی را برای عرضهی هدستش مشخص ننموده است. شاید بهتر باشد تاریخ عرضهی این دستگاه را زمانی در بینابین نسل نهم کنسولها بدانیم. تنها چیزی که فعلا و قطعی میتوانیم به آن اشاره داشته باشیم این است که در سال 2021 نمیتوان انتظار عرضه و یا حتی معرفی این دستگاه را داشت. شاید اگر خوشبینانه بخواهیم نگاه کنیم، معرفی و عرضهی این دستگاه تا پایان سال 2022 به زمان نیاز دارد.
باتوجه به قدرت سختافزاری پلیاستیشن 5 به نظر میرسد احتمالا طراحی یک دستگاه واقعیت مجازی که امکان همگام سازی و اجرای برخی از بازیها را به صورت مشترک برروی پلی استیشن 5 و این هدست هستند را ندارد و همین امر مشکلاتی را برای سازندگان به دنبال داشته است.
جمعبندی
پلی استیشن ویار1 نسبت به رقبا اندکی ضعیف عمل کرد و یکی از مشکلات آن این بود که ایستادن و حتی نشستن شما را به خوبی تشخیص نمیداد البته این دلیل نمیشود که بازی های پلی استیشن ویار1 جذاب نباشند زیرا شرکت های بازی سازی واقعیت مجازی معیارها و استاندارد های بازی های خود را بر اساس پلیاستیشن ویآر میسازند. کمپانی سونی با توجه به تغییراتی که در نسخه جدید اعمال کرده مشخص است که میخواهد انقلابی در دوربین های واقعیت مجازی ایجاد کند.
از نظر من سرمایه گذاری بر روی این عینکها خوب نیست چرا که همانند کینکت ایکس باکس تا مدتی طرفدار دارد و بعد از مدتی زیاد طرفدار نخواهد داشت. به عبارت بهتر هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده سرنوشتی همچون کینکت و یا تکنولوژیهای دیگری که کم کم از دور خارج شدند برای این دستگاهها نبینیم اما اگر از علاقهمندان به واقعت مجازی هستید برای عرضهی مدل جدید این دستگاه لحظه شماری کنید چراکه بهنظر میرسد ظاهرا سونی دستگاهی خارقالعاده و شگفت انگیز را برای بازیبازان آماده کرده است.