ایکس باکس سری ایکس

شما می توانید ایکس باکس سری ایکس را با بهترین قیمت از فروشگاه نخل مارکت خریداری نمایید و در سریع ترین زمان تحویل بگیرید.
همچنین می توانید تمامی لوازم جانبی مورد نظر خود را به همراه کنسول دریافت کنید. تمامی کالاهای نخل مارکت دارای ضمانت و گارانتی می باشند.

ایکس باکس سری ایکس

شما می توانید ایکس باکس سری ایکس را با بهترین قیمت از فروشگاه نخل مارکت خریداری نمایید و در سریع ترین زمان تحویل بگیرید.
همچنین می توانید تمامی لوازم جانبی مورد نظر خود را به همراه کنسول دریافت کنید. تمامی کالاهای نخل مارکت دارای ضمانت و گارانتی می باشند.

باندل های ایکس باکس سری ایکس نخل مارکت

ارسال رایگان و گارانتی مقرون بصرفه

باندل های ایکس باکس سری ایکس نخل مارکت

ارسال رایگان و گارانتی مقرون بصرفه
    FAMILY ASLI 1
    FAMILY ASLI Mob 1
    g920 pc2
    g920 mob2
    خرید ایکس باکس سری ایکس
    ایکس باکس موبایل

    نگاهی کلی به ایکس باکس سری ایکس

    ایکس باکس سری ایکس، کنسول نسل نهمی مایکروسافت، مدعی رقابتی سرسخت با رقبا است اما نه مثل گذشته. شاید در گذشته رقابت بین ایکس باکس و پلی استیشن بود، اما ایکس باکس سری ایکس با سخت افزار قدرتمند خود رقابت را با pc شروع کرده است و برخلاف نسل قبل، ادعای ایکس باکس ایکس بی دلیل نیست؛ چرا که قیمت ایکس باکس سری ایکس نسبت به PC گیمینگ بسیار مناسب تر است و خیال کاربران را از بابت قدرت خام پردازشی راحت می کند.

    این ادعا در ظاهر ایکس باکس سری ایکس هم به چشم می خورد. ایکس باکس سری ایکس، نسل نهم را با دست پر شروع کرد و از همان زمان عرضه به تمام قول هایی که به علاقه مندان این کنسول داده شده بود، عمل کرد و با اشتراک آلتیمیت گیم پس و قابلیت Backwards Compatibility که هردو برای راحتی و مقرون به صرفه بودن ارائه شدند، بیش از پیش دل طرفداران صنعت بازی های ویدیویی را به دست آورد.

    HDD-Xbox-seriesX

    ظرفیت هارد دیسک

    1 ترابایت از نوع SSD پرسرعت
    802 گیگابایت در دسترس

    xboxseries-x-ram

    حافظه RAM

    16GB GDDR6
    w/320 bit-wide bus

    ایکس باکس سری ایکس
    xbox-seriesx-cpu

    پردازنده اصلی

    پردازنده‌ی هشت هسته‌ای Zen 2
    فرکانس 3.8 GHz

    xbox-series-gpu

    پردازشگر گرافیکی GPU

    پردازنده‌ی گرافیکی AMD RDNA 2

    ایکس باکس سری ایکس

    در شروع نسل هشتم، کمپانی مایکروسافت اشتباهات زیادی مرتکب شده بود و همین اشتباهات باعث شد کنسول ایکس باکس وان نتواند موفقیت‌های ایکس باکس ۳۶۰ را تکرار کند. اشتباهاتی مثل قیمت بالاتر نسبت به رقیب، کینکت اجباری، عدم امکان خرید و فروش بازی‌ها، DRM آنلاین و غیره.

    در طول نسل هشتم، مایکروسافت تجارب مختلفی از صنعت گیم کسب کرد و درس‌های زیادی از اشتباهات خود فراگرفت. از جمله اینکه نحوه قرار دادن خشت اول، در شروع چشم‌اندازهای بلندمدت بسیار مهم است و اگر این خشت اول کج گذاشته شود، جبران خسارت‌ها و پیامدهای ناشی از آن بسیار دشوار خواهد بود.

    با رسیدن به اواخر نسل هشتم، مایکروسافت با علم به اشتباهات گذشته خود، کنسول نسل نهمی خود را با لقب «پروژه اسکارلت» در مراسم Game Awards 2019 معرفی کرد. مایکروسافت می‌دانست که پروژه اسکارلت یا همان Xbox Series X، آخرین فرصت این کمپانی برای بازگشت به دوران باشکوه Xbox است. به همین خاطر مایکروسافت تمام تلاشش را کرد که سیاست‌های مشتری‌ مدارانه‌ ای را برای ایکس باکس سری ایکس اتخاذ کند.

    xbox-series-x

    در رونمایی از کنسول ایکس باکس سری ایکس، مایکروسافت وعده داد که این بار کنسولی پرقدرت و ارزان قیمت را عرضه خواهد کرد که ضمن برخورداری از سرویس‌های مشتری‌پسند و مقرون به صرفه، دارای انحصاری‌های باکیفیتی نیز باشد. هدف مایکروسافت این بود که علاوه بر جامعه طرفداری ایکس باکس، طرفداران سایر پلتفرم‌ها را نیز به خرید ایکس باکس سری ایکس ترغیب کند.

    در این مطلب سعی خواهیم کرد با نگاهی عمیق بر کنسول ایکس باکس سری ایکس و بررسی عملکرد آغازین آن در شروع نسل نهم، به این سوالات پاسخی روشن دهیم. همچنین در مورد شرایط حاکم بر بازار، قیمت، نحوه خرید کنسول ایکس باکس سری ایکس و تفاوت‌های آن با نسخه ارزان‌ تر ایکس باکس سری اس، نکاتی را برای شما عزیزان عرض خواهیم کرد. با ما همراه باشید!

    مشخصات کامل ایکس باکس سری ایکس Xbox Series X

    ایکس باکس سری ایکس در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ (۲۰ آبان ۱۳۹۹) با قیمت ۴۹۹ دلار در سراسر جهان عرضه شد. همانطور که اشاره کردیم، مایکروسافت وعده‌ی قدرتمند‌ ترین کنسول بازار را داده بود. اما آیا مایکروسافت توانست به این وعده عمل کند؟ تقریبا بله. ایکس باکس سری ایکس با برخورداری از پردازنده اختصاصی و شخصی‌سازی شده AMD، حداقل روی کاغذ توانسته است لقب قدرتمندترین کنسول را یدک بکشد.

    این پردازنده شخصی‌سازی شده، متشکل از یک پردازنده مرکزی ۸ هسته‌ای ۳.۸ گیگاهرتزی و یک پردازنده گرافیکی ۱۲.۱ ترافلاپسی است.علاوه بر این، ایکس باکس سری ایکس، دارای ۱۶ گیگابایت رم GDDR6 و یک ترابایت SSD داخلی است که سرعتی در حدود ۲.۴ گیگابایت برثانیه ارائه می‌دهد.

    ایکس باکس X دارای یک درایو اپتیکال است که از فناوری بلوری 4K UHD پشتیبانی می‌کند و برای نصب بازی‌های دیسکی و پخش رسانه‌ های تصویری باکیفیت مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایکس باکس سری ایکس از هارد اکسترنال و حافظه SSD جانبی نیز پشتیبانی می‌کند که در قسمت مربوط به لوازم جانبی بیشتر به آن خواهیم پرداخت. در ادامه، توجه شما را به مشخصات ایکس باکس سری ایکس جلب می‌کنیم:

    مشخصات سخت افزاری ایکس باکس سری ایکس
    • تاریخ عرضه: ۱۰ نوامبر ۲۰۲۰ (۲۰ آبان ۱۳۹۹)
    • ابعاد: 301mm x 151mm x 151mm
    • پردازنده مرکزی: CPU شخصی‌ سازی شده AMD / ۸ هسته‌ای / فرکانس ۳.۸ گیگاهرتزی و ۳.۶ گیگاهرتزی با SMT / مبتنی بر معماری Zen 2 / فناوری ۷ نانومتری
    • پردازنده گرافیکی: GPU شخصی سازی شده AMD / ۵۲ واحد پردازشی / فرکانس ۱.۸۲ گیگاهرتزی / ۱۲.۱۵ قدرت خام گرافیکی / مبتنی بر معماری RDNA 2
    • رم: ۱۶ گیگابایت / ۳۲۰ بیتی / GDDR6
    • پهنای باند رم: ۱۰ گیگابایت از رم دارای پهنای باند ۵۶۰ گیگابایت بر ثانیه‌‌ و ۶ گیگابایت دیگر دارای پهنای باند ۳۳۶ گیگابایت بر ثانیه است.
    • فضای ذخیره‌سازی داخلی: یک ترابایت فضای ذخیره‌سازی SSD از نوع NVME با پشتیبانی از نسل چهارم PCIe
    • اتصالات: Wi-Fi 5 / Bluetooth / پورت Ethernet / ۳ عدد پورت USB 3.2 / ۲ عدد پورت HDMI 2.1
    • رزولوشن خروجی: 720p / 1080p / 1440p / 4K / 8K
    • سیستم پردازش صدا: Custom Project Acoustics 3D Audio / Dolby Atmos / DTS:X / 7.1 Surround Sound

    رزولوشن و نرخ فریم بالا: کنسول‌های نسل هشتمی، به دلیل عدم برخورداری از CPU و GPU قدرتمند، قادر به اجرای بازی‌ها با رزولوشن و نرخ فریم بالا نبودند. گرچه نسخه‌های میان‌نسلی پلی ‌استیشن ۴ پرو و ایکس باکس وان ایکس قدرت گرافیکی بیشتری داشتند، اما باز هم نمی‌توانستند اغلب بازی‌ها را با رزولوشن 4K واقعی و نرخ فریم 120FPS اجرا کنند.

    اما در حال حاضر، ایکس باکس سری ایکس با بهره‌مندی از پردازنده مرکزی سریع و ۱۲.۱ ترافلاپس قدرت گرافیکی، محدودیتی در ارائه رزولوشن و نرخ فریم بالا ندارد.Xbox Series X  نه تنها قادر است بسیاری از عناوین را با رزولوشن 4K و نرخ فریم 120FPS اجرا کند، بلکه از پس نرخ فریم 120FPS نیز در برخی از بازی‌ها به خوبی برمی‌آید.

    ری‌ تریسینگ: به لطف برخورداری پردازنده گرافیکی از معماری RDNA 2، ایکس باکس سری ایکس قادر است به خوبی از فناوری ری تریسینگ پشتیبانی کند. ری تریسینگ باعث واقع‌گرایانه شدن نورپردازی، بازتاب‌ها و سایه‌ها می‌شود. به این شکل که واحدهایی از پردازنده گرافیکی، مسیر اشعه خارج شده از منبع نور و نحوه بازتاب آن روی هر آبجکت را محاسبه می‌کند و نهایتا با دقتی در حد پیکسل، نور بازتاب داده شده و سایه‌های تشکیل شده را نشان می‌دهد.

    بنابراین ایکس باکس می‌تواند با فناوری ری تریسینگ نورپردازی بسیار زیبا و واقع‌گرایانه‌ای را ارائه دهد.به عنوان مثال در بازی‌های Call of Duty Cold War، Gears 5 و Devil May Cry V می‌بینیم که ایکس باکس سری ایکس عملکرد خوبی در ارائه‌ی نرخ فریم 120FPS از خود نشان می‌دهد. علاوه بر این، گفته شده است که در آینده بازی‌هایی برای این کنسول منتشر خواهند شد که با رزولوشن 8K اجرا شوند.

    طبیعتا اجرای بازی‌ها با رزولوشن 8K به لحاظ پردازشی بسیار سنگین خواهد بود و احتمالا نرخ فریم این بازی‌ها در حدود 30FPS در نظر گرفته شود.

    حافظه SSD سریع و معماری Velocity Architecture: به لطف SSD پرسرعت ایکس باکس سری ایکس و مهندسی عالی مایکروسافت در طراحی معماری Velocity Architecture، می‌بینیم که سیستم I/O این کنسول می‌تواند سرعت ۲.۴ گیگابایت بر ثانیه در حالت خام و ۴.۸ گیگابایت بر ثانیه در حالت فشرده ارائه دهد.

    برخلاف هارددیسک‌های مکانیکی کند و منسوخ کنسول‌های نسل قبلی، حافظه SSD NVMe ایکس باکس سری ایکس می‌تواند سرعت سیستم عامل را تا حد زیادی افزایش دهد و بازی‌ها را با سرعت بسیار بیشتری لود کند.SSD و سیستم I/O پرسرعت، علاوه بر اینکه سرعت سیستم عامل این کنسول بازی را افزایش و زمان لودینگ بازی‌ها را کاهش می‌دهد، می‌تواند بر عملکرد فنی و ساختار دنیای بازی‌ها نیز تاثیرگذار باشد.

    قطعا تا به حال با پدیده Pop In در بازی‌ها مواجه شده‌اید. این مشکل، در نتیجه عملکرد ضعیف I/O در بارگذاری به موقع آبجکت‌ها و تکسچرهای بازی رخ می‌دهد. حال با I/O پرسرعت Xbox X، سازندگان بازی‌ها می‌توانند به طور کامل این مشکل را برطرف کنند.این سرعت بالا می‌تواند ساختار بازی‌ها را نیز متحول کند. به این شکل دیگر نیازی به استفاده از لودینگ‌های پنهان مثل آسانسور‌ها، دالان‌ها و امثالهم نیست و وقت گیمرها در بازی تلف نمی‌شود.

    نمونه‌ دیگری از روش‌های نوین برای خلق دنیای بازی را می‌توانیم در بازی The Medium ببینیم؛ در این بازی، به لطف SSD سریع ایکس باکس سری ایکس، می‌توان به طور آنی و بدون لودینگ، بین دو دنیای مختلف جابجا شد.

    قابلیت‌های دیگر ایکس باکس سری ایکس: علاوه بر مواردی که بیان کردیم، Xbox از ویژگی‌های نسل نهمی دیگری نیز برخوردار است؛ از جمله DirectX 12، VRS و VRR. مایکروسافت توانسته است تمامی فناوری‌های مدرنی که مبتنی بر DirectX 12 هستند را به طور اختصاصی در سیستم عامل ایکس باکس  ادغام کند.

    ترکیب این فناوری‌ها با قدرت ۱۲.۱ ترافلاپسی GPU و سرعت بالای پردازنده مرکزی و معماری Velocity Architecture، نهایتا به بازی‌هایی با جلوه‌های بصری زیبا و واقع‌گرایانه منتج می‌شود.ویژگی VRS نیز یکی دیگر از قابلیت‌های اختصاصی ایکس باکس سری ایکس است که با تغییراتی در شیوه محاسبه رنگ هر پیکسل و رندرینگ، در نهایت به پرفورمنس و عملکرد فنی بازی کمک می‌کند.

    ایکس باکس سری X از ویژگی نسل نهمی دیگری به نام VRR نیز بهره می‌برد. ویژگی VRR به کنسول کمک می‌کند تا نرخ فریم بازی‌ را با نرخ تازه سازی مانیتور هماهنگ کند و از مشکلاتی مثل به هم خوردگی فریم و بریده بریده شدن تصاویر جلوگیری کند. البته برای استفاده از VRR باید نمایشگرتان نیز از این قابلیت پشتیبانی کند.

    xbox-series-x

    قیمت ایکس باکس سری ایکس در ایران

    اگرچه مایکروسافت قیمت ایکس باکس Series X را به طور رسمی حدودا ۵۰۰ دلار اعلام کرد، اما قیمت نهایی هر کالایی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله هزینه تمام‌شده، میزان عرضه و میزان تقاضا برای خرید آن کالا. از اقبال بد، زمان تولید انبوه و انتشار آن مصادف شد با شیوع گسترده ویروس کورونا در سراسر جهان.

    کرونا تاثیرات بسیار زیادی بر صنعت سرگرمی‌های دیجیتالی گذاشت و کمپانی‌های بزرگ را به چالش‌های جدی دچار کرد. همچنین به دلیل قرنطینه‌ها و تمایل مردم به ماندن در خانه، استفاده از سرگرمی‌های دیجیتال و خرید محتوای دیجیتالی نسبت به قبل افزایش پیدا کرد. اما کورونا و شرایط حاکم بر بازار، چه تاثیری بر عرضه و قیمت ایکس باکس سری ایکس داشته است؟

    اولین مورد این است که کورونا باعث شد کارخانه‌ها و شرکت‌های تولیدی نتوانند از تمام ظرفیت نیروی انسانی و تولیدی خود استفاده کنند و به دلیل سیاست‌هایی که کشورهای توسعه یافته برای قرنطینه عمومی و دورکاری اتخاذ کردند، ظرفیت تولید کارخانه‌ها تحت تاثیر قرار گرفت.

    دومین مورد این است که کرونا باعث شد مردم تمایل بیشتری برای خرید کالاهای دیجیتالی خانگی داشته باشند. با کاهش ظرفیت تولید کارخانه‌ها و افزایش تقاضای مردم، بسیار از کالاهای دیجتالی در بازار کمیاب شدند.

    در پی این دو موضوع، مواد نیمه رسانا که برای ساخت تراشه‌های الکترونیکی دستگاه‌های دیجیتالی به کار می‌رود نیز به شدت کمیاب شد و طبق گزارشات، به نظر می‌رسد که کمبود مواد نیمه رسانا تا اواخر سال ۲۰۲۲ ادامه داشته باشد.

    ایکس باکس ایکس

    از سوی دیگر می‌دانیم که پلتفرم ایکس باکس جامعه طرفداری عظیمی دارد که روز به روز بیشتر رشد می‌کند. با معرفی ایکس باکس سری ایکس، جامعه طرفداری گیمرها استقبال چشمگیری از آن به عمل آوردند و برخلاف اوایل نسل هشتم، این بار طرفداران ایکس باکس نظر کاملا مثبتی نسبت به کنسول نسل نهمی مایکروسافت داشتند.

    جدا از کاهش عرضه و تقاضای به شدت بالا، خرده فروشی‌های اینترنتی با مشکل دیگری به نام Scalpers و یا دلال‌ها روبرو شده‌اند. به این شکل که اگر وبسایتی مثل آمازون بخواهد تعدادی کنسول ایکس باکس را با قیمت رسمی به فروش برساند، اسکالپرها با استفاده از ربات و هوش مصنوعی، در کمتر از چند دقیقه اکثر ایکس باکس‌ها را با قیمت ۵۰۰ دلار خریداری می‌کنند و فرصتی برای مردم عادی باقی نمی‌ماند که بتوانند این کنسول را با قیمت رسمی خرید کنند.

    اسکالپرها با احتکار کنسول‌های ایکس‌ باکس سری ایکس، آن‌ها را با قیمت‌های بالاتری (مثلا ۸۰۰ دلار) به دست مصرف کننده نهایی و یا خرده‌فروشی‌های کشورهای دیگر می‌رسانند. تک تک عواملی که توضیح دادیم، باعث می‌شوند که Xbox حداقل در یکی دو سال ابتدایی عرضه‌ی این کنسول، با قیمتی بالاتر از قیمت رسمی آن به دست مصرف کننده نهایی برسد.

    به خصوص در کشورهایی که به فروشندگان بزرگ مثل آمازون دسترسی ندارند. در مورد قیمت ایکس باکس سری ایکس در ایران، باید بدانید که اکثر کنسول‌ها از مبدا امارات خریداری می‌شوند. گرچه این کنسول در کشور امارات به طور رسمی حدودا ۲۱۰۰ درهم قیمت خورده است، اما به دلیل همان مشکلاتی که ذکر کردیم، این کنسول با قیمت نسبتا بالاتری به دست مشتریان نهایی از جمله ایرانی‌ها می‌رسد.

    ایکس باکس x

    علاوه بر این، هزینه کرایه و انتقال ان از امارات به ایران نیز روز به روز افزایش پیدا می‌کند. در حال حاضر که درهم قیمتی حدود ۷۴۰۰ تومن دارد، اکثر فروشگاه‌های ایرانی، ایکس باکس سری ایکس را با قیمتی بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان به فروش می‌رسانند.

    با در نظر گیری تمامی فاکتورها، مثل شرایط گارانتی و هزینه‌های ارسال، می‌توانید به وضوح ببینید که فروشگاه نخل مارکت، Xbox Series X را با کمترین قیمت و مقرون به صرفه‌ترین حالت ممکن در ایران به فروش می‌رساند.

    مقایسه ایکس باکس سری ایکس و سری اس

    تفاوت ایکس باکس سری X و ایکس باکس سری S

    علاوه بر عرضه ایکس باکس سری ایکس، مایکروسافت برای پوشش دادن کل بازار و جذب گیمرهایی که بضاعت مالی کمتری دارند، کنسول ارزان‌تری با نام ایکس باکس سری اس را نیز عرضه کرد.

    ایکس باکس سری S نسبت به ایکس باکس سری X، ارزان‌تر، کوچک‌تر و البته ضعیف‌تر است. این کنسول ۲۹۹ دلاری که کاملا دیجیتالی است و فاقد درایو دیسک‌خور است، نسبت به بقیه‌ پلتفرم‌ها قیمت بسیار معقول‌تری دارد و می‌تواند بازی‌های نسل نهمی را با کیفیت قابل قبولی اجرا کند. اما ایکس باکس سری S چه تفاوت‌هایی با ایکس باکس سری X دارد؟

    قیمت

    کمپانی مایکروسافت به طور رسمی قیمت ایکس باکس سری S را ۲۹۹ دلار تعیین کرده است که ۲۰۰ دلار از ایکس باکس سری X ارزان‌تر است. در ایران نیز می‌بینیم که در حال حاضر (اوایل شهریور ۱۴۰۰)، اکثر فروشگاه‌ها  سری اس را با قیمتی بین ۹ تا ۱۱ میلیون به فروش می‌رسانند، در حالی که  سری ایکس با قیمتی بین ۱۸ تا ۲۰ میلیون خرید و فروش می‌شود.

    پردازنده گرافیکی GPU

    مهم‌ترین تفاوت اکس باکس سری اس با ایکس  مربوط به پردازنده گرافیکی و قدرت خام این دو کنسول می‌شود. در حالی که  سری ایکس دارای ۱۲.۱ ترافلاپس قدرت خام گرافیکی است، اما سری اس با داشتن ۲۰ واحد پردازشی ۱.۵۶ گیگاهرتزی، صرفا ۴ ترافلاپس قدرت خام گرافیکی ارائه می‌دهد. یعنی قدرت خام گرافیکی ایکس باکس اس، تقریبا یک سوم قدرت گرافیکی ایکس باکس ایکس است.

    حافظه SSD

    فناوری‌ به کار رفته برای SSD در هر دو کنسول ایکس باکس  مشابه است و هر دو سرعت یکسانی ارائه می‌دهند. اما ظرفیت SSD  سری اس ۵۰۰ گیگابایت و ظرفیت SSD  سری ایکس یک ترابایت است.

    مشخصات ظاهر

    ایکس باکس سری S ظاهر متفاوتی نسبت به ایکس باکس سری X دارد. ایکس باکس سری اس با همان ظاهر کلاسیک، یعنی به شکل مستطیلی طراحی شده است و نسبت به ایکس باکس سری ایکس اندازه کوچک‌تری دارد. همچنین رنگ استاندارد آن سفید است و فقط بخش خروجی هوای آن مشکی رنگ می‌باشد.

    پردازنده مرکزی CPU

    ایکس باکس سری اس نیز همانند ایکس باکس سری ایکس از CPU شخصی سازی شده AMD که ۸ هسته‌ای است و مبتنی بر معماری ۷ نانومتری Zen 2 طراحی شده، استفاده می‌کند. تنها تفاوت پردازنده ایکس باکس سری S این است که فرکانس آن حدودا ۰.۲ گیگاهرتز کاهش پیدا کرده؛ یعنی ۳.۶ گیگاهرتز و ۳.۴ گیگاهرتز با SMT.

    حافظه رم 

    ایکس باکس سری S دارای ۱۰ گیگابایت رم ۱۲۸ بیتی GDDR6 است. در حالی که ایکس باکس سری X از ۱۶ گیگابایت رم ۳۲۰ بیتی GDDR6 برخوردار است. یعنی  سری اس ۶ گیگابایت رم کمتری دارد.

    ایکس باکس سری ایکس یا پلی استیشن ۵؟

    به طور کلی انتخاب پلتفرم یک موضوع سلیقه‌ای است و نمی‌توان به طور مطلق گفت که کدام پلتفرم برترین پلتفرم است. ایکس باکس، پلی استیشن، نینتندو و PC، هر کدام ویژگی‌های به خصوص خود را دارند و با خرید هر کدام تجربه منحصربفردی را خواهید داشت. با این حال اگر بخواهیم دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ را با همدیگر مقایسه کنیم، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

    1- قیمت: نسخه دیسک خور پلی استیشن ۵ به طور رسمی ۴۹۹ دلار (برابر با قیمت ایکس باکس سری ایکس) و نسخه دیجیتالی آن ۳۹۹ دلار قیمت خورده است.

    اما شاید از خود بپرسید که اگر قیمت این کنسول ۴۹۹ و ۳۹۹ دلار است، پس چرا در بازار ایران نسبت به ایکس باکس سری ایکس گران‌تر به فروش می‌رسد؟ دلیل این موضوع سیستم عرضه جهانی ضعیف و تقاضای به شدت بالا برای خرید پلی استیشن ۵ است.

    2- ظاهر: هر دو کنسول ظاهر منحصر به فرد خود را دارند. ممکن است عده‌ای به ظاهر مینیمال و شیک ایکس باکس سری ایکس علاقه‌مند باشند، و عده‌ای دیگر ظاهر نوین و آینده‌نگرانه پلی استیشن ۵ را بپسندند.

    3- پردازنده مرکزی: هر دو کنسول تقریبا پردازنده مشابهی دارند. تنها تفاوت این است که پردازنده پلی استیشن ۵ حدودا ۰.۳ گیگاهرتز فرکانس کمتری دارد و برخلاف پردازنده ایکس باکس سری ایکس، از فرکانس متغیر استفاده می‌کند.

    4- پردازنده گرافیکی: پلی استیشن ۵ دارای ۱۰.۲۸ ترافلاپس قدرت گرافیکی است که حدودا ۱.۸ ترافلاپس از قدرت گرافیکی ایکس باکس سری ایکس کمتر است. یعنی ایکس باکس سری ایکس از لحاظ «تئوری» قدرت بیشتری دارد. اما تا به الان که ۹ ماه از شروع نسل نهم گذشته است، عملکرد گرافیکی این دو کنسول در عمل تقریبا مشابه بوده است.

    5- رم: هر دو کنسول میزان رم یکسانی دارند.

    6- حافظه SSD: سونی برای حافظه SSD پلی استیشن ۵ از فناوری پیشرفته‌تری استفاده کرده است. SSD پلی استیشن ۵ سرعتی بالغ بر ۵ گیگابایت بر ثانیه ارائه می‌دهد که دو برابر سرعت SSD ایکس باکس سری ایکس است.

    اما از سوی دیگر، ظرفیت SSD پلی استیشن ۵ حدودا ۸۲۵ گیگابایت است، در حالی که ظرفیت SSD ایکس باکس Series X یک ترابایت است. با اینحال پلی استیشن ۵ از فرمتی به نام «کراکن» برای فشرده‌سازی استفاده می‌کند که حجم بازی‌ها را نسبت به Xbox کمتر می‌کند.

    7- بازی‌های انحصاری: هر دو کنسول IP های انحصاری فوق‌العاده‌ای دارند و این که به انحصاری‌های کدام یک علاقه دارید، به ذائقه و سلیقه گیمینگ شما بستگی دارد.

    اگر به بازی‌های سینماتیک، ماجراجویی و داستانی علاقه‌مند هستید، احتمالا انحصاری‌های PS5 شما را راضی خواهد کرد. اگر هم به بازی‌های سرگرم کننده، آرکید شوتر و رانندگی علاقه دارید، می‌توانید ایکس باکس را انتخاب کنید.

    8- سرویس‌ها و خدمات: می‌توان گفت در بحث سرویس‌ها و خدمات، ایکس باکس عملکرد بهتری دارد. با قابلیت Backward Compatibility می‌توانید تمامی بازی‌های نسل ششم به بعد را با بهترین گرافیک و نرخ فریم بازی کنید. از سویی دیگر با خرید سرویس گیم پس می‌توانید در هزینه‌های خود به طور قابل توجهی صرفه جویی کنید.

    همچنین امکان انتقال آنلاین سیوها و فایل‌های بازی‌ها در کنسول‌های مختلف ایکس باکس وجود دارد. البته PS5 نیز سرویس‌های خیلی خوبی دارد. منتهی قابلیت بکوارد PS5 صرفا به نسل هشتم اختصاص دارد و بازی‌های نسل پنجم، ششم و هفتم را پشتیبانی نمی‌کند.

    بازی‌های انحصاری Xbox Series X

    یکی از انتقادات جدی که در دوران ایکس باکس وان به مایکروسافت وارد می‌شد، ضعف در انحصاری‌ها بود. به همین دلیل مایکروسافت تصمیم گرفت که برای نسل نهم سرمایه‌گذاری هنگفتی روی بازی‌های انحصاری داشته باشد.

    در نتیجه، مایکروسافت استودیوها و شرکت‌های زیادی را خریداری کرد، از جمله شرکت Bethesda. مایکروسافت با خرید Bethesda می‌تواند بازی‌هایی مثل The Elder Scrolls، Wolfenstein، Doom و The Evil Within را به طور انحصاری روی ایکس باکس و PC منتشر کند.

    از جمله استودیوهای دیگری که مایکروسافت در سال‌های اخیر خریداری کرده است می‌توان به Double Fine، Ninja Theory، Obsidian و Playground Games اشاره کرد. به طور کلی مایکروسافت ۲۳ استودیو فرست پارتی را خریداری کرده است که همه آن‌ها مشغول ساخت بازی برای پلتفرم ایکس باکس هستند.

    گرچه با تاخیر خوردن بازی Halo Infinite تا اواخر ۲۰۲۱، ایکس باکس سری ایکس نتوانست انحصاری‌های لانچ به خصوصی داشته باشد، اما با معرفی بازی‌های زیادی که در آینده برای ایکس باکس منتشر می‌شوند، می‌توان به آینده این پلتفرم امیدوار بود.

    لوازم جانبی ایکس باکس سری X

    در کنار خرید Xbox Series X، می‌توانید تجهیزات جانبی متنوع و کارآمدی را نیز خریداری کنید. از جمله: هدفون، کنترلرهای متنوع و حرفه‌ای، کیس محافظ کنسول و کنترلر، پدهای محافظ اهرم‌ها، استیکرهای کنسول و کنترلر، کیبورد مکانیکی، کنترلر مخصوص معلولین و … این تجهیزات جانبی به شکل فرست‌ پارتی و ترد پارتی به فروش می‌رسند و طیف گسترده‌ای از کالاهای مختلف را در بر می‌گیرد.

    اما از آنجایی که روز به روز حجم بازی‌ های جدید بلاک‌ باستری در حال افزایش است و حافظه‌ی داخلی ایکس باکس سری X کمتر از یک ترابایت ظرفیت دارد (بخشی از آن به سیستم عامل اختصاص پیدا می‌کند)، یکی از نیازهای ضروری این کنسول، خرید یک حافظه‌ی ذخیره‌سازی جانبی است. مایکروسافت برای این مشکل راه‌حل کارآمدی را پیش‌بینی کرده است.

    با خرید کارت‌های ذخیره‌سازی یک ترابایتی که با فناوری SSD داخلی ایکس باکس سری ایکس یکپارچه می‌شود، می‌توانید فضای ذخیره‌سازی خود را تا حد زیادی گسترش دهید و مجموعه‌ی عظیمی از بازی‌های مختلف را خریداری و نصب کنید.

    سرویس گیم پس ایکس باکس سری ایکس

    یکی دیگر از نقاط قوت پلتفرم ایکس باکس، سرویس‌ها و خدمات اینترنتی فوق‌العاده‌ی مایکروسافت است. از جمله سرویس مقرون به صرفه و مشتری‌پسند گیم پس که با خرید اشتراک آن می‌توانید به مجموعه بزرگی از بازی‌های فرست پارتی مایکروسافت و بازی‌های تردپارتی دسترسی داشته باشید.

    ترکیب این سرویس با EA Play و بازی‌های Bethesda می‌تواند مجموعه‌ی بینظیری از بازی‌ها را در اختیارتان بگذارد.

    با خرید اشتراک گیم پس آلتیمیت که ۱۵ دلار قیمت دارد، می‌توانید به بیش از ۱۰۰ بازی دسترسی داشته باشید، بازی‌های فرست پارتی را در روز عرضه تجربه کنید، تخفیف‌های اختصاصی برای بازی‌ها دریافت کنید، بازی‌ها را روی سرویس ابری X.Cloud استریم کنید، محتوای دانلودی برخی از بازی‌ها را به رایگان دریافت کنید و در سرویس ایکس باکس لایو گلد و EA Play مشترک شوید. همچنین در ماه اول، تنها با پرداخت یک دلار می‌توانید این سرویس را خریداری کنید.

    نسخه‌ی معمولی اشتراک گیم پس را می‌توانید با قیمت ۱۰ دلار خرید کنید. تفاوت نسخه معمولی با نسخه‌ی آلتیمیت این است که در نسخه‌ی معمولی به سرویس استریم X.Cloud، سرویس آنلاین ایکس باکس لایو گلد و EA Play و محتوای دانلودی رایگان برخی از بازی‌ها دسترسی نخواهید داشت. به طور کلی با خرید ایکس باکس سری ایکس و مشترک شدن در سرویس مقرون به صرفه‌ی گیم پس، به شکل قابل توجهی در هزینه‌های خود برای گیمینگ صرفه جویی خواهید کرد.

    مزایا و معایب ایکس باکس سری ایکس

    هر کالایی در حوزه سرگرمی‌هایی دیجیتال، مزایا و معایب خود را دارد و قطعا هیچ کالایی بی‌نقص نیست. ایکس باکس سری ایکس نیز مزایا و معایبی دارد که در زیر به چندین مورد از آن‌ها به طور خلاصه اشاره می‌کنیم.

    • + قدرت گرافیکی و پردازشی بالا
    • + SSD سریع و معماری Velocity Architecture
    • + گیم پلی 4K/120 FPS و پشتیبانی از نرخ فریم 120FPS
    • + قابلیت بکوارد و ارتقای گرافیکی بازی‌های قدیمی با Auto HDR و FPS Boost
    • + سرویس فوق‌العاده گیم پس
    • + ارتقای ظرفیت ذخیره‌سازی به آسانی صورت می‌گیرد
    • + عملکرد عالی و کم سر و صدای سیستم خنک کننده
    • - کمبود بازی‌های انحصاری در ماه‌های ابتدایی عرضه
    • - رابط کاربری و سیستم عامل می‌توانست بیشتر بهبود پیدا کند
    • - کنترلر می‌توانست از ویژگی‌های جدیدتر و قابلیت‌های بیشتری برخوردار باشد
    • - ظاهر مینیمال و ساده کنسول، ممکن است جلوه خوبی به دکوراسیون اطراف تلویزیون ندهد

    در پایان نگاهی داریم به کنسول ایکس باکس Series X

    یک فکر در مورد “ایکس باکس سری ایکس

    1. امین احمدی گفت:

      قیمتش رو ول کن فقط گیم‌ پس
      کلا ایکس باکس ایکس یه سر و‌گردن بهتره از پی اس ۵ فقط بازی انحصاری اون بهتره

      1. Mohamad گفت:

        Dasteye ps5 ham behtare vali dar kol xbox in nasl
        kheili kheili behtare nasle ghable makhsoosan inke game pass rooz b rooz behtar mishe

    2. شایان ندیمی گفت:

      ایکس باکس عشقه

    3. صادق حجتی گفت:

      قیمتش نسبت به ps5 خوبه ارزش داره

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *