نقد و بررسی, اخبار, مجله بازی

اهمیت هدست گیمینگ در چیست؟

New Project 2023 10 04T124747.505

نویسنده: حسام نیسی // دوشنبه 12 مهر 1402- 12:50 // زمان مطالعه: 10 دقیقه

اهمیت هدست گیمینگ

وقتی درباره تجربه بازی‌های کامپیوتری صحبت می‌کنیم، همیشه کیفیت تصویر و جلوه‌های بصری ویژه به ذهنمان خطور می‌کند، اما بسیاری از ما فراموش می‌کنیم که بخش مهمی از تجربه بازی‌های کامپیوتری مربوط به صداگذاری آن‌هاست و به اهمیت هدست گیمینگ توجه ای نمیشود. بسیاری از بازی‌های امروزی از تکنولوژی‌های پیشرفته‌ای برای صداگذاری بازی‌ها استفاده می‌کنند و به لطف هنر بازی‌سازان، صداگذاری در این عناوین به شکل کاملا ماهرانه و هنرمندانه‌ای انجام می‌شود.

ترکیب موسیقی با صدای ضربات در یک فضای باز، و یا لحظه اوج گرفتن موسیقی در حین رخ دادن یک موضوع، این‌ها همه بخش‌هایی از صداگذاری حرفه‌ای اند، اما برای تجربه این صداگذاری به بهترین شکل باید چه‌کار کرد؟ طبیعتا استفاده از گجت‌هایی همچون هدست‌های مخصوص بازی می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد، اما برای بسیاری از ما، کاربرد و اهمیت هدست‌ گیمینگ همچنان نامشخص است، بنابر این قصد داریم در ادامه این مطلب، نگاهی به هدست‌ های گیمینگ بیاندازیم.

اهمیت هدست گیمینگ

اجازه دهید به صورت خلاصه، بررسی کنیم که اهمیت هدست گیمینگ در چیست؟ هدست‌های گیمینگ نوعی هدفون مخصوص برای گیمرها هستند. آنها دارای ویژگی‌های مختلفی هستند که آنها را برای بازی‌های ویدیویی مناسب‌تر از مدل‌های سنتی می‌سازند. هدست‌های گیمینگ معمولاً دارای قطعات گوشی بزرگ و با پرچمدارهای نرم و گردن‌بندهایی هستند که راحتی حداکثری را در طول جلسات بازی‌های طولانی فراهم می‌کنند.

کیفیت صدا به طور کلی نسبت به هدفون‌های معمولی بسیار بالاتر است و به گیمرها تجربه‌ای غوطه‌ورکننده در هنگام بازی بازی‌های موردعلاقه‌شان را ارائه می‌دهد. بیشتر همچنین دارای میکروفون هستند تا بازیکنان بتوانند در حین بازی‌های چندنفره آنلاین با دوستان یا هم‌تیمی‌های خود صحبت کنند. در مقابل هدست‌ های گیمینگ، هدفون‌های معمولی را داریم. هدفون‌های معمولی هدفون‌های سنتی هستند که در اکثر پخش‌کننده‌های موسیقی و گوشی‌های هوشمند یافت می‌شوند.

آنها ممکن است دارای یک یا دو قطعه کوچک از هدفون باشند که درون گوش قرار می‌گیرند و صدا را ارائه می‌دهند اما به طور کلی تجربه‌ای کاملاً غوطه‌ورکننده نیستند. کیفیت صدا معمولاً بهتر از هدست‌های گیمینگ است و به طور معمول دارای میکروفون برای ارتباطات آنلاین در بازی‌های گیمینگ نمی‌باشند. برای بسیاری از ما، شاید تفاوت این دو محسوس نباشد، اما برای کسانی که می‌خواهند به صورت حرفه‌ای بازی کنند و بهترین تجربه صدای ممکن را داشته باشند، احتمالا نیاز به هدست گیمینگ دارند، پس بیایید نگاهی به تفاوت‌های این دو بیاندازیم.

اهمیت هدست گیمینگ، قابلیت پخش صدای فراگیر

بیشتر اهمیت هدست گیمینگ از قابلیت جالب و البته بسیار مهم در تجربه بازی یعنی Surround Sound پشتیبانی می‌کنند. به عبارت دیگر، داخل هدست‌های گیمینگ دارای چندین درایور در زوایای مختلف و داخل هر کاپ هستند که به شما صدای چند کاناله تا 7.1 ارائه می‌دهند. این قابلیت باعث می‌شود که شما صدا را به صورت مستقیم و تخت نشنوید و درست همانند دنیای واقعی، تفاوت فاصله و زاویه منبع صدا را به درستی حس کنید.

نسبت به هدفون‌های معمولی که معمولاً از قابلیت Surround Sound مجازی استفاده می‌کنند، شما قادر خواهید بود با استفاده از هدست‌های گیمینگ به طور دقیق‌تر مکان موقعیت صداها را تشخیص دهید؛ به عنوان مثال، مکان پای صدای دشمنی که قدم بر می‌دارد در این هدست‌ها کاملا شفاف و مشخص و البته واقعی است.هر چند قابلیت Surround Sound مجازی در هدفون‌های معمولی هم بسیار کاربردی است، اما نسبت به اهمیت هدست گیمینگ با کیفیت بالاتر، قابلیت افزایش آگاهی کلی از مکان صداها را نخواهد داشت.

موضوعی که از آن یاد کردیم در بازی‌های شوتر رقابتی بسیار مهم است و تقریبا نمی‌توان آن را نادیده گرفت، اما اگر شما قصد ندارید بازی‌هایی مثل پابجی یا والورنت که شنیدن صدای قدم‌ها مهم است، بازی کنید، هدست‌های معمولی هم در این زمینه کاملاً کاربردی هستند. لطفاً توجه داشته باشید که تجربه شما با قابلیت Surround Sound در هر هدست خاص، بستگی به بازی دارد. برخی از بازی‌ها به خاطر پیاده‌سازی نادرست این قابلیت، ممکن است تجربه‌ی کلی هدست گیمینگ را در این زمینه مختل کند.

همچنین می‌توانید از فناوری Surround Sound برندهایی مانند Dolby استفاده کنید. درحال حاضر هدست‌ های زیادی هستند که روی این قابلیت تاکید زیادی دارند، برای مثال قابلیت صدای سه‌بعدی یا همان 3D Audio هدست‌های بازی پلی‌استیشن به شما امکان می‌دهد که صدای فضای بازی را به شکل کاملا حیرت‌انگیزی تجربه کنید.

اهمیت هدست گیمینگ

اهمیت هدست گیمینگ با کیفیت صدای متفاوت + بیس زیاد

هدست‌های باکیفیت که توسط افراد حرفه‌ای استفاده می‌شود معمولا صدای دقیقی ارائه می‌دهند. تکنولوژی به‌کار رفته در این نوع هدست‌ ها باعث می‌شوند که فرکانس‌های بالا بسیار واضح باشند، بیس‌ ها کاملاً گردشی و میانه‌ها (صداهای متوسط) پرشده باشند، اما در مقابل، هدفون‌های گیمینگ به سمت طرف مبهم‌تر (مات) بودن صدا می‌روند و بیش از حد روی بیس زیاد تاکید می‌کنند.

علت این امر چیست؟ خب، گیم‌ها با صدای بیسی‌تر و با ایجاد فضای پرانرژی، بسیار بهتر به نظر می‌آیند و تقریبا در اکثر هدفون‌ها و هدست‌های گیمینگ، این تنظیمات EQ کمی دستکاری می‌شوند. یعنی حتی اگر سعی کنید به صورت دستی این تنظیمات را تغییر دهید، بازهم احتمال اینکه بتوانید وضوحی مانند هدفون‌های حرفه‌ای کار داشته باشید بسیار کم است.

بنابراین، اگرچه هر دو نوع هدفون به دلیل پوشاندن کامل گوش به لطف گوشی‌های پهن و بزرگ، صدایی رسا و باکیفیتی را می‌رسانند، اما به صورت کلی هدست‌های حرفه‌ای نرمال سعی دارند شفافیت صدای بیشتری داشته باشند، در حالیکه هدفون‌های گیمینگ بیشتر به بیس بالاتر تمایل دارند.

اگر شما یک فردی هستید که از موسیقی با کیفیت بالا و صدای شفاف لذت می‌برید، هدفون گیمینگ ممکن است به سرعت خسته‌کننده شود، به ویژه به خاطر پرانرژی بودن صداهای بیس آنها. از طرف دیگر، هدفون‌های معمولی هنوز هم بهترین استاندارد صدایی هستند. اگرچه علاقمندان به صوت‌شناسی ممکن است مخالفت کنند، اما می‌توانید صدای عالی را از هدفون‌هایی مثل Sony XM5 دریافت کنید که اگرچه قادر به رقابت با مانیتورهای واقعی صوت‌شناسی نیستند، اما به هر هدست گیمینگ برتری دارد.

اگر بیشتر از وضوح و شفافیت، در اهمیت هدست گیمینگ تجربه بازی برای شما مهم است، شاید چیزی به اندازه یک هدست گیمینگ تجربه شما را تکمیل نکند، حتی هدفون‌های حرفه‌ای بازار.

اهمیت هدست گیمینگ

اهمیت هدست گیمینگ در ظاهر و راحتی استفاده

راحتی یک معیار نسبی است و هر کسی می‌تواند به شیوه متفاوتی‌ نسبت به آن نظر دهد. ممکن است شما در یک پرواز طولانی، استفاده از یک یک جفت هدفون ارزان قیمت بی‌سیم را به مراتب راحت‌تر از یک هدست گیمینگ با قیمت ۱۰۰ دلاری بیابید، اما به طور کلی، اهمیت هدست گیمینگ برای راحتی طراحی می‌شوند. این به این دلیل است که قرار است برای ساعت‌ها بر روی سر استفاده شوند و احساس سنگینی و اضافه بودن را به گیمر منتقل نکند.

هرچند هدست‌ های معمولی هم می‌توانند برای چندین ساعت استفاده شوند، اما بدون تعارف باید بگوییم که می‌تواند به مرور زمان آزاردهنده باشد، درحالی که یکی از مزیت‌های اصلی که کاربران را به سمت هدفون‌های گیمینگ می‌کشاند همین قابلیت استفاده برای طولانی مدت است.

علاوه بر بحث راحتی، اهمیت هدست گیمینگ ظاهری بسیار متفاوت نسبت به هدست‌های معمولی دارند. درست همانند کیبورد و موس‌های گیمینگ، هدست‌ های گیمینگ نیز از فاصله‌ چند کیلومتری فریاد می‌زنند که این محصولات برای بازی طراحی شده‌اند و حتی برخی مدل‌ها از نورهای RGB برای جذابیت هرچه بیشتر استفاده می‌کنند. اگرچه در زمینه راحتی، هدست‌های گیمینگ حرف اول را می‌زنند، اما مباحثی که درباره ظاهر گفتیم، صرفا ظاهر هستند و تفاوت خاصی را برای کاربر ایجاد نمی‌کند.

اهمیت هدست گیمینگ

اهمیت هدست گیمینگ با میکروفون‌های باکیفیت

در بازی‌های آنلاین چند نفره با دوستان، داشتن میکروفون قطعا یکی از ملزومات ستاپ گیمینگ است و در واقع میکروفون همان جایی است که هدست‌های گیمینگ در آن برتری مطلق دارند. اگرچه هدست‌های معمولی نیز دارای میکروفون هستند، هدست‌های گیمینگ معمولاً دارای میکروفون‌های با کیفیت‌تر با قابلیت کاهش نویز هستند. بعضی از آنها هم قابلیت جدا شدن دارند، که به شما اجازه می‌دهد آنها را تعویض یا میکروفون‌های بهتری را متصل کنید.

همانطور که گفتیم، هدست‌های معمولی هم میکروفون دارند، منظور ما را اشتباه نگیرید، اما بخاطر ذات و ماهیت این محصولات، تفکیک صدا و خروجی صدا در این میکروفون‌ها به خوبی انجام نمی‌شود و این موجب ورود صدای مبهم و با کیفیت پایین می‌شود و اغلب دوستان شما در پلتفرم‌هایی مثل دیسکورد به خاطر آزارنده بودن صدای پشت صدای شما از طریق میکروفون، شما را مورد انتقاد قرار می‌دهند!

اهمیت هدست گیمینگ در قابلیت‌های نرم‌افزاری بیشتر

درست مانند کیبورد و موس‌ های گیمینگ، هدست‌ های گیمینگ هم با یک نرم‌افزار اختصاصی عرضه می‌شوند که به کاربران اجازه می‌دهد تجربه صوتی هدفون‌ خود را به صورت کامل شخصی‌سازی کنند. این ادغام نرم‌افزاری می‌تواند عملکرد و قابلیت‌های کلی هدست گیمینگ را به طرز قابل توجهی بهبود دهد و به کاربران کنترل بیشتری بر روی تنظیمات صوتی‌ هدفون بدهد.

بیشتر تولیدکنندگان هدست‌های گیمینگ نرم‌افزار اختصاصی هدست خود را تولید و با آن عرضه می‌کنند که به کاربران امکان تنظیم پروفایل‌های صوتی، تنظیمات اکولایزر و پیکربندی گزینه‌های میکروفون را می‌دهد؛ مانند کاهش نویز و بهبود وضوح صدا. این برنامه‌های نرم‌افزاری اغلب حاوی پیش‌تنظیم‌های قابل تنظیم برای ژانرهای مختلف بازی هستند، که می‌توانند تجربه صوتی را برای موقعیت‌های خاص بازی بهینه‌سازی کنند، بدون آنکه نیاز باشد هر بار هدست را مطابق با بازی مورد نظر خود تنظیم کنید.

برای مثال، شما ممکن است بخواهید یک پروفایل صدای غوطه‌ورکننده‌تر برای ماجراجویی‌های تک‌نفره داشته باشید، در حالی که یک بازی چندنفره رقابتی ممکن است نیاز به تأکید بیشتری بر روی ارتباط و صدای موقعیتی داشته باشد، مانند شنیده شدن صدای دوستان و یا صدای قدم‌های دشمن که درحال نزدیک شدن به شماست.

علاوه بر تنظیمات صوتی، برخی از نرم‌افزارهای هدست‌های گیمینگ امکانات سفارشی‌سازی برای نورپردازی RGB هم ارائه می‌دهند. کاربران می‌توانند نورپردازی هدست‌شان را با سایر وسایل جانبی مانند کیبورد و ماوس هماهنگ کنند تا یک تنظیم گیمینگ یکپارچه و جذاب ظاهری ایجاد کنند. در مقابل هدست‌های گیمینگ، هدفون‌های معمولی معمولاً نرم‌افزار اختصاصی برای سفارشی‌سازی ندارند.

اگرچه برخی از هدفون‌های با کیفیت بالا ممکن است شامل برنامه‌های همراه باشند که تنظیمات اکولایزر و گزینه‌های کاهش نویز ارائه دهند، اما این ویژگی‌ها معمولاً به اندازه نرم‌افزارهای هدست‌های گیمینگ جامع نیستند. این عدم ادغام نرم‌افزاری می‌تواند توانایی کاربر را برای سفارشی‌سازی تجربه صوتی محدود کرده و هدفون‌های معمولی را برای مصارف گیمینگ کمتر قابل شخصی‌سازی کند.

اهمیت هدست گیمینگ

اهمیت هدست گیمینگ در استحکام و مقاومت بیشتر

وقتی به استفاده بلندمدت از هدست‌های مختلف اشاره می‌شود، مقاومت و استحکام به عنوان یک عامل حیاتی در انتخاب بین هدست‌های گیمینگ و هدفون‌های معمولی مطرح می‌شود. هدست‌های گیمینگ به طور خاص برای تحمل تجربه‌های پر از استرس و هیجان بازی‌های طولانی طراحی شده‌اند، در حالی‌که هدفون‌های معمولی همیشه با در نظر داشتن چنین سطح از مقاومتی طراحی و ساخته نمی‌شوند.

هدست‌های گیمینگ اغلب دارای ساختار مقاوم هستند، و با استفاده از مواد با کیفیت بالا مانند پلاستیک مقاوم‌شده، مفصل‌های فلزی و کابل‌های پرزدار، به کاربران تضمین می‌دهد که هدست‌های گیمینگ در برابر استفاده مکرر و مقاومت در برابر آسیب ناشی از سقوط‌ها، پیچ‌وتاب‌ها یا ضربات مقاومت خواهد کرد. حتی برخی از هدست‌های گیمینگ شامل قطعات قابل تعویض مانند مهره‌های گوش و کابل‌های جداپذیر هستند که می‌تواند عمر محصول را به طور معناداری با اجازه کاربران برای تعویض قطعات خراب شده تمدید کند. از نظر ما این موردی است که همه سازندگان باید آن را مد نظر قرار دهند.

در مقابل، هدفون‌های معمولی می‌توانند در کیفیت ساخت و مقاومت به شدت متفاوت باشند. هرچند هدفون‌های با کیفیت بالا ممکن است از مواد پریمیوم و ساختار محکمی استفاده کنند، اما نسخه‌های ارزان قیمت‌تر ممکن است چنین ویژگی را نداشته باشند؛ این یعنی که هدفون‌های معمولی احتمالا نمی‌توانند پاسخگوی نیازهای گیمرها باشند.

اهمیت هدست گیمینگ و انواع اتصال آن

از نظر اتصال، هدفون‌ها معمولاً امکانات ساده‌ای ارائه می‌دهند که شامل اتصال بی‌سیم (بیشتر به صورت بلوتوث)، اتصال از طریق یک پورت 3.5 میلی‌متری یا هر دوی آنها می‌شود. افراد حرفه‌ای (امیدواریم شما یکی از آنها باشید) ممکن است از یک آمپلی‌فایر/مبدل دیجیتال به آنالوگ (DAC) بین منبع صدا و هدفون خود استفاده کنند، اما به صورت کلی، اتصالات هدست‌های گیمینگ به این صورت است، اما برای هدست‌های گیمینگ، موضوع اندکی متفاوت‌تر است.

برخی از هدست‌ها، به‌ویژه در انتهای ارزان قیمت، فقط دارای پورت 3.5 میلی‌متری هستند، اما برخی از آنها از کابل USB برای استفاده در کامپیوتر برخوردارند. بی‌سیم بودن هم که در هدفون‌های گیمینگ کنونی کاملا رایج است، اما معمولاً بر اساس استفاده از تکنولوژی بی‌سیم 2.4 گیگاهرتزی به جای بلوتوث عمل می‌کند – و این همان دلیلی است که نیاز به یک دانگل ویژه دارید.

اما به عنوان یک نکته جالب، بد نیست بدانید که اکنون بسیاری از هدست‌های گیمینگ که با دانگل‌ برای استفاده در کنسول‌ها عرضه می‌شوند، اما همچنین از بلوتوث هم پشتیبانی می‌کنند – این به این دلیل است که شما می‌توانید آنها را به عنوان هدفون‌های بی‌سیم استاندارد با سایر دستگاه‌ها مانند تلفن همراه‌تان استفاده کنید.

اهمیت هدست گیمینگ

در هنگام خرید هدست گیمینگ به چه چیزهایی توجه کنیم؟
  • راحتی: از آنجا که قرار است هدست را برای مدت طولانی بپوشید، اطمینان حاصل کنید که به طور راحت روی سر شما قرار می‌گیرد و می‌توانید مدت‌ها بدون احساس آزرده شدن از آن استفاده کنید.
  • کاهش نویز: جلسات بازی ممکن است به شدت پر سروصدا باشند، بنابراین اطمینان حاصل کنید که هدست شما دارای فناوری کاهش نویز می‌باشد تا نویز‌های پس‌زمینه را کاهش دهد.
  • کیفیت صدا: به دنبال هدست‌هایی با درایورهای با کیفیت و دامنه فرکانسی وسیع باشید تا صدای واضح و پاسخ بیس دقیقی را دریافت کنید
  • قابلیت بی‌سیم: اگر به دنبال هدست بی‌سیم هستید، مطمئن شوید که دارای عمر باتری طولانی و اتصال قابل اعتمادی است، چرا که شارژ کردن مداوم یک هدست گیمینگ می‌تواند آزاردهنده باشد.
  • قیمت: در نهایت، بودجه خود را در نظر بگیرید. هدست‌های گیمینگ می‌توانند از مدل‌های گران‌قیمت با کیفیت بالا تا گزینه‌های میان‌رده مقرون به صرفه متنوع باشند.

در نهایت، اگر از یک هدست گیمینگ با قابلیت‌هایی همچون Surrounded Sound، میکروفون قوی و قابلیت نویز کنسلینگ استفاده کنید، می‌توانید مطمئن باشید که تجربه بی‌نظیری در اجرای بازی‌های کامپیوتری خواهید داشت، اما خب باید در نظر داشته باشید که این هدست‌های گیمینگ چندان ارزان نیستند و باید مطمئن شوید که قصد استفاده دائم از آنها را دارید.

محصولات مرتبط

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *