اورجینال, پیشنهاد سردبیر, تحلیل, مجله بازی, مقالات

نخل پلاس؛ اشتراکی مقرون به صرفه

نخل پلاس؛ اشتراکی مقرون به صرفه

نخل پلاس؛ اشتراکی مقرون به صرفه

رشد مدیوم گیم و به طور کلی صنعت سرگرمی‌های تعاملی به عوامل متعددی وابسته است. یکی از مهم‌ترین فاکتورها و عواملی که همیشه بر صنعت گیم و تجربه‌ی نهایی کاربران تاثیر داشته است، بحث «هزینه‌ی‌ مصرف کننده» بوده است. از آنجایی که در این صنعت، رقابت تجاری شدیدی در بین کمپانی‌ها و استودیوهای مختلف وجود دارد، بسیاری از آن‌ها تلاش می‌کنند تا محصولات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و سرویس‌های آنلاین خود را با حداقل قیمت ممکن به دست مصرف‌کنندگان نهایی برسانند و تعداد مشتریان خود را افزایش دهند.

اما نکته‌ی بدیهی این است که به دلایل ژئوپولیتیکی و اقتصادی، قیمت جهانی محصولات کمپانی‌های بین‌المللی برای تمامی مصرف کنندگان در کشورهای مختلف هزینه‌ی یکسانی از سرانه‌ی درآمد ماهیانه یا سالیانه را شامل نمی‌شود. به عنوان مثال کمپانی سونی قیمت رسمی بازی Horizon Forbidden West را ۷۰ دلار یا ۷۰ یورو تعیین می‌کند. فردی که در کشور سوییس زندگی می‌کند و درآمد ماهیانه‌ی او حدودا ۵۰۰۰ دلار است، می‌تواند به راحتی و با صرف ۱.۵ درصد از درآمد ماهیانه‌ی خود، نسخه‌ی استاندارد بازی Horizon Forbidden West را خریداری کند. حتی در تخفیف‌ها و رویدادهای ویژه، قیمت این بازی ممکن است به کمتر از ۵۰ دلار نیز برسد.

اما وقتی به میانگین درآمد افراد در سایر کشورها و از جمله کشور خودمان ایران نگاه می‌کنیم، آیا می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که مردم می‌توانند به شیوه‌ی معمول در اروپا و کشورهای پیشرفته بازی‌ها و نرم‌افزارهای موردعلاقه‌ی خود را خریداری کنند؟ اگر فرض کنیم میانگین درآمد ماهیانه‌ی خانوار در کشور ما ۲۰۰ دلار باشد، آیا اساسا منطقی است که فردی ۳۰ درصد از درآمد ماهیانه‌ی خود را فقط برای خرید یک بازی جدید هزینه کند؟ بنابراین کاملا طبیعی است که به دلیل تفاوت فاحش در میزان هزینه‌ی مصرف کننده در کشورهای مختلف، نحوه‌ی دسترسی و تهیه‌ی بازی‌ها نیز متفاوت باشد. اما این تفاوت در کشور ما چگونه خود را نشان می‌دهد؟

از دهه‌ی هفتاد شمسی که به مرور صنعت کامپیوترهای شخصی و کنسول‌های گیمینگ به کشور ما وارد شدند، تهیه‌ی نرم‌افزارها و بازی‌ها یکی از دغدغه‌های اصلی مردم بوده است. به دلایلی مثل قیمت بالای ارز، مشکلات اقتصادی و تحریم‌ها، می‌توان گفت که اغلب مردم ناچار بوده‌اند از نرم‌افزارها و بازی‌های کرکی یا هکی استفاده کنند. در بحث گیمینگ و کنسول‌ها، تا همین امروز نیز استفاده از بازی‌های کرکی و هکی (این عمل اصطلاحا Piracy نامیده می‌شود) ادامه داشته است.

اما با پیشرفت تکنولوژی و برجسته شدن ویژگی‌های آنلاین کنسول‌های گیمینگ، به نظر می‌رسد که استفاده از بازی‌های کرکی، هکی و غیرقانونی، چندان ارزش ریسک کردن را ندارد. به عنوان مثال در سال‌های قبل از ۲۰۰۷ همه‌ی ما به راحتی می‌توانستیم کنسول‌های غیراورجینال PS2 را خریداری کرده و از بازی‌های ارزان قیمت آن بدون هیچ نگرانی خاصی لذت ببریم. اما آیا هم‌اکنون نیز می‌توان چنین کاری را با کنسول PS5 تکرار کرد؟

گرچه از نسل قبلی نسخه‌هایی از کنسول‌های PS4 هک شده و امکان تجربه‌ی بازی‌های کرکی روی آن‌ها فراهم آمده است، اما در این حالت کاربران قادر نیستند به هیچکدام از ویژگی‌های آنلاین کنسول مثل آپدیت‌ها، تروفی‌ها، پروفایل کاربری، تماس با دوستان و تجربه‌ی چندنفره‌ی بازی‌ها دسترسی داشته باشند و مجبور هستند که کنسول خود را برای همیشه در حالت آفلاین نگه دارند.

در متود دوم، برخی کاربران از اکانت‌های هکی و غیرقانونی استفاده می‌کنند. به این شکل با دسترسی به ایمیل و پسورد اکانتی دیگر، بازی‌های دیجیتالی آن اکانت را بدون اجازه‌ی صاحب اصلی اکانت روی کنسول خود Share می‌کنند. در این حالت اگرچه می‌توان بازی‌های اکانت‌های ظرفیت ۲ را روی پروفایل خود و به شکل آنلاین بازی کرد، اما اگر پسورد اکانت اصلی تغییر کند و یا صاحب اکانت موضوع را متوجه شود، بازی‌های Share شده قفل خواهند شد. کنسول‌های بن‌شده نیز برای همیشه قابلیت‌های آنلاین خود را از دست می‌دهند و صاحب کنسول تنها می‌تواند نسخه‌ی دیسکی بازی‌ها را روی کنسول خود نصب کند که هزینه‌های آن سرسام‌آور است.

imageonline-co-compressed-2022-05-16T121848.111-1024x515

در متود سوم، کاربران به شکل قانونی اکانت بازی‌های مورد نظر خود را تهیه می‌کنند. با توجه به ظرفیت این اکانت‌ها (آنلاین یا آفلاین بودن و اینکه کاربر بخواهد روی پروفایل خود بازی‌ها را تجربه کند یا خیر) قیمت اکانت‌های قانونی متفاوت است. گرچه اکانت‌های ظرفیت ۱ و ۳ قیمت کمتری دارند، اما فاقد برخی از ویژگی‌های کلیدی هستند. اکانت‌های ظرفیت دوم قانونی به کاربران اجازه می‌دهد تا با خیال راحت و بدون نگرانی از قفل شدن بازی یا بن شدن کنسول، بازی‌ها را به شکل آنلاین و روی پروفایل خود تجربه کنند. با این حال، هنوز هم بسیاری از افراد قادر نیستند از پس هزینه‌ی خرید اکانت‌های قانونی ظرفیت دوم بربیایند.

شرکت‌هایی مثل مایکروسافت و EA با الهام‌گیری از پلتفرم‌هایی مثل نتفلیکس و اسپاتیفای، سرویس‌های گیمینگ خود را راه‌اندازی کرده‌اند که کاربر با صرف هزینه‌ای ماهیانه می‌تواند به انبوهی از بازی‌های جدید و قدیمی دسترسی داشته باشد. به عنوان مثال، با خرید اشتراک ماهیانه‌ی Game Pass که ۱۰ دلار قیمت دارد، می‌توانید به تمامی بازی‌های فرست‌پارتی مایکروسافت و بسیاری از بازی‌های تردپارتی دیگر دسترسی پیدا کنید و نیازی به خریداری آن‌ها نداشته باشید.

اما با توجه به اینکه شرکت سونی هنوز از سرویسی مشابه Game Pass رونمایی نکرده است، این سوال پیش می‌آید که دارندگان کنسول‌های PS4 و PS5 در ایران، چگونه می‌توانند با صرف هزینه‌ای اندک، بازی‌های موردنظر خود را به طور قانونی و آنلاین روی کنسول و اکانت خود تجربه کنند؟ خوشبختانه فروشگاه نخل مارکت با ابتکاری نوین توانسته است سرویسی به نام اشتراک نخل پلاس را برای شما عزیزان راه‌اندازی کند که علاوه بر برخورداری از قیمت بسیار مقرون به صرفه، به شما این امکان را می‌دهد تا به بیش از 200 بازی مشهور و محبوب پلتفرم پلی‌استیشن دسترسی داشته باشید و اغلب بازی‌های مهم که در آینده عرضه می‌شوند را نیز با این سرویس تجربه کنید.

قبلا در مقالاتی به برخی از بهترین بازی‌های این سرویس اشاره کرده‌ایم. بازی‌های این سرویس نه تنها عناوین فرست پارتی شرکت سونی، بلکه عناوین تردپارتی محبوبی مثل FIFA، سری Call of Duty و بسیاری از بازی‌هایی که در آینده عرضه می‌شوند را نیز شامل می‌شود. به عنوان مثال در یک ماه اخیر، بازی‌هایی مثل Elden Ring، Gran Turismo 7، Horizon Forbidden West و Dying Light 2 به این سرویس اضافه شده‌اند. در آینده‌ با عرضه‌ی بازی‌های بیشتر، محتوا و آرشیو اشتراک نخل پلاس نیز گسترده‌تر خواهد شد.

قبلا در مقالاتی به برخی از بهترین بازی‌های این سرویس اشاره کرده‌ایم. بازی‌های این سرویس نه تنها عناوین فرست پارتی شرکت سونی، بلکه عناوین تردپارتی محبوبی مثل FIFA، سری Call of Duty و بسیاری از بازی‌هایی که در آینده عرضه می‌شوند را نیز شامل می‌شود. به عنوان مثال در یک ماه اخیر، بازی‌هایی مثل Elden Ring، Gran Turismo 7، Horizon Forbidden West و Dying Light 2 به این سرویس اضافه شده‌اند. در آینده‌ با عرضه‌ی بازی‌های بیشتر، محتوا و آرشیو اشتراک نخل پلاس نیز گسترده‌تر خواهد شد.

اشتراک نخل پلاس در چهار سطح سیلور، گلد، پلاتینیوم و آلتیمیت ارائه می‌شود که هر کدام قیمت و ویژگی‌های به خصوص خود را دارند. نحوه‌ی عملکرد این سرویس به این صورت است که با مشترک شدن در آن، می‌توانید بازی‌های دلخواه خود را به شکل اکانت ظرفیت دوم قانونی (و بعضاً ظرفیت سوم) دریافت کنید. تعداد بازی‌هایی که می‌توانید به طور همزمان دریافت کنید، با توجه به سطح اشتراک از یک تا ۵ عدد متفاوت است و محدودیتی نیز در تعداد تعویض‌های بازی‌ها وجود ندارد. در تصویر زیر می‌توانید اطلاعات دقیق‌تری از این سرویس‌ها را مشاهده بفرمایید.

tabel
تعرفه‌های اشتراک نخل پلاس:
  • اشتراک نخل پلاس نقره‌ای  : در این اشتراک به “انتخاب خودتان از 1 تا 3 بازی” را در “ظرفیت های 2 و 3” و تعویض در “دفعات نا محدود” ، در “مدت 3 ماه” خریداری می کنید.
  • اشتراک نخل پلاس طلایی   : در این اشتراک به انتخاب خودتان از 1 تا 3 بازی” را در “ظرفیت های 2 و 3” و تعویض در “دفعات نا محدود” ، در “مدت 6 ماه” خریداری می کنید.
  • اشتراک نخل پلاس پلاتینیم  : در این اشتراک به انتخاب خودتان از 1 تا 3 بازی” را در “ظرفیت های 2 و 3” و تعویض در “دفعات نا محدود” ، در “مدت 12 ماه” خریداری می کنید.
  • اشتراک نخل پلاس التیمیت : در این اشتراک  “دو بازی” را در “ظرفیت 2 ” و تعویض در “دفعات نا محدود” ، در “مدت 6 یا 12 ماه” خریداری می کنید.

با توجه به نکاتی که گفتیم و با توجه به قیمت بازی‌های اورجینال و اکانت‌های  قانونی، می‌توان به راحتی به مقرون به صرفه بودن اشتراک نخل پلاس پی برد. به عنوان مثال اشتراک گلد نخل پلاس 1,000,000 تومان قیمت دارد. با این اشتراک می‌توانید در قالب اکانت‌های ظرفیت ۲ و ۳ تا مدت زمان ۶ ماه به بیش از 200 بازی مشهور دسترسی داشته باشید و بسیاری از بازی‌های جدیدی که تا ۶ ماه آینده عرضه می‌شوند را نیز تجربه کنید. این در حالی است که قیمت کامل یک بازی جدید بین ۱.۵ تا ۱.۸ میلیون تومان می‌باشد.

از دیگر قابلیت‌های نخل پلاس، شخصی ‌سازی فوق‌العاده است و شما می‌توانید علاوه بر چهار سرویس آماده Silver، Gold، Platinum و Ultimate سرویس خود را بر اساس ماه‌های استفاده و تعداد بازی‌های همزمان شخصی سازی کنید. البته یکی از تفاوت‌های اشتراک Ultimate این است که تمام بازی‌هایش ظرفیت 2 بوده و دیگر نیازی به اتصال اینترنت ندارد. البته این بدان معنا نیست که بازی‌های اشتراک‌های دیگر همگی ظرفیت 3 هستند. چیزی در حدود 90 درصد بازی‌ها ظرفیت 2 بوده و تنها برخی عناوین قدیمی ظرفیت 3 هستند.

 در اشتراک نخل پلاس بازی‌ها به تعداد نامحدودی فراهم شده‌اند تا مشتری هیچ وقت بازی مورد نظر خودش را با تاخیر دریافت نکند. به همه این امکانات و مزایا باید پشتیبانی فوق‌العاده تیم نخل مارکت را هم اضافه کنیم که بازی‌ها را بلافاصله پس از خرید شما در اختیارتان می‌گذارند و پس از درخواست تعویض شما در اسرع وقت بازی مورد نظر را برایتان تعویض می‌کنند.

در نهایت می‌توان این طور نتیجه‌گیری کرد که با وجود تحریم‌ها، مشکلات اقتصادی و قیمت بالای ارز، هنوز هم می‌توان با هزینه‌ای اندک به شکل کاملا قانونی و بدون نگرانی از قفل شدن بازی‌ها یا بن شدن کنسول، به انبوهی از بازی‌های بزرگ و محبوب روی کنسول‌های PS4 و PS5 دسترسی داشت. تنها کافی است با مشاورین فروشگاه نخل مارکت ارتباط برقرار کنید تا اطلاعات دقیق‌تری از این اشتراک مقرون به صرفه و نحوه‌ی استفاده از اکانت‌ها در اختیار شما عزیزان قرار داده شود. امیدواریم که این مطلب، میزان ارزشمندی سرویس نخل پلاس را برای شما همراهان همیشگی مشخص کرده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *