مقالات

تاریخچه سونی و پلی استیشن

تاریخچه سونی پلی استیشن

تاریخچه سونی Sony

سونی یک شرکت چند ملیتی ژاپنی است که دفتر مرکزی آن در توکیوی ژاپن است که به عنوان یک شرکت فناوری بزرگ، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان محصولات الکترونیکی مصرفی و حرفه ای، بزرگترین شرکت کنسول بازی های ویدیویی و بزرگترین ناشر بازی های ویدیویی فعالیت می کند.

از طریق Sony Entertainment INC یکی از بزرگترین شرکت های موسیقی، در واقع بزرگترین ناشر موسیقی و دومین شرکت بزرگ ضبط و سومین استودیو بزرگ فیلم است که آن را به یکی از جامع ترین شرکت های رسانه ای تبدیل می کند. بهتر است بدانید که سونی بزرگترین شرکت فناوری و رسانه در ژاپن است. این شرکت همچنین به عنوان ثروتمندترین شرکت ژاپنی با ذخایر خالص نقدی 2 تریلیون یِن شناخته می شود.

تاریخچه سونی

تاریخچه سونی: شعارهای سونی

شعار این شرکت “ما سونی هستیم” است. این شرکت آنقدر گسترده و در دنیا شناخته شده است که در شعار خود همانطور که دیدید کافیست فقط خود را معرفی کند! شعارهای قبلی آنها “یکه و تنها”، “این یک سونی است”، “شبیه به هیچ چیزی نیست”، “باورت را بساز” و “با انگیزه باش” بودند.

تاریخچه سونی

تاریخچه سونی: شروع کار سونی

سونی پس از جنگ جهانی دوم شروع به کار کرد. در سال 1946، ماسارو ایبوکا یک فروشگاه الکترونیک در یک فروشگاه بزرگ در توکیو راه اندازی کرد. این شرکت با سرمایه 190.000 ین و در مجموع هشت کارمند شروع به کار کرد. در 7 می 1946، آمیو موریتا به ایبوکا پیوست تا شرکتی به نام Tokyo Tsushin Kogyo (شرکت مخابرات توکیو) تاسیس کند. این شرکت اولین ضبط صوت ژاپنی به نام Type-G را در سال 1958 ساخت.

تاریخچه سونی

تاریخچه سونی: نام گذاری برند سونی

هنگامی که توکیو سوشین کوگیو به دنبال نامی بود تا از آن برای بازاریابی خود استفاده کند، به شدت به استفاده از حروف اول خود، یعنی TTK فکر کردند. این شرکت گهگاه در ژاپن از نام مختصر “Totsuko” استفاده می کرد، اما موریتا در طول سفرش به ایالات متحده متوجه شد که آمریکایی‌ ها در تلفظ آن نام مشکل دارند. در تاریخچه سونی، نام اولیه دیگری که برای مدتی مورد آزمایش قرار گرفت “Tokyo Teletech” بود تا اینکه آکیو موریتا متوجه شد که یک شرکت آمریکایی قبلاً از Teletech به عنوان نام تجاری استفاده می کند!

نام “سونی” برای این برند به عنوان ترکیبی از دو کلمه انتخاب شد: یکی کلمه لاتین “sonus” که ریشه sonic و صدا است و دیگری “sonny” یک اصطلاح عامیانه رایج در دهه 1950 بود. اولین محصول با برند سونی، رادیو ترانزیستوری TR-55، در سال 1955 ظاهر شد، اما نام شرکت تا ژانویه 1958 به سونی تغییر نکرد.

سونی لوگو

تاریخچه سونی: پلی استیشن

Sony Interactive Entertainment بیشتر بخاطر تولید سری محبوب کنسول های پلی استیشن شناخته شده است. در تاریخچه پلی استیشن، جالب است بدانید که این راه از یک همکاری ناموفق با نینتندو شکل گرفت. در ابتدا، نینتندو از سونی درخواست کرد تا افزونه‌ای را برای SNES خود ایجاد کند که می‌تواند دیسک‌های فشرده را پخش کند. در سال 1991 سونی این افزونه و همچنین یک کنسول اختصاصی به نام “پلی استیشن” را معرفی کرد. با این حال، اختلاف نظر در مورد مجوز نرم افزار برای کنسول باعث شد این مشارکت از بین برود. سپس سونی به طور مستقل پروژه را ادامه داد.

اولین پلی استیشن که در سال 1994 راه اندازی شد، 61 درصد از فروش جهانی کنسول ها را به دست آورد و برتری طولانی مدت نینتندو در بازار را شکست. سونی در سال 2000 راهش را ادامه داد و پلی استیشن 2 را عرضه کرد که موفقیت بیشتری هم نسبت به نسل قبلش داشت. پلی استیشن 2 با فروش بیش از 150 میلیون دستگاه تا سال 2011 موفق ترین کنسول تمام دوران شده است.

در تاریخچه سونی پلی استیشن 3 را، یک کنسول با کیفیت بالا را در سال 2006 عرضه کرد. این اولین کنسولی بود که از فرمت بلوری استفاده کرد و به دلیل پردازنده Cell، به طور قابل توجهی گرانتر از رقبای آن نسل یعنی Xbox 360 و Wii بود. اوایل، عملکرد ضعیف فروش منجر به زیان قابل توجهی برای شرکت سونی شد و آن را مجبور کرد تا کنسول را با ضرر بفروشد.

پلی استیشن 3 به طور کلی در سال‌های اول عرضه، فروش ضعیف‌تری نسبت به رقبای خود داشت، اما بعدا توانست از ایکس‌باکس 360 در فروش جهانی پیشی بگیرد. بعدا از آن PlayStation Move را معرفی کرد، وسیله‌ای که به بازیکنان اجازه می‌داد بازی‌های ویدیویی را با استفاده از حرکات دست و پا کنترل کنند.

سونی در سال 2004 با PlayStation Portable (PSP) نام تجاری خود را به بازار کنسول های قابل حمل گسترش داد. این کنسول فروش معقولی داشته است، اما جایگاه دوم را نسبت به کنسول دستی رقیب یعنی نینتندو دی اس، کسب کرده است. سونی محیط دیسک نوری Universal Media Disc (UMD) را برای استفاده در پی اس پی توسعه داد. سونی در سال 2009 یک نسخه بدون دیسک از PlayStation Portable خود با نام PSP Go منتشر کرد.

این شرکت در سال‌های 2011 و 2012 دومین کنسول بازی ویدیویی قابل حمل خود را با نام پلی‌استیشن ویتا (PS Vita) عرضه کرد.

تاریخچه پلی استیشن

حال می رسیم به کنسول پرطرفدار و پرفروش پلی استیشن 4.

سونی پلی استیشن چهارمین کنسول خود را در 15 نوامبر 2013 عرضه کرد که تا 31 دسامبر 2017، 73.6 میلیون دستگاه در سراسر جهان فروخته است. در 18 مارس 2014، رئیس SCE Worldwide Studios Shuhei Yoshida، فناوری جدید واقعیت مجازی خود را با نام Project Morpheus و بعدها PlayStation VR برای پلی استیشن 4 معرفی کرد.

پلی استیشن 4 یک کنسول نسل هشتمی است که رقبای آن از جمله ایکس باکس وان، نینتندو Wii U و نینتندو سوییچ هستند.

در 31 مارس 2019، جانشین پلی استیشن 4 معرفی شد و در 12 نوامبر 2020، پلی استیشن 5 در آمریکای شمالی، استرالیا، نیوزلند، ژاپن، کره جنوبی و سنگاپور عرضه شد. این کنسول در 22 ژانویه 2021 در اندونزی راه اندازی شد. پس از اتمام سه ماهه مالی، سونی 4.5 میلیون کنسول پلی استیشن 5 فروخت و با پرفروش ترین کنسول تمام دوران یعنی پلی استیشن 2 یکسان شد.

PS5 در کنار کنسول های ایکس باکس سریز اس و ایکس مایکروسافت که در همان ماه عرضه شدند، بخشی از نسل نهم کنسول های بازی ویدیویی است.

نسخه اول این کنسول یعنی پلی استیشن 5 استاندارد، شامل یک درایو دیسک نوری سازگار با دیسک های Ultra HD Blu-ray است. نسخه دیجیتال فاقد این درایو است و به آن اجازه می دهد تا به عنوان یک مدل کم هزینه برای کسانی که ترجیح می دهند بازی ها را از طریق اکانت خریداری کنند، عمل کند. این دو نوع به طور همزمان عرضه شدند.

ویژگی‌های اصلی سخت‌افزار پلی‌استیشن 5 شامل یک درایو است که برای پخش داده‌ها با سرعت بالا سفارشی سازی شده است تا سرعت قابل توجهی در عملکرد ذخیره‌سازی ایجاد کند، یک پردازنده گرافیکی AMD با قابلیت نمایش رزولوشن 4K تا 120 فریم در ثانیه، ردیابی پرتو با شتاب سخت‌افزاری برای واقعی‌تر شدن. نور و انعکاس، و موتور Tempest که امکان جلوه‌های صوتی سه‌بعدی با شتاب سخت‌افزاری را فراهم می‌کند.

در نتیجه؛ همیشه سونی در زمینه‌ی کنسول در تمامی نسل ها حرف هایی برای گفتن داشته و همیشه یکی از با کیفیت ترین کنسول های بازی را تولید و روانه‌ی بازار کرده است امیدواریم هرآنچه که راجب سونی و کنسول پلی استیشن در تاریخچه سونی پلی استیشن مطالعه کردید مناسب شما واقع شده باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *