مجله بازی, نقد و بررسی

تاریخچه شرکت Valve تا تولید کامپیوتر دستی استیم دک!

تاریخچه شرکت Valve

تاریخچه شرکت Valve

شرکت Valve در سال ۱۹۹۶ توسط گیب نیول  Gabe Newell تأسیس شد. او پیش از این تاریخ در کمپانی مایکروسافت کار می‌کرد ولی تصمیم گرفت که راه خودش را برود و انتخابش این بود که کمپانی تولید بازی رایانه‌ای راه‌اندازی کند.

تاریخچه شرکت Valve از همین روزها آغاز شد. این کمپانی پس از تولید چندین بازی بسیار محبوب از جمله کانتر Counter Strike و دوتا Dota و صد البته هالف لایف Half life، تصمیم به تولید کنسول دستی یا پرتابل هم گرفت. این کمپانی چند میلیارد دلاری تا به‌حال دو کنسول استیم دک معمولی و اولد را به بازار نیز فرستاده که موفقیت قابل توجهی هم داشته است.

روزهای ابتدایی تأسیس شرکت Valve

نیول و دوستش مایک هرینگتون به این نتیجه رسیده بودند که کار کردن برای مایکروسافت آن آینده‌ای نیست که دل‌شان می‌خواهد. بنابراین در سال ۱۹۹۶ از این کمپانی جدا شدند و شرکت Valve را تأسیس کردند. این دو قصد داشتند بازی‌های مخصوص پی‌سی را بین مردم رواج بدهند و البته ایده‌هایی را هم در سر داشتند.

شرکت Valve جزء پیشگامان طراحی بازی‌های مولتی‌پلیر بود و با ساخت بازی مختلف و البته فروش اینترنتی آن‌ها سعی کرد که بازار بازی را در چنگ خود بگیرد. این کمپانی آن‌ هایی را هدف گرفته بود که اهل دانلود بازی بودند.

شرکت والو همچنان به تولید بازی‌های جالب که اغلب ژانر تیراندازی یا شوتر داشتند، روی آورد. کمتر بازی‌ دوستی را پیدا می‌کنید که از بازی دوتا به عنوان یکی از معروف‌ ترین بازی‌های تاریخ پی‌سی یاد نکند. همچنین بازی کانتر استرایک را هم نمی‌توانید در لیست بازی‌های تأثیرگذار تاریخ نگذاریم.

در مجموع شرکت Valve نشان داد که در تولید بازی‌ها رایانه‌ای سرآمد است. بازی هالف لایف ۲ هم کاری کرد که شرکت Valve دوباره به روزهای اوجش باز گردد.

جالب است که بدانید هر بازی برای بقای بیشتر در بین بازی‌دوستان نیاز به آپدیت و به‌روزرسانی‌های مختلف و مداوم دارد. اما بازی کانتر استرایک که یکی از خاص‌ترین بازی‌ها در تاریخچه شرکت والو به‌شمار می‌رود، مدت‌هاست هیچ آپدیتی نشده ولی هم‌چنان تعداد کاربران روزانه آن از یک میلیون نفر هم عبور می‌کند.

شرکت Valve

شرکت Valve و تولید کنسول بازی استیم دک

انجمن اینترنتی استیم Steam سال‌ها است که  پلیرها را در سراسر دنیا دور هم جمع می‌کند. چند سال پس از راه‌اندازی استیم، کنفرانس‌های مخصوص بازی که بازی‌دوستان و طراحان بازی در آن شرکت می‌کردند به اسم استیم دِو دیز Steam Dev Days نیز توسط شرکت Valve برگزار می‌شد.

شرکت والو با الهام از همین اسم‌ها، کنسول‌ دستی‌ خود را استیم دک Steam Deck نام‌گذاری کرد.

بر اساس گفته‌های نیول، سالیان سال است که مردم و بازی‌دوستان چنین کنسولی را آرزو می‌کنند. خیلی‌ها علاقه داشتند که بتوانند بهترین بازی‌های روز را با دستگاهی شبیه به موبایل بازی کنند. خیلی‌ها آنچنان عاشق بازی کردن هستند که دل‌شان می‌خواهد در هیچ شرایطی بازی‌شان را از دست ندهند؛ پس چه چیزی بهتر از یک کنسول دستی قابل حمل که کیفیت عالی هم داشته باشد.

خیلی‌ها عاشق این هستند که با موبایل خود بازی کنند. ولی بازی کردن با موبایل چالش‌های خاص خودش را دارد. یکی از آنها این است که ممکن است در حین بازی، گوشی‌مان زنگ بخورد و همه‌چیز به‌هم بریزد. هم‌چنین کنترل بازی موبایل از طریق تاچ است چون گوشی‌های هوشمند دکمه ندارند و این کار را برای بازی کردن سخت می‌کنند؛ خصوص برای تیراندازی کردن اصلا مناسب نیستند.

همین ایده که به نظر Newell یک ایده بدیهی بود، تبدیل شد به یکی از محبوب‌ترین و پرسودترین کنسول‌های نسل جدید.

البته قبل از استیم دک، پلی استیشن هم با کنسول پی‌اس‌پی این نکته را ثابت کرده بود که مردم از کنسول‌های دستی خوش‌شانس می‌آید. بعدها نینتندو و حتی ایسوس هم به‌فکر تولید چنین کنسول‌هایی افتادند؛ ولی سابقه والو در تولید بازی به آن‌ها کمک کرد که خیلی زود بتوانند جای خود را بازار کنسول باز کنند.

البته فقط سابقه خوب نبود که استیم دک را محبوب کرد. بلکه این به‌روزرسانی‌های مداوم و توجه ویژه شرکت Valve به خواسته‌های کاربران بود که استیم دک را در کورس رقابت با بزرگان نگاه داشت.

شرکت Valve

کنسول استیم دک و استیم دک اولد

اولین کنسول دستی استیم دک Steam Deck بیش از دو سال است که به بازار آمده و تاریخچه شرکت Valve را دگرگون کرده است. این کنسول از پردازنده‌ و گرافیک بسیار خوبی برخوردار است که توان اجرای بهترین بازی‌های روز دنیا را دارد.

کاربر با دانلود این بازی‌ها از استیم Steam و نصب آن، به‌راحتی در هر مکانی و هر زمانی می‌تواند بازی کند. این کنسول دستی کاملا قالب دست پلیر می‌شود و دکمه‌های آن با الهام از دکمه‌های دسته ایکس باکس طراحی شده‌اند. دو آنالوگ، دو تریگر و  دو بامپر هم دارد که قشنگ بازی کردن با کنسول را برای پلیر تداعی می‌کند.

کنسول استیم دک در کنار کیفیت خوبش ، مشکلاتی هم داشت. اصلی‌ترین ایرادی که به این کنسول وارد می‌شد، صفحه نمایشگر ال‌سی‌دی LCD آن بود. کیفیت این نمایشگرها برای اجرای بازی‌های قدیمی‌تر آن‌چنان اهمیت ندارد؛ ولی کسی که می‌خواهد بازی‌های باکیفیتی مثل گاد آف وار یا هوریزون بازی کند دیگر به نمایشگر ال‌سی‌دی راضی نمی‌شود.

ایراد دیگر کنسول استیم دک، عمر کم باتری آن بود. البته همان‌طور که گفتیم والو با به‌روزرسانی‌های ممتد سعی می‌کرد که از لحاظ نرم‌افزاری، عمر باتری این کنسول را بالاتر ببرد؛ ولی این‌ها کافی نبود.

والو هم متوجه شده بود که دارد از رقبایی مثل کنسول دستی نینتندو سوئیچ که نمایشگر و باتری بهتری داشتند، عقب می‌افتد؛ پس به‌فکر تولید کسنول دستی جدید افتاد.

کنسول استیم دک اولد Steam Deck OLED برگ دیگری از تاریخچه شرکت Valve را ورق زد. این کنسول از لحاظ ظاهری درست شبیه به کنسول قبلی والو بود ولی تمام ایرادهای نسخه قبلی در آن رفع شده بود.

استیم دک تولد مجهز به صفحه نمایش‌گر اولد یا ال‌ای‌دی شد که هم کیفیت بسیار خوبی را ارائه می‌دهد، هم باتری کمتری نسبت به نمایشگرهای ال‌سی‌دی مصرف می‌کند.

بله! همانطور که بازی‌دوستان انتظارش را داشتند، عمر باتری استیم دک اولد بیشتر از کنسول قبل شده و این را مدیون حسن توجه مدیران والو به نیاز مشتری هستیم.

با ایجاد تغییرات سخت‌افزاری از جمله کوچک‌تر کردن پردازنده سی‌پی‌یو آن (ولی با همان قدرت) و استفاده از نمایش‌گر اولد، کاری کردند که عمر باتری دیگر یک ایراد نباشد؛ بلکه نقطه قوت این کنسول نسبت به رقبایش تبدیل بشود.

شرکت Valve، یک شرکت پر فراز و نشیب

Newell و Harington پس از استعفا از مایکروسافت هدف بسیار بزرگی را دنبال کردند. آن‌ها جاه‌طلبی بالایی داشتند و توانست کمپانی‌ای را تأسیس کنند که الآن ارزش چندین میلیارد دلاری دارد.

در طی تاریخچه Valve چندین بازی عالی و البته چندین بازی شکست‌خورده به بازار آمد که برخی از آن‌ها هنوز هم طرفداران خاص خود را دارند.

این تعداد بالای طرفدار نشان می‌دهد که والو تا چه اندازه در صنعت بازی قدرت‌مند است. نیول از این قدرت استفاده کرد و ایده بعدی خود یعنی کنسول دستی قابل حمل را اجرایی کرد.

امروزه کنسول استیم دک و استیم دک اولد ساخت کمپانی والو دل بسیاری از بازی‌دوستان را برده‌اند و بر طبق ادعای نیول در آینده نیز قرار است اخبار هیجان‌انگیزی از سوی این کمپانی به گوش بازی‌دوستان برسد.

قطعا بازی کردن با کنسولی که هیچ نیازی به تلویزیون و مانیتور دارد، و هم قابل حمل و باتری‌خور است، خیلی کیف می‌دهد. غیر از این است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *