مجله بازی, اخبار

آشنایی با انواع کنسول های بازی سونی!

کنسول‌ های بازی سونی

کنسول‌ های بازی سونی

در این مطلب قصد داریم راجع به انواع کنسول‌ های بازی سونی صحبت کنیم و مدل‌های مختلف آن را همراه با ویژگی‌ها و قابلیت‌هایشان مورد بررسی قرار دهیم. از اولین کنسول های بازی سونی که در سال ۱۹۹۴ وارد بازار شد و از آن‌ پس تاکنون ۴ نسل دیگر از این کنسول تولید و عرضه شده است که به جز نسخه اصلی دارای مدل‌ها و نسخه‌های به‌روز شده‌ای نیز هستند.

از آخرین کنسول‌ های بازی سونی در سال ۲۰۲۰ معرفی شد و با قابلیت‌های حیرت‌ انگیزش مرزهای تکنولوژی و فناوری را جابه‌جا کرده است. در ادامه همراه ما باشید تا شما را بیشتر با کنسول‌ های بازی سونی آشنا کنیم!

play1

 پلی‌ استیشن 1

 در آخرین روزهای سال ۱۹۹۴ و در ۳ دسامبر، شرکت سونی اولین کنسول بازی خود را تحت عنوان پلی‌ استیشن ۱ تولید و روانه بازار کرد. این کنسول به‌واسطه قابلیت‌های ارزشمندی که داشت سروصدای زیادی به پا کرد و به محبوبیت بالایی در میان گیمرها دست‌یافت.

پلی‌ استیشن ۱ که برای نسل پنجم کنسول‌ های بازی سونی معرفی شد با کنسول 3DO پاناسونیک، آتاری با کنسول Atari jaguar، نینتندو با کنسول Nintendo ۶۴ و سگا با کنسول Sega saturn رقابت می‌کرد و همواره یک سر و گردن از آن‌ها بالاتر بود. در واقع این محصول تحولی عظیم در دنیای گیم ایجاد کرد و صنعت بازی‌های ویدئویی ۳ بعدی را بنیان‌گذاری نمود.

 پلی‌ استیشن ۱ از لحاظ سایز و اندازه بزرگ‌تر از هم‌نسل‌های خود بود؛ اما در سال ۲۰۰۰ کمپانی سونی نسخه به‌روز شده آن را تحت عنوان PSONE وارد بازار کرد که در مقایسه با نسخه اصلی، سایز و اندازه کمتری داشت و بیشترین میزان فروش را تجربه کرد.

play2

 پلی‌ استیشن 2

 این کنسول در ۴ مارس ۲۰۰۰ رونمایی و معرفی شد و کنسول نسل ششم به شمار می‌رفت. باتوجه‌به اینکه سونی و فیلیپس در یک همکاری، موفق به تولید DVD شده بودند سونی سعی کرد کنسول جدید خود را مجهز به DVD کند. به این شکل کاربران در کنار بازی کردن می‌توانستند فیلم‌ها و سریال‌های موردعلاقه خود را تماشا کنند.

 این کنسول به‌منظور حفظ و ذخیره‌سازی فایل‌های بازی از کارت حافظه ۸ گیگا بایتی استفاده می‌کرد. لازم به ذکر است که همراه با پلی‌ استیشن ۲، سونی دسته‌های کنترلر Dual shock2 را نیز رونمایی کرد. پلی‌ استیشن دو می‌توانست علاوه بر بازی‌های جدید، بازی‌های نسخه ۱ را نیز اجرا کند و به‌طورکلی ۲۰۰۰ عنوان بازی داشت. این کنسول در طول ۱۲ سال عمر خود توانست رکورد فروش کنسول‌ های بازی سونی را از آن خود کند؛ چراکه ۱۵۵ میلیون نسخه از آن در جای‌جای جهان به فروش رفت.

 این کنسول از کنسول‌ های بازی سونی نیز مانند پلی‌ استیشن ۱ ابعاد و اندازه‌ای بزرگ داشت، اما نسخه به‌روز آن درست ۴ سال بعد به نام PlayStation ۲ Slim line منتشر شد. در این کنسول جدید باگ‌های نسخه اصلی نظیر سروصدای زیاد و ایجاد حرارت هنگام کار کردن برطرف شده بود.

play3

 پلی‌ استیشن 3

 نسل سوم کنسول‌ های بازی سونی در سال ۲۰۰۶ و در تاریخ ۱۱ نوامبر ابتدا در کشور ژاپن و پس از آن در آمریکا عرضه شد. این محصول برخلاف کنسول نسل قبلی خود، به‌جای DVD به درایو blu_ray مجهز بود که همین موضوع باعث افزایش قیمت این محصول در مقایسه با رقیبانی از جمله Nintendo will و Xbox ۳۶۰ شده بود.

 از ویژگی‌های دیگر این محصول می‌توان به پورت HDMi با خروجی تصویر ۱۰۸۰ و Wifi برای اتصال به اینترنت اشاره کرد. لازم به ذکر است که کنترلرهای بی‌سیم سونی به نام Dual shock3 همراه با این کنسول معرفی شدند و از فناوری motion sensing بهره می‌بردند.

 نسخه جمع‌وجور و به‌روز این کنسول به نام PlayStation ۳ Slim در سال ۲۰۰۹ عرضه شد که نسبت به نمونه اصلی از ابعاد کوچک‌تر و وزن کمتری برخوردار بود. همچنین صدای و حرارت کمتری را هنگام کار کردن ایجاد می‌کرد.

play4

 پلی‌ استیشن 4

 از دیگر انواع کنسول‌ های بازی سونی می‌توان به پلی‌ استیشن ۴ اشاره کرد که در سال ۲۰۱۳ و در تاریخ ۱۵ نوامبر عرضه شده است. این دستگاه در نخستین روز پس از رونمایی توانست فروش ۱ میلیون دستگاه را تجربه کند و رکورد فروش در ۲۴ ساعت را به نام خود ثبت کند. پلی‌ استیشن ۴ مجهز به یک پردازنده با معماری X۸۴ و ۸ هسته با کلاک ۱.۶ گیگاهرتز ساخته شرکت AMD است.

 همچنین این دستگاه مجهز به یک رم با حافظه ۸ گیگابایت از نوع GDDR5 است و امکان ضبط و به‌اشتراک‌گذاری ویدئوهای مرتبط با گیم‌ پلی را دارد. کنترلرهای Dual shock4 همراه با این کنسول بازی معرفی شدند که نسبت به نمونه‌های پیشین، از طراحی و ارگونومی بهتری برخوردار هستند.

 پس از گذشت مدت کوتاهی از عرضه پلی‌ استیشن ۴، نسخه کوچک و به‌روز این کنسول به نام PlayStation ۴ Slim رونمایی شد که از نظر سخت‌افزاری در بخش‌های وای‌فای، بلوتوث و یو اس بی، نسبت به نسخه اصلی ویژگی‌های بهتری دارد. همچنین این کنسول نسبت به نمونه اول انرژی کمتری مصرف می‌کند و به لحاظ تولید صدا و گرمای کمتر، نسبت به نمونه‌های قبلی بسیار بهتر است.

 در سال ۲۰۱۶ نسخه دیگری از پلی‌ استیشن ۴ تحت عنوان پلی‌ استیشن ۴ پرو در بازار عرضه شد که در مقایسه با نسخه اسلیم به لحاظ کیفیت تصویر عملکرد بهتری دارد و دارای خروجی تصویر ۴k است.

play5

 پلی‌ استیشن 5

 در میان انواع کنسول‌ های بازی سونی، پلی‌ استیشن ۵ از جدیدترین نمونه‌ها شناخته می‌شود که در سال ۲۰۲۰ رونمایی شده است. این کنسول علاوه بر ویژگی‌های سخت‌افزاری پیشرفته و جذاب، از نظر شکل ظاهری نیز با کنسول نسل قبلی خود تفاوت دارد. پلی‌ استیشن ۵ نیز مانند سایر کنسول‌ های بازی سونی همراه با دسته‌های کنترلر معرفی شده با این تفاوت که نام آن از دوال شوک به Dual sense تغییریافته است.

 این کنسول در دو نسخه به‌صورت دیجیتالی و بدون دیسک درایو یا دارای دیسک درایو معرفی شده است و از ویژگی‌های آن می‌توان به پردازشگر AMD Ryzen Zen2، کارت گرافیک AMD Radion RDNA2، حافظه GDDR6 ۱۶ گیگابایتی و حافظه SSD ۸۲۰ گیگابایت اشاره کرد.

 کنسول پلی‌ استیشن ۵ علاوه بر بازی‌های جدید، امکان اجرای بازی‌های ps4 را نیز دارد؛ بنابراین با خرید آن از مزایای دو کنسول به‌صورت همزمان بهره می‌برید. همچنین این کنسول مجهز به تکنولوژی جدید نمایشگری HDR و ۴K است به همین علت بازی‌ها را به شکل واقعی‌تری به کاربران ارائه می‌کند. به‌طورکلی کنسول پلی‌ استیشن 5 به دلیل قدرت و عملکرد فوق‌العاده‌ای که دارد، طرف‌داران بسیاری داشته و جایگاه ویژه‌ای را در صنعت بازی‌های ویدئویی به خود اختصاص داده است.

 سخن پایانی

 کمپانی سونی یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌ های تولید کننده کنسول‌ های بازی و ابزار دیجیتال در جهان است که اولین کنسول بازی خود را در سال ۱۹۹۴ وارد بازار کرد. پلی استیشن 1 از اولین کنسول‌ های بازی سونی، تغییری شگرف در دنیای بازی‌ های ویدئویی ایجاد کرد و امکان ارائه بازی‌ها را به شکل سه‌بعدی برای کاربران و گیمرها فراهم نمود.

از آن زمان تا به همین امروز، ۵ نسل انواع کنسول‌ های بازی سونی بازی تحت عنوان پلی‌ استیشن را در کارنامه تولیدات خود گنجانده است که آخرین نمونه آن به نام پلی‌ استیشن ۵ در بازار عرضه می‌شود. لازم به ذکر است که هر یک از نسخه‌های اصلی کنسول‌ های بازی سونی دارای یک نسخه جدید و به‌روزتر هستند که در جهت رفع باگ‌ها و مشکلات نسخه پیشین طراحی و معرفی شده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *