بازی Minecraft Legends برای PS4 (ارسال رایگان)
1,840,000 تومانبازی Minecraft Legends برای Nintendo Switch (ارسال رایگان)
3,680,000 تومانتاریخچه ماینکرافت
ماینکرافت یک بازی بسیار محبوب و پرطرفدار محسوب میشود و به جرات میتوان گفت غیرممکن است کسی نام آن را نشنیده باشد. ورود این بازی به دنیای هیجانانگیز بازیهای ویدئویی تقریباً به ۱۰ سال پیش یعنی سال ۲۰۱۱ باز میگردد. اما طی این سالها نهتنها جذابیت خود را میان کاربران از دست نداده؛ بلکه محبوبیت بیشتری نیز پیدا کرده است. ماینکرافت یک بازی فوقالعاده پرماجرا و جریانساز است که در میان ویدیو گیمها حرفهای زیادی برای گفتن دارد و بهتنهایی نقش مهمی در شکوفاشدن خلاقیت کاربران و گیمرها داشته است.
در این مطلب قصد داریم تاریخچه ماینکرافت بازی پرفروش و جذاب قرن ۲۱ را بهدقت بررسی کنیم. درصورتیکه علاقهمند به این موضوع هستید تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بیشتر با بازی فوقالعاده ماینکرافت آشنا شوید.
باتوجهبه اینکه در دنیای گستره بازیهای ویدئویی روزبهروز بازیهای جدید و بهروز وارد میشوند، دست افراد برای انتخاب بازی کاملاً باز است، کمتر اتفاق میافتد که یک بازی تا سالها جایگاه و محبوبیت خود را میان کاربران حفظ کند. خصوصاً در دهههای اخیر که در این صنعت بازیهای متنوع و باکیفیتی نیز وارد شدهاند.
با این اوصاف قصد داریم در این مقاله نگاه دقیقتری به تاریخچه ماینکرافت، بازی ساخته شده توسط Mojang studio بیندازیم. اگر از علاقهمندان و فعالان در حوزه بازیهای ویدئویی هستید، قطعاً میدانید که از زمان انتشار نسخه رسمی این اثر جذاب روی پلتفرمهای مختلف بیش از ۱۰ سال گذشته است، اما طرفداران آن بسیارند و هنوز هم قابلیت جذب مخاطبان زیادی را دارد.
شاید به جرات بتوان گفت کمتر کسی را پیدا خواهید کرد که این بازی را حتی برای یکبار هم که شده تجربه نکرده باشد و یا حتی اسم آن را نشنیده باشد. همین موضوع میتواند جایگاه این بازی را در مقایسه با هزاران بازی ویدئویی نشان دهد.
اما در پاسخ به سوال ماینکرافت چیست باید بگوییم ماینکرافت یک بازی سهبعدی سندباکس است که شما را وارد یکدنیای بلوکی شکل میکند. شما در این بازی کاملاً آزاد هستید و میتوانید هر کاری که دوست دارید و دلتان میخواهد را انجام دهید و بدون هیچگونه محدودیتی حتی به خلق اشیا بپردازید.
مایکروسافت در سال ۲۰۲۱ گزارشی را منتشر کرد که طبق آن گفته میشود ماینکرافت تا آن زمان ۲۳۸ میلیون نسخه فروش داشته و یکی از پرفروشترین بازیها در تاریخ بازیهای ویدئویی شناخته شده است. اما نکتهای که ذهن بسیاری از افراد را به خود جلب میکند، این است که یک بازی سندباکس با گرافیک پیکسلی که اتفاقاً هیچ خط داستانی خاصی هم ندارد، چگونه میتواند تا این حد محبوبیت میان افراد پیدا کند و به این جایگاه در میان هزاران بازی ویدئویی دست یابد؟
اگر شما هم تمایل دارید داستان خلق ماینکرافت را بدانید و متوجه شوید چگونه این ایده اولیه به یک پدیده در صنعت ویدیو گیم تبدیل شد و علت محبوبیت آن را بدانید حتماً بخشهای بعدی را نیز مطالعه کنید.
تاریخچه ماینکرافت – مارکوس ناچ پرسن
در این بخش اگر بخوایهم به تاریخچه ماینکرافت برگردیم به داستان زندگی مارکوس ناچ پرسن، خالق اصلی بازی ماینکرافت میپردازیم. پرسن در ماه ژوئن سال ۱۹۷۹ در شهری کوچک به نام ایدسبین و در کشور سوئد به دنیا آمد.
پرسن میگوید من کودکی بودم که بیشتر مواقع در بیرون از خانه وقتگذرانی میکردم و ساعتها در جنگلها به گشتوگذار مشغول میشدم. پدرم در حوزه فناوری بسیار ماهر بود و علاقه و اطلاعات گستردهای در این حوزه داشت. او میگوید پدرم با یک دستگاه کومودور ۱۲۸ برای خود مودم طراحی میکرد و یک خوره واقعی تکنولوژی محسوب میشد.
پرسن فرزند طلاق است و پدر و مادر او در سن ۷ سالگی وی، از یکدیگر جدا شدند و او به همراه مادر خود به شهر استکهلم رفت و ادامه روزهای زندگیاش را در این شهر گذراند. ناچ پرسن یک خواهر نیز داشت و با کمک او وارد دنیای برنامهنویسی شد و توانست در سن ۸ سالگی یک بازی نوشتار محور را طراحی کند.
پرسن روزبهروز به حوزه برنامهنویسی علاقه بیشتری پیدا میکرد و تا بزرگسالی بهعنوان یک برنامهنویس، زندگی خود را میگذارند. او ابتدا به کمک یکی از دوستان و همکاران خود یک بازی سندباکس به نام WORM ONLINE را طراحی کرد. این بازی نیز شباهت زیادی به ماینکرافت داشت و افراد میتوانستند در آن به خلق آثار بپردازند و به جمعآوری منابع از سطح زمین و معادن بازی مشغول شوند.
مدتها بعد پرسن به یک شرکت به نام MIDAS ملحق شد که بعدها نام خود را به KING.COM تغییر داد. این شرکت در حوزه بازیهای فلش فعالیت میکرد. پرسن باتوجهبه علاقهای که به این حوزه داشت، به طور معمول هر دو ماه یک بازی جدید را طراحی میکرد و طی دورهای که در این شرکت کار میکرد توانسته بود ۳۰ بازی را طراحی و توسعه دهد.
علاقه پرسن در این زمینه باعث شده بود تا او در اوقات فراغت خود مدام به فکر ایدهپردازی و توسعه بازیهای خود باشد و از هر نکتهای برای توسعه بازیهایش ایده بگیرد. او همچنین در تالار گفتوگوی TIGSOURCE، یکی از اعضای فعال و بسیار کاربلد بود که میان صدها توسعهدهنده مستقل و فعال، فعالیت میکرد.
RUBY DUNG نام یکی از پروژههایی بود که پرسن روی آن کار میکرد. این بازی یک گیمپلی ساختوساز بود که از بازی شناخته شده DWARF FORTRESS نشئتگرفته بود و پرسن آن را مانند بازی ROLLER COASTER TYCOON بهصورت سهبعدی و ایزومتریک طراحی کرده بود.
پرسن در سال ۲۰۰۹ و در ماه مارس از استودیو کینگ برای همیشه خارج و به تیم ALBUM ملحق شد. زمینه فعالیت این شرکت در حوزه وب سایت و اشتراکگذاری تصاویر بود. اگرچه این کار با کار قبلی او چندان اشتراکی نداشت، اما پرسن در اوقات فراغتش به علایق خود میپرداخت و روی پروژههای شخصیاش تمرکز میکرد.
تلاشهای پیدرپی پرسن باعث شد تا او در ماه آوریل سال ۲۰۰۹ بازی جدیدی به نام lnfiniminer را طراحی و منتشر کند. این بازی بهصورت چندنفره اجرا میشد و بازیکنان در آن تونلهایی را در جاهای مختلف حفر میکردند و برای پیداکردن منابع مختلف از آنها بهره میبردند. در واقع این بازی راه ناتمام بازی RUBTY DUNG را به شکلی دیگر ادامه میداد. این بازی از نظر استایل بصری و گیمپلی از بازی RUBTY DUNG ایده میگرفت؛ اما از نظر سبک ساختوساز بلوکی، کاملاً منحصربهفرد بود.
توسعه و پیشرفت ماینکرافت
بعد از مدتی و در تابستان همان سال یعنی سال ۲۰۰۹ پرسن به شکل کاملاً جدی پروژه ماینکرافت را آغاز کرد و بهتنهایی توانست با ایدهگیری از lnfiniminer و DWARF FORTRESS یک بازی ساده را درست در یک آخر هفته از ماه مه میلادی طراحی کند و سپس آن را با کاربران دیگر فروم TIGSOURCE اشتراکگذاری کرد.
پرسن نسخه اولیه و تست خصوصی این بازی را در ۱۶ ماه مه میلادی یعنی ۲۶ اردیبهشت سال ۱۳۸۸ روی پلتفرم TiglRC بارگذاری کرد و پس از یک روز آن را بهصورت عمومی منتشر کرده و در اختیار کاربران قرار داد. پس از آن پرسن سعی میکرد باتوجهبه نظرات و ایدههای کاربران، این بازی را بهروزرسانی کند و تغییراتی را روی آن انجام دهد.
پس از گذشت یک ماه از انتشار نسخه اولیه این بازی، پرسن این بازی را به مبلغ ۱۰ یورو قیمتگذاری کرد و در کمال ناباوری ظرف مدت یک هفته، ۴۰ نسخه از آن را به فروش رساند. نکته جالبی که در مورد این بازی وجود داشت این بود که در همهجا افراد راجع به آن صحبت میکردند.
به دلیل اینکه هیچ آموزش و دستورالعملی برای این بازی وجود نداشت. افراد برای اینکه به طور مثال یک تخت ساده طراحی کنند باید از روش آزمونوخطا استفاده میکردند و به این شکل کار خود را پیش میبردند. به همین علت گاهی سعی میکردند برای سهولت بازی از دیگر کاربران سؤالات خود را بپرسند.
همین موضوع باعث شد که این بازی بهسرعت میان افراد گسترش پیدا کند و حتی افرادی که آن را نمیشناختند، کمکم با آن آشنا میشدند و به دنبال آن میرفتند. پرسن هم سعی میکرد با حضور در شبکهها و صفحات اجتماعی و همچنین نظرآزماییهای TIGSOURCE، بازخورد افراد را دریافت کند. بهاینترتیب توسعه بازی و نسخههای جدیدی از آن به نامهای lndev، Survival و lnfdev از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ منتشر و در اختیار کاربران قرار گرفتند.
پس از اینکه بازی تا حد قابلقبولی توسعه پیدا کرد، در تاریخ ۳۰ ژوئن و در سال ۲۰۱۰ یعنی ۹ تیر ۱۳۸۹ اولین بهروزرسانی آن به نام Alpha منتشر شد. همانطور که گفته شد پرسن یک شغل ثابت در jAlbum.net داشت، اما پس از اینکه فروش ماینکرافت گسترش پیدا کرد او از شغل خود استعفا داد و تمام تمرکز خود را روی ماینکرافت و بهروزرسانی آن گذاشت. بهاینترتیب آیتمهای جدیدی نظیر دشمنان جدید، بلوکهای جدید، حالت بقا و از همه مهمتر تغییراتی در رفتار المانهای بازی به بازی اضافه شدند.
استودیو موجنگ
باگذشت زمان این بازی توانست به مرکز توجهات کاربران تبدیل شود و بازتاب گستردهای در ردیت و شبکههای اجتماعی مانند 4chan پیدا کند و بهاینترتیب فروش آن به شکل قابلتوجهی بالا رفت. درست در زمانی که نسخه ابتدایی بازی ماینکرافت به عدد ۱۵ هزار رسید، پرسن متوجه شد که این بازی چیزی فراتر از یک بازی معمولی و مستقل است. همین موضوع باعث شد که فکر تأسیس شرکت موجنگ به سرش بیفتد.
در تابستان سال ۲۰۱۰ بود که پرسن با کمک دوست و همکار خود در کینگ به نام جیکوب پورسر که او هم از توسعهدهندگان بازیهای فلش بود و همچنین با کمک کارل مانه مدیرعامل شرکت jAlbume، شرکتی به نام موجنگ را افتتاح کرد. بهاینترتیب روند روبهرشد پرسن آغاز شد و افزایش فروش بازیهای او و در نتیجه افزایش درآمد را برایش در پی داشت.
در نوامبر ۲۰۱۰ نسخه بتای این بازی منتشر شد و بهاینترتیب تا ۱۲ ژانویه ۲۰۱۱ تا یک میلیون واحد نسخه این بازی به فروش رفت. این روند به همین منوال ادامه داشت تا اینکه در ماه آوریل و اوت فروش بازی به ۲ تا ۳ میلیون نسخه رسید. پرسن در این مدت نیز مداوم نسخه بازی را بهروزرسانی میکرد؛ اما هنوز خبری از نسخه نهایی آن نبود.
پس از مدتها تلاش، سرانجام در ۱۸ نوامبر ۲۰۱۱ نسخه این بازی از حالت بتا خارج و نسخه نهایی آن با قیمت ۱۹.۹۵ یورو وارد بازار شد و در اختیار کاربران و علاقهمندان قرار گرفت. در همان ماههای ابتدایی انتشار نسخه نهایی، ۱.۵ میلیون نسخه از بازی فروخته شد و سرمایه بزرگی به پرسن رسید. در اوایل دسامبر ۲۰۱۱ بود که پرسن مسئولیت کامل کنترل تولید این بازی را به ینس برگنستن داد.
رشد چشمگیر و محبوبیت فوقالعاده این بازی در میان کاربران باعث شد تا ردموندیها به این پدیده در صنعت گیم جذب شوند و در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۲۰۱۴ استودیو موجنگ و حق امتیاز ماینکرافت با قیمت ۲.۵ میلیارد دلار از آن مایکروسافت شد.
از زمانی که نسخه اولیه این بازی به نام Adventurer Update انتشار پیدا کرد، به طور مداوم بهروزرسانیهای مختلفی برای آن ایجاد شد.
بهگونهای که بهروزرسانیهای اولیه سبب تغییر مکانیزمهای بازی میشدند و بهروزرسانیهای بعدی گیمپلی بازی و ویژگیهای آن را بهبود میبخشیدند. The Wild Update بزرگترین و جدیدترین بهروزرسانی این برنامه بود که آیتمها، هیولاها و زیستبومهای جدیدی را به این بازی افزود. این نسخه در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ منتشر شد.
گیم پلی ماینکرافت
کمتر کسی است که نام ماینکرافت را نشنیده باشد و یا برای یکبار هم شده آن را بازی نکرده باشد. این بازی سندباکس سهبعدی جذاب، آزادی عمل بسیار زیادی به بازیکنان میدهد و این موضوع باعث شده تا بازیکنان در این دنیای جالب هر طور که دوست دارند به زندگی و گشتوگذار بپردازند و هیچ محدودیتی نداشته باشند.
گیم پلی بازی ماینکرافت در نسخههای پیشفرض بهصورت اولشخص بوده و گیمرها میتوانند آن را به حالت سومشخص نیز تغییر دهند. دنیای این بازی بهصورت تشکیل شده از مکعبهای سهبعدی و سیالها است که به آنها بلوک میگویند. این بلوکها از متریالهای مختلف مانند سنگ، چوب، تنه درختان و حتی مواد مذاب تشکیل شدهاند.
ماینکرافت در اصل هول هسته جمعآوری بلوکها و ساخت وسایل مختلف با استفاده از آنها است. بازیکنان وقتی در دنیای جذاب ماینکرافت به گشتوگذار مشغول میشوند، بهصورت کاملاً تصادفی بازی یک جهان نامحدود را برای آنها خلق میکنند.
دنیای این بازی از نظر عمودی محدود است، اما در جهت افقی بسیار گسترده و نامحدود میشود.
از دیگر ویژگیهای این بازی میتوان به حالت روز و شب آن اشاره کرد. هر یک از حالتهای آن در دنیای عادی تقریباً ۲۰ دقیقه است. بازیکنان در طول این بازی با حیوانات و اشخاص مختلف مواجه میشوند.
این بازی دارای دو حالت بقا و حالت خلاقانه است. در حالت بقا کاربران باید با جمعآوری دادهها و اطلاعات مختلف و همچنین حفظ سلامت و رفع گرسنگی به بقای خود کمک کنند و در حالت خلاقانه، بازیکنان بدون هیچ محدودیتی میتوانند در محیط بزرگ بازی آزادانه به هر کجا که میخواهند سفر کنند.
البته حالت دیگری هم برای بازی وجود دارد که بسیار شبیه به حالت بقا است؛ اما از لحاظ میزان سختی با آن فرق دارد. در این حالت گیمر دارای یک جان است و در صورت ازدستدادن آن باید بازی را حذف کند.
تاریخچه ماینکرافت – نسخههای مختلف ماینکرافت
همانطور که پیشتر نیز بیان کردیم از زمانی که نسخه رسمی این بازی منتشر شده، تا کنون روی پلتفرمهای مختلف برای این بازی نسخههای متعددی منتشر شده است. اواسط سپتامبر ۲۰۱۷ نسخه اصلی این بازی در کنار نسخهای به نام Bedrock Edition قرار گرفت و تغییر نام پیدا کرد و نام آن Minecraft: Java Edition شد.
سپس در آوریل ۲۰۲۰ یک نسخه بتا از این بازی توسط شرکت انویدیا روی پردازندههای RTX منتشر شد که ویژگیهای مانند DLSS و ری تریسینگ را در خود جایداده بود. در تاریخ ۸ دسامبر ۲۰۲۰ یعنی ۱۸ آذرماه ۹۹ نسخه نهایی این بازی منتشر شد که اتفاقاً بازیکنان از آن استقبال بینظیری کردند و این بازی توانست بازخوردهای مثبت زیادی را دریافت کند.
اما این پایان ماجرا نبود و باز هم نسخههای جدیدی از این بازی منتشر شده که در ادامه به آنها میپردازیم.
Mincreft: pocket Edition
این نسخه از بازی برای گوشیهای Xperia play و سیستمعامل اندروید در حالت آلفا و در تاریخ ۱۱ اوت ۲۰۱۱ یعنی ۲۰ مرداد ۱۳۹۰ منتشر شد. پس از مدتی این بازی قابلیت تطابق در سایر گوشیها را پیدا کرد و پس از اینکه شرکت موجینگ توسط مایکروسافت خریداری شد، نسخه پورت شده این بازی را برای سیستمعامل ویندوز فون منتشر کرد.
البته مشکلات و کشوقوسهای فراوانی در زمان انتشار این بازی روی سیستمعامل گوشیهای هوشمند اتفاق افتاد. اما در نهایت در ۱۹ دسامبر ۲۰۱۹ یعنی در ۲۹ آذر ۱۳۹۵ نسخه نهایی این بازی پرطرفدار و جذاب برای سیستمعاملهای lOS، آیفون و ویندوز فون انتشار پیدا کرد. در نهایت پس از گذشت یک سال این نسخه با نسخه Bedrock Edition عوض شد و قابلیتهایی مانند کنسولهای ایکسباکس وان، نینتندو سوئیچ و قابلیت کراس پلتفرم به آن افزوده شدند.
نسخههای legacy Console
ماینکرافت علاوه بر گوشیهای هوشمند تقریباً برای همه کنسولهای نسل هفتم و هشتم نسخههایی را منتشر کرد و سالهاست افراد با نصب این کنسولها توانستهاند از این بازی جذاب استفاده کنند.
نسخه ایکسباکس ۳۶۰ بازی ماینکرافت، در ۹ مه ۲۰۱۲ یعنی در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۱ منتشر شد که در مقایسه با نسخه کامپیوتری تغییراتی داشت. از جمله این تغییرات میتوان به محدود بودن دنیای بازی و البته سیستم کرفتینگ جدید اشاره داشت.
پس از گذشت دو سال از انتشار این نسخه، نسخه ایکسباکس وان این بازی با بهبودهایی در گیمپلی و البته دنیایی بزرگتر در اختیار کاربران قرار گرفت. لازم به ذکر است که گیمرهای کنسول پلیاستیشن نیز از این بازی بیبهره نماندند و نسخههای جدید این بازی برای پلیاستیشن ۳ و ۴ نیز منتشر شدند.
درست یک سال بعد یعنی در تاریخ ۱۷ دسامبر ۲۰۱۵، کاربران کنسول Wii U نیز توانستند ماینکرافت را روی کنسولهای خانگی خود تجربه کنند. در نهایت در ۱۱ مه ۲۰۱۷ این بازی روی جدیدترین کنسول نینتندو یعنی سوئیچ عرضه شد.
Mincreft Education
این بازی در واقع یک نسخه آموزشی از بازی جذاب و هیجانانگیز ماینکرافت است که برای آموزش مباحث در مدارس طراحی شده و بر اساس نسخه Bedrock Edition توسعهیافته است. ابتدا این بازی تنها برای سیستم عامل ویندوز و Macos منتشر شده بود، اما بعدها به ipadOS و chromeOS نیز راه یافت.
لازم به ذکر است که علاوه بر نسخههای متعددی که در قسمتهای پیشین برای شما ذکر شد، نسخههای دیگری از بازی ماینکرافت نیز برای کامپیوترها منتشر شدهاند که از جمله آنها میتوان به Mincreft for Windowse، Mincreft 4k و Mincreft Classic اشاره داشت.
بدون شک میتوان گفت یکی از اصلیترین دلایل موفقیت و محبوبیت ماینکرافت در میان طیف گستردهای از کاربران، دسترسیپذیری فوقالعاده بالای آن بوده است. همین موضوع باعث شده تا گیمرها بتوانند در پلتفرمهای مختلف آن را تجربه کنند و در دنیایی دیگر بتوانند آثار مختلف را بدون هیچگونه محدودیتی خلق کنند.
اگر شما هم از علاقهمندان به بازیهای ویدئویی هستید، میتوانید با نصب نسخههای مختلف این بازی روی پلتفرمهای خود، وارد دنیایی جدید شوید و آن گونه که دوست دارید به گشتوگذار و خلق آثار مختلف در آن بپردازید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی تاریخچه ماینکرافت یکی از محبوبترین بازیها در دنیای بازیهای ویدئویی پرداختیم. این بازی توسط مارکوس ناچ پرسن و در سال ۲۰۰۹ منتشر شد و ازآنپس تاکنون نسخههای متعدد آن برای استفاده در پلتفرمهای متفاوت مانند کنسولهای بازی، گوشیهای هوشمند و غیره منتشر شده و یکی از علل محبوبیت آن قابلیت دسترسی برای پلتفرمهای مختلف بوده است. اگر از علاقهمندان به بازیهای ویدئویی هستید ماینکرافت را از دست ندهید.