مجله بازی, مقالات

10 فرانچایز که مایکروسافت می‌تواند احیا کند

10 فرانچایز که مایکروسافت می‌تواند احیا کند

در حال حاضر مایکروسافت طیف وسیعی از IPهای گوناگون در اختیار دارند و ما علاقمندیم تا در نسل فعلی به صحنه‌ها بازگردند.

با خرید زنی‌مکس و اکتیویژن-بیلیزارد، در حال حاضر مایکروسافت تبدیل به شرکتی با گنجینه‌ای بزرگ از IPها شده و عناوین زیادی در اختیار دارد. مایکروسافت و Xbox Game Studios در حال حاضر از مزیت‌‌های زیادی از این خرید‌ها و خریدهای آینده دارند. پس از خرید اکتیویژن-بیلیزارد، «فیل اسپنسر» رئیس Xbox اعلام کرد که قصد دارند تا به سراغ فرانچایزهای محبوب دوران کودکی خود بروند. همه این موارد سوال‌های زیادی به وجود می‌آورند: چه عناوینی قرار است برای Xbox Series X/S بازیابی شوند؟ در این مقاله به 10 فرانچایز که مایکروسافت می‌تواند احیا کند اشاره می‌کنیم.

10 فرانچایز که مایکروسافت می‌تواند احیا کند
Scalebound
10- Scalebound

در یک دنیایی فانتری با اژدهایان مختلف «درو»، قهرمان بازی، اژدهایی بزرگ به نام «ثوبان» در کنار خود دارد. علاوه بر عملکرد مستقل، شما در طول نبردها می‌توانید به «ثوبان» دستور دهید. علاوه بر این کنترل مستقیم، می‌توانید با ورود به Berserker قدرت خود را افزایش دهید. این بازی در سال 2014 به عنوان انحصاری Xbox One معرفی شد و ترکیب کامبت هک اند اسلش بازی با نبردهایی در مقیاس بزرگ همه چیز را برای یک بازی کو-آپ 4 نفره آماده می‌کرد.

قرار بود که این بازی در اواخر سال 2016 منتشر شود ولی طبق معمول تا یک سال تاخیر خورد و متغاقبا در ژانویه همان سال هم لغو شد. رئیس استودیو «آتسوشی اینابا» احساس کرد که هر دو طرف شکست خوردند و سازنده نتوانسته انتظارات توسعه‌دهنده را برطرف کند. پلاتینیوم گیمز، خصوصا از زمان مالکیت مایکروسافت بر این IP اظهار علاقه به بازگشت این پروژه کرده است. ممکن است این بازگشت رویایی هیچگاه محقق نشود، اما نباید امید خود را از دست بدهیم!

theevilwithin
9- The Evil Within

بر کسی پوشیده نیست که The Evil Within 2 علیرغم دیدگاه‌های مثبت منتقدان، نتوانست موفقیت‌ تجاری بزرگی برای بتزدا سافت ورکس به ارمغان بیاورد و باعث شد تا سازندگان درباره ساخت نسخه بعدی به شک بیفتند. پیش از عرضه Ghostwire: Tokyo، تانگو گیمز ورکس اعلام کرد که در حال برنامه ریزی برای ساخت The Evil Within 3 بوده که درنهایت به عنوانی جدید بدل شد.

با توجه به پایان بندی بازی دوم، «سباستین» توانست پایانی خوب و خوش داشته باشد، اما هنوز هم سیستم STEM هنوز در دسترس است و احتمالا در بازی سوم شاهد قهرمان‌های جدیدی در داستان خواهیم بود. در هر حال اگر روزی شایعات Silent Hill تبدیل به واقعیت شوند و این بازی خیالی انحصارا برای PS5 منتشر شود، ساخت یک بازی ترسناک با بودجه کلان برای مایکروسافت دشوار نخواهد بود.

starcraftghopst
8- Starcraft Ghost

یکی از بدنام‌ترین پروژه‌های بیلیزارد Starcraft Ghost است که در سال 2002 معرفی شد و قرار بود تا شوتری سوم شخص با تمرکز بر روی یک Terran Ghost به نام «نوا» باشد. این بازی توسط نیهیلیستیک سافتور توسعه یافت و قرار بود تا روایتگر 4 سال بعد از Brood War باشد و برای OG Xbox، PlayStation 2 و Nintendo GameCube عرضه شود. متاسفانه این بازی دچار تاخیرهای متعددی شد و با کنار رفتن نیهیلیستیک، ایپ استودیوز در سال 2004 مسئولیت این پروژه را برعهده گرفت.

پس از لغو نسخه GameCube در سال 2005، یک سال بعد این پروژه در حالت «نگهداری همیشگی» قرار گرفت. پس از این اتفاقات خبری از بازی منتشر نشد تا اینکه در سال 2014 پروژه کاملا کنسل شد. عکس‌های منتشر شده در 2020 مراحل مختلف و گیم‌پلی بازی را نشان می‌داد و مشخص بود که بازی حداقل در برخی زمینه‌ها بسیار خوب عمل می‌کند. عنوانی مخفی‌کاری با تمرکز بر یک Terran Ghost هنوز هم ایده جذابی‌ست و چنین بازی‌هایی می‌توانند به خوبی جای خالی Splinter Cell را پر کنند ولی اما اینکه آیا تیم مایکروسافت به سراغ احیای این پروژه می‌رود یا نه مشخص نیست اما قطعا خبر خوبی برای طرفداران Starcraft خواهد بود.

ares
7- Ares

گزارش‌های منتشر شده از بیلیزارد که بر روی شوتری اول شخص در دنیای StarCraft کار می‌کرد، از جهنمی بد تر از StarCraft Ghost خبر می‌داد و نشان از اوضاعی بسیار بد داشت. به نقل از Kotaku که با برخی از مسئولان این شرکت صحبت کرده، این پروژه با اسم مرز Ares درباره یک Terran دریایی خواهد بود که با Zerg می‌جنگد.

این بازی با موتور Overwatch قرار بود که ساخته شود و پس از گذراندن دو سال سخت و طاقت فرسا کنسل شد تا استودیو بر روی این شوتر ابرقهرمانی و Diablo تمرکز کند (که در رویداد BlizzCon 2019 دنباله هر دوی این بازی‌ها معرفی شدند). با توجه به اینکه در حال حاضر مایکروسافت اغلب متخصصان ساخت شوتر اول شخص را در اختیار دارد (بانجی از جمله بزرگانی است که در اختیار مایکروسافت نیست)، کار سختی برای ساخت یک شوتر اول شخص در دنیای StarCraft نخواهد داشت.

tonyhawks
6- Tony Hawk’s Pro Skater

در مقطعی Tony Hawk’s Pro Skater فرانچایزی بی‌نظیر بود تا پیش از اینکه دچار حقه‌های اضافه، کنترل ضعیف دچار شود و متاسفانه بازی به راهی برای خالی جیب مخاطبان بدل شد. عرضه نسخه ریمستر Tony Hawk’s Pro Skater 1 و 2  به همگان ثابت کرد که بازار بی‌نظیری برای علاقمندان به حرکات حرفه‌ای اسکیت وجود دارد. در حال حاضر مایکروسافت توانسته این IP را به چنگ بیاورد و نکته‌ای که حتما باید رعایت کند، حفظ گیم‌پلی بی‌نظیر بازی به همراه تغییراتی نظیر کاراکترهای جدید، مراحل شگفت‌انگیز و موسیقی محشر است. ساخت ریمستر Tony Hawk’s Pro Skater 3، 4 و Underground حتمی به نظر می‌رسد، اما هیچکدام نمی‌تواند جای دنباله این بازی را بگیرد.

banjokazooie
5- Banjo-Kazooei

از زمانی که مایکروسافت در سپتامبر 2002 استودیو ریر را خرید، طرفداران همگی خواهان ساخت بازی دوست داشتنی Banjo-Kazooei بوده اند. در عوض اما بازی Banjo-Kazooei: Nuts and Bolts ساخته شد که اصلا توجهی به پلتفرم‌های بازی قبلی نمی‌کرد و تنها روی ساخت وسایل تمرکز می‌کرد. امیدواریم که بالاخره روزی Banjo-Threeie افسانه‌ای هم ساخته شود و با پلتفرم‌های بی‌نظیر خود ما را به سمت اقلام جمع‌کردنی هدایت کند. مطمئنم روی این اتفاق رخ خواهد داد.

porotype
4- Porotype

سفر «الکس مرسر» برای رسیدن به حقیقت و هیجان تا به امروز همچنان یکی از بزرگ‌ترین حسرت جامعه گیم مانده است. برخلاف دیگر عناوین ابرقهرمانی، این فرانچایز دنیایی بزرگ برای جستجو و سرشار از آیتم و ماموریت ندارد. در عوض اما پیش از سقوط شهر و از بین رفتن مردم بی‌گناه و هیولاها، قدرتی فوق‌العاده به شما می‌دهد.

Porotype 2 بر پایه شخصیتی جدید به نام «جیمز هلر» و مکانیزم‌های جدیدی مانند پیچک برای پرتاب و کوبیدن اشیا ساخته شد، اما بیشتر شبیه به بازی قتل عام بود. خوشبختانه یک ریمستر مناسب و شایسته برای هر دوی این بازی‌ها عرضه خواهد شد (خصوصا بعد از تلاش ناموفق اکتیویژن) و این فرانچایز می‌تواند با دنباله‌ای مناسب، دوباره عرض اندام کند.

wolfenstein
3- Wolfenstein

بله در سال 2019 و با عرضه Youngbold، فرانچایز Wolfenstein دنباله‌ای جدید دریافت کرد که بازی دختران B.J Blazkowicz یعنی «جسی» و «سوفیا» را مورد هدف قرار داد. اما این بازی بیشتر در مسیر تبدیل شدن به یک بازی غیر خطی قرار دارد و ماموریت‌ها بیشتر ساختاری شبیه به بازی‌های نقش‌آفرینی به خود گرفته اند و همچنین حالت کو-آپ به بازی اضافه شده است (اگر تنهایی بازی کنید کنترل خواهر دیگر با هوش مصنوعی خواهد بود).

نتیجه این دنباله اما اصلا خوب نبود و شاهد محصولی سرشار از باگ با طراحی‌هایی سوال برانگیز بودیم و به هیچ وجه حس یک دنباله از مجموعه Wolfenstein را نمی‌داد و شبیه به یک داستان فرعی بود. چه دنباله و چه ریبوت مجدد این فرانچایز، باید به ریشه‌های یکی از بهترین FPS وفادارتر باشد و مجدد ما را در نقش Blazkowicz برای ماموریت آخر قرار دهد.

spyrothedragon
2- Spyro the Dragon

کمی عجیب به نظر می‌رسد که این مجموعه توسط اینسامنیاک گیمز توسعه یافته و توسط سونی برای PlayStation One منتشر شده و در حال حاضر در مالکیت مایکروسافت قرار دارد (دقیقا مانند Crash که روزی نماد PlayStation بود). پس از انتشار Spyro: Year of the Dragon این IP در اختیار یونیورسال قرار گرفت و سپس با ادغام ویوندی یونیورسال با اکتیویژن بیلیزارد بازی به اینجا رسیده است.

بازی‌های زیادی خارج از سه گانه معروف هم عرضه شدند، اما هیچکدام نتوانستند به موفقیت Spyro Reignited Trilogy دست پیدا کنند و امیدوار بودیم که اکتیویژن مانند Crash 4 دنباله‌ای شایسته برای این سری عرضه کند. حالا اما می‌توان با پیوستن به مایکروسافت کمی به عرضه این دنباله امید داشت.

brutal
1- Brutal Legends

از میان بسیاری از عناوین عجیب و غریب استودیو دابل فاین، Brutal Legends، خصوصا با توجه به مشکلاتی که در پروسه توسعه داشت و شکایاتی که از ناشر پیشین خود دریافت کرد، یکی از عجیب‌ترین عناوین بود. الکترونیک آرتز نهایتا در سال 2009 این بازی را منتشر کرد و علیرغم پایان شوکه کننده بازی، توانست نظرات مثبتی از منتقدان دریافت کند.

دابل فاین پس از این ماجراها کار خود را برای ساخت دنباله بازی شروع کرد که شامل گروه‌های مختلف و باس فایت‌های بزرگ میشد اما متعاقبا توسط EA لغو شد. البته نباید فراموش کنیم که پس از گذشت سال بالاخره Psychonauts 2 به واقعیت بدل شد و ممکن است این اتفاق برای Brutal Legends  هم رخ دهد و «ادی ریگز» بالاخره بتواند آخرین فریاد خود را بزند.

در حال حاضر مایکروسافت تبدیل به غول بزرگی شده که IPهای این لیست تنها بخشی از دارایی‌هایش به شمار می‌روند. تزریق منابع مالی و کاهش فشار بر سازندگان می‌تواند عناوین زیادی را از گنجینه مایکروسافت بیرون بیاورد و دوباره عرضه کند. نظر شما چیست؟ چه بازی دیگری می‌تواند در این لیست قرار بگیرد؟

منبع: gamingbolt

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *