سخت افزار, مجله بازی, مقالات

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ

همانطور که می‌دانید، بسیاری از دارندگان کنسول‌های گیمینگ ترجیح می‌دهند که کنسول را به تلویزیون متصل کنند و ضمن برخورداری از یک پنل بزرگ، به راحتی روی مبل بنشینند و بازی را تجربه کنند. اما برخی دیگر از گیمرها، کنسول گیمینگ خود را به مانیتور وصل می‌کنند و ترجیح می‌دهند که از ویژگی‌های گیمینگ مانیتورها بهره‌مند شوند.

تلویزیون‌ها و مانیتورها هر کدام ویژگی‌های منحصربفرد خود را دارند که گیمر بنا بر سلیقه خود می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب کند. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که استفاده از مانیتور گیمینگ را به تلویزیون ترجیح می‌دهید و قصد دارید مانیتور جدیدی را با هدف بهره‌مندی از قابلیت‌های گیمینگ آن خریداری کنید، پیشنهاد می‌کنیم این مطلب را از دست ندهید.

در این مطلب، ضمن ارائه راهنمای خرید مانیتور گیمینگ و بیان ویژگی‌های یک مانیتور گیمینگ خوب، تعدادی از بهترین مانیتورهای گیمینگ موجود در بازار را خدمت شما عزیزان معرفی خواهیم کرد. حال بیایید به بررسی ویژگی‌های یک مانیتور گیمینگ خوب بپردازیم.

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ – سایز پنل و رزولوشن

اینکه بخواهید از مانیتور گیمینگ کوچک یا بزرگ استفاده کنید، به دو عامل بستگی دارد؛ عامل اول به این بستگی دارد که بخواهید از جلوه‌های بصری چشم‌نواز بازی لذت ببرید، یا بهترین عملکرد را در بازی‌های رقابتی داشته باشید. اگر ترجیح می‌دهید که بازی را با بهترین جلوه‌های بصری تجربه کنید، بهتر است از مانیتوری با سایز بزرگ (۲۷ و بیشتر) استفاده کنید. اما اگر ترجیح می‌دهید که در بازی‌های رقابتی eSports عملکرد خوبی داشته باشید و بر جزئیات صحنه کنترل داشته باشید، مانیتور گیمینگ کوچک‌تر (مثلا ۲۴ اینچ) برای شما مفید خواهد بود.

عامل دوم نیز به فاصله چشمان شما از مانیتور بستگی دارد؛ اگر از میز بزرگی استفاده می‌کنید و می‌خواهید که مانیتور را نزدیک به دیوار قرار دهید، احتمالا فاصله چشمان شما با صفحه مانیتور زیاد خواهد بود. به همین دلیل بهتر است از مانیتور گیمینگی استفاده کنید که اندازه پنل بزرگ‌تری دارد. اما اگر از میز کوچکی استفاده می‌کنید و مانیتور را نزدیک به خود قرار می‌دهید، نیاز به استفاده از مانیتور بزرگ نیست و یک مانیتور استاندارد ۲۴ اینچی نیز عالی و ایده‌آل خواهد بود.

گرچه اغلب مانیتورهای گیمینگ از نسبت ۱۶:۹ برخوردارند، اما مانیتورهای دیگری با عنوان Ultra-Wide نیز وجود دارند که پهنای بیشتری داشته و دارای نسبت ۲۱:۹ هستند. این مانیتورها برای بازی‌های بتل رویال مثل PUBG، بازی‌های شوتر اول شخص و بازی‌های ریسینگ که نیاز دارید بر محیط اطراف خود کنترل زیادی داشته باشید مفید هستند.

علاوه بر اندازه پنل، رزولوشن مانیتور گیمینگ نیز از اهمیت بالایی برخوردارند. به طور کلی هر چقدر سایز مانیتور افزایش یابد، بهتر است رزولوشن بالاتری نیز داشته باشد. بسیاری از مانیتورهای ۲۴ اینچ دارای رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل هستند. اما سایزهای ۲۷ اینچ و بالاتر از رزولوشن ۲۵۶۰ در ۱۴۴۰ پیکسل و 4K‌ برخوردارند. لذا برای تجربه بازی‌ها روی کنسول‌های نسل نهمی PS5 و Xbox Series X، بهتر است از مانیتوری استفاده شود که رزولوشن بالایی داشته باشد، زیرا این کنسول‌ها اکثر بازی‌ها را با رزولوشن بالاتر از 2K‌ اجرا می‌کنند.

Gaming Monitor 2

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ – تکنولوژی پنل

در ساخت مانیتورهای گیمینگ از سه نوع تکنولوژی استفاده می‌شود:

۱- تکنولوژی IPS : مانیتورهایی که از تکنولوژی IPS استفاده می‌کنند، بیشتر برای کاربری عمومی، چندرسانه‌ای و نرم‌افزارهای طراحی کاربرد دارند. این مانیتورها رنگ‌ها را دقیق‌تر نشان می‌دهند، زاویه دید فوق‌العاده‌ای ارائه می‌دهند و روشنایی بالایی دارند. اما زمان پاسخ دهی این مانیتورها نسبت به دو تکنولوژی دیگر کمتر است و شاید برای برخی از بازی‌های رقابتی کافی نباشد.

۲- تکنولوژي TN : مانیتورهایی که از تکنولوژی TN استفاده می‌کنند، برخلاف مانیتورهای IPS زمان پاسخی دهی عالی، نرخ تازه‌سازی بالا و قیمت ارزانی دارند. به همین دلیل مانیتورهای TN در میان گیمرها از محبوبیت بیشتری برخوردار است. اما این مانیتورها از تولید دقت رنگ و زاویه دید چندان جالبی برخوردار نیستند.

۳- تکنولوژی VA : پنل‌های VA علاوه بر ارائه کنتراست فوق‌العاده، زمان پاسخ‌دهی کوتاهی نیز دارند (چیزی بین IPS و TN) و ضمن مقرون به صرفه بودن، کیفیت رنگ‌ بهتری نسبت به پنل‌های TN ارائه می‌دهند. با این حال زاویه دید این پنل‌ها ضعیف‌تر از پنل‌های IPS است.

بنا بر سلیقه و اهداف خود، می‌توانید یکی از این سه پنل را برگزینید. اگر می‌خواهید به تماشای فیلم بپردازید و کارهای مربوط به طراحی انجام دهید، پنل IPS برای شما مناسب است. اگر می‌خواهید از یک مانیتور گیمینگ برای بازی‌های رقابتی و حساس استفاده کنید، پنل TN جوابگو خواهد بود. و نهایتا اگر می‌خواهید ضمن لذت بردن از تجربه بصری بازی‌ها، کیفیت رنگی و کنتراست خوبی داشته باشید، پنل VA را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ زمان پاسخ‌دهی، نرخ تازه‌سازی و Input Lag

یکی دیگر از عوامل موثر بر عملکرد و روان بودن تجربه بازی‌ها، نرخ تازه‌سازی یا Refresh Rate مانیتور گیمینگ است. اگر قصد داشته باشید یک بازی را با نرخ فریم بالاتر از ۶۰ بازی کنید، باید حتما نرخ تازه‌سازی مانیتور بالاتر از ۶۰ هرتز باشد. به عنوان مثال برای تجربه یک بازی با نرخ فریم ۱۲۰، نرخ تازه‌سازی مانیتورتان باید حداقل ۱۲۰ هرتز باشد. کنسول‌های PS5 و Xbox Series X برای اجرای بازی‌ها با نرخ فریم ۱۲۰ و رزولوشن 4K به رابط HDMI 2.1 نیاز دارند که در حال حاضر مانیتورهای کمی در بازار وجود دارند که از این رابط پشتیبانی کنند. اما از سال آینده عرضه مانیتورهای گیمینگ با رابط HDMI 2.1 افزایش خواهد یافت.

زمان پاسخ‌دهی مدت زمانی است که طول می‌کشد تا پیکسل‌ها از یک رنگ به رنگ دیگر سوییچ کنند. در واقع این ویژگی به واسطه اندازه‌گیری مدت زمان سوییچ کردن رنگ مانیتور از سفید به مشکی و دوباره به سفید اندازه‌گیری می‌شود، که در حد چند میلی‌ثانیه می‌باشد. زمان پاسخ‌دهی ایده‌آل برای یک مانیتور گیمینگ، بین ۱ تا ۲ میلی‌ثانیه است. اما اگر قصد دارید فقط بازی‌های تک نفره داستانی را تجربه کنید، زمان پاسخ‌دهی بین ۲ تا ۵ میلی‌ثانیه نیز مشکلی نخواهد داشت.

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ – تکنولوژی G-Sync و FreeSync

حتما تا به حال پدیده‌ای به نام Screen Tearing به گوشتان خورده است. مشکل Screen Tearing یا بریده‌ بریده شدن تصاویر وقتی رخ می‌دهد که نرخ فریم اجرایی سخت‌افزار یا کنسول، با نرخ تازه‌سازی نمایشگر هماهنگ نباشد. در این صورت ممکن است لحظاتی در حد فاصل بین چند فریم، بازی به شکل بریده بریده اجرا شود. اینجاست که فناوری Sync وارد عمل می‌شود.

کمپانی‌ Nvidia با فناوری G-Sync و کمپانی AMD با فناوری FreeSync توانسته‌اند تا حد زیادی مشکل Screen Tearing‌ را برطرف کنند. این فناوری‌ می‌تواند نرخ تازه‌سازی نمایشگر را با نرخ فریم اجرایی بازی هماهنگ کند تا تصویر یکنواخت و بدون مشکلی داشته باشیم. بسیاری از مانیتورهای گیمینگ مدرن از فناوری G-Sync یا FreeSync برخوردار هستند تا خیال کاربران از بابت بریده بریده شدن تصاویر راحت شود. البته خود سخت‌افزاری که از آن استفاده می‌کنید نیز باید از تکنولوژی Sync پشتیبانی کنند.

راهنمای خرید مانیتور گیمینگ گزینه‌های پیشنهادی

در ادامه تعدادی از مانیتورهای گیمینگ موجود در بازار را که می‌توانند تجربه گیمینگ خیلی خوبی را برایتان به ارمغان بیاورند معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید!

BenQ EX2780Q

5- BenQ EX2780Q

اندازه صفحه: ۲۷ اینچ

نوع پنل: IPS

نسبت تصویر: 16:9

رزولوشن: 2560×1440 پیکسل

زمان پاسخ‌دهی: ۵ میلی‌ثانیه

نرخ تازه‌سازی: ۱۴۴ هرتز

وزن: ۷.۹ کیلوگرم

BenQ EX2780Q یک مانیتور گیمینگ فوق‌العاده است که به لطف بهره‌مندی از نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتزی، پشتیبانی از FreeSync تجربه روان و سریعی از بازی‌ها را به ارمغان می‌آورد. این مانیتور از یک پنل IPS با Input Lag پایین برخوردار است و ضمن به تصویر کشیدن جلوه‌های بصری چشم‌نواز بازی، زاویه دید بینظیری را ارائه می‌دهد تا بتوانید از تجربه بازی‌های CO-OP لذت ببرید.

علاوه بر این، BenQ EX2780Q به دلیل بهره‌مندی از دقت رنگی بالا، برای تماشای محتوای ویدیویی و یا طراحی‌ گرافیکی نیز بسیار مناسب است، به خصوص اینکه یک عدد ریموت کنترلر نیز همراه با این مانیتور عرضه می‌شود. شاید بتوان گفت تنها ایراد این مانیتور سطح کنتراست پایین آن است و ممکن است در محیط‌های تاریک، رنگ سیاه با عمق ضعیفی نشان داده شود.

نقاط قوت:

+ نرخ تازه‌سازی بالا

+ پشتیبانی از FreeSync

+ زاویه دید بی‌نظیر

نقاط ضعف:

کنتراست متوسط

Acer Predator XB271HU

4- Acer Predator XB271HU

 

اندازه صفحه: ۲۷ اینچ

نوع پنل: IPS

نسبت تصویر: 16:9

رزولوشن: 2560×1440 پیکسل

زمان پاسخ‌دهی: ۴ میلی‌ثانیه

نرخ تازه‌سازی: ۱۴۴ هرتز با پشتیبانی از VRR

وزن: ۸ کیلوگرم

Acer Predator XB271HU مانیتوری با پنل IPS و روزولوشن 2560×1440 پیکسل است که ضمن ارائه نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتزی (با پشتیبانی از VRR)، زاویه دید فوق‌العاده و Input Lag بسیار پایینی ارائه می‌دهد. استند (پایه) این مانیتور نیز از آرگانومی خیلی خوبی برخوردار است و برای قرار دادن مانیتور در مکان‌های مختلف یا تغییر موقعیت آن برای نشان دادن تصویر به دیگران مناسب است.

مانیتور Acer Predator XB271HU عملکرد فوق‌العاده‌ای در گیمینگ دارد و زمان پاسخ‌دهی آن برای بازی‌های تک نفره قابل قبول است. همانند BenQ EX2780Q، این مانیتور نیز به دلیل استفاده از پنل IPS کنتراست ایده‌آلی ندارد. اما احتمالا در محیط‌های روشن مشکلی از بابت کنتراست نخواهید داشت.

نقاط قوت:

+ نرخ تازه‌سازی بالا

+ Input Lag پایین

+ زاویه دید بی‌نظیر

نقاط ضعف:

کنتراست متوسط

Samsung Odyssey G7

3- Samsung Odyssey G7 C27

اندازه صفحه: ۲۷ اینچ خمیده

نوع پنل: VA با تکنولوژی QLED

نسبت تصویر: 16:9

رزولوشن: 2560×1440 پیکسل

زمان پاسخ‌دهی: ۱ میلی‌ثانیه

نرخ تازه‌سازی: ۲۴۰ هرتز

روشنایی: ۳۵۰ نیت

اگر به دنبال مانیتوری هستید که ویژگی‌های گیمینگ را با جدیدترین تکنولوژی پنل‌های LCD ترکیب کند، Samsung Odyssey G7 C27 به خوبی از عهده انجام این کار برآمده است. این مانیتور ضمن برخورداری از Local Dimming، فناوری Sync، نرخ تازه‌سازی فوق‌العاده ۲۴۰ هرتزی و زمان پاسخ‌دهی یک میلی‌ثانیه‌ای، از تکنولوژی Quantum Dot و HDR نیز بهره‌مند است.

پنل خمیده ۲۷ اینچی این مانیتور دارای رزولوشن 2560×1440 پیکسل و روشنایی ۳۵۰ نیت بوده و می‌تواند جلوه‌های بصری بازی را به زیبایی هر چه تمام‌تر به تصویر بکشد. همچنین به دلیل استفاده از فناوری VA و QLED، قادر است کنتراست عالی و Input Lag پایینی را ارائه ‌دهد. شاید تنها نقطه ضعف پنل این مانیتور، زاویه دید نسبتا محدود آن باشد.

نقاط قوت:

+ نرخ تازه‌سازی شگفت‌انگیز

+ زمان پاسخ‌دهی و Input Lag بسیار پایین

+ کیفیت تصویر، رنگ و کنتراست بی‌نظیر

نقاط ضعف:

زاویه دید نسبتا محدود

ASUS XG27UQ

2- ASUS XG27UQ

اندازه صفحه: ۲۷ اینچ

نوع پنل: IPS

نسبت تصویر: 16:9

رزولوشن: 4K (3840×2160)

زمان پاسخ‌دهی: یک میلی‌ثانیه

نرخ تازه‌سازی: ۱۴۴ هرتز با قابلیت VRR

وزن: ۷.۵ کیلوگرم

ASUS XG27UQ از آن دسته مانیتورهایی است که برای بهره‌مندی از ویژگی‌های نسل نهمی کنسول‌های PS5 و Xbox Series X فوق‌العاده خواهد بود. این مانیتور ضمن بهره‌مندی از یک پنل ۲۷ اینچی IPS با رزولوشن 4K و نرخ تازه‌سازی ۱۴۴ هرتزی، از قابلیت VRR نیز پشتیبانی می‌کند. بنابراین بازی‌های AAA نسل نهمی با بهترین جلوه‌های بصری و عملکرد اجرایی بی‌نظیر روی این مانیتور به تصویر کشیده خواهند شد.

همچنین به دلیل زمان پاسخ دهی یک‌ میلی‌ثانیه‌ای و Input Lag پایین مانیتور ASUS XG27UQ، بازیکن مشکلی در بازی‌های حساس و رقابتی چندنفره نخواهد داشت. در حال حاضر این مانیتور، یکی از بهترین گزینه‌های 4K‌ در بازار است که البته شاید مقداری گران قیمت باشد.

نقاط قوت:

+ رزولوشن 4K

+ زمان پاسخ‌دهی یک میلی‌ثانیه‌ای

+ نرخ تازه‌سازی بالا همراه با قابلیت VRR

+ کیفیت بسیار بالا در به تصویر کشیدن بازی‌های AAA

نقاط ضعف:

قیمت بالا

LG 27GN950 B

1- LG 27GN950-B

اندازه صفحه: ۲۷ اینچ

نوع پنل: Nano IPS

نسبت تصویر: 16:9

رزولوشن: 4K (3840×2160)

زمان پاسخ‌دهی: یک میلی‌ثانیه

نرخ تازه‌سازی: ۱۴۴ هرتز با پشتیبانی از VRR

وزن: ۷.۶ کیلوگرم

اگر می‌خواهید از جدیدترین تکنولوژی IPS شرکت LG یعنی فناوری Nano در یک مانیتور گیمینگ، با پنل ۲۷ اینچی 4K و نرخ تازه سازی ۱۴۴ هرتزی با پشتیبانی از قابلیت VRR بهره‌مند شوید، مانیتور بی‌نظیر LG 27GN950-B را به شما معرفی می‌کنیم. این مانیتور با ارائه رنگ‌های به شدت زنده و زیبا، کیفیت خارق‌العاده‌ای را در بازی‌های کنسول‌های PS5 و Xbox Series و بازی‌های PC به ارمغان خواهد آورد.

همچنین به لطف سازگاری با G-Sync و FreeSync و پشتیبانی از زمان پاسخ‌دهی یک میلی‌ثانیه‌ای و Input Lag بسیار پایین، می‌توانید در بازی‌های شوتر رقابتی eSport دست بالا را داشته باشید. پس در کنار کیفیت بصری بالای بازی‌ها، نرخ فریم و عملکرد فنی شگفت‌انگیزی را نیز تجربه خواهید کرد. شاید تنها نقطه ضعف مانیتور LG 27GN950-B، حالت اغراق‌امیز مد sRGB باشد، که البته اهمیت چندانی هم ندارد.

نقاط قوت:

+ رزولوشن 4K

+ زمان پاسخ دهی و Input Lag پایین

+ فناوری Nano

+ پشتیبانی از FreeSync و VRR

نقاط ضعف:

رنگ‌ها در مد sRGB شدت زیادی دارند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *