پیشنهاد سردبیر, مجله بازی, مقالات, نقد و بررسی

هر آنچه که باید در مورد بازی Metroid Dread بدانید.

بازی Metroid Dread

همه چیز درباره بازی Metroid Dread

زمان زیادی بین رونمایی رسمی جدید و انتشار جهانی بازی Metroid Dread فاصله نیفتاد (به طور دقیق، چهار ماه). بدون هیچگونه اطلاع رسانی قبلی در این مورد، کمپانی نینتندو در مراسم E3 2021، عنوان جدیدی از سری بازی های ساید اسکرولینگ و پلتفرمر Metroid را معرفی کرد و در کمترین زمان، به یکی از موردانتظارترین بازی‌های سال جاری نیز تبدیل شد. حال که بالاخره بازی Metroid Dread منتشر شده، به جرئت می‌توان گفت که این عنوان، یک نمونه عالی برای به نمایش گذاشتن قدرت کنسول Nintendo Switch OLED محسوب می‌شود. تنها مشکلی که در این جا وجود دارد،این است که عنوان Metroid Dread، دنباله‌ای برای بازی Metroid Fusion به شمار می‌آید که خودش 19 سال پیش عرضه شده بود. در واقع، سال ۲۰۰۵ بود که بازی Metroid Dread برای اولین‌بار معرفی و مشخص شد که این بازی برای نینتندو DS در دست ساخت است و یک دنباله برای بازی Metroid Fusion به حساب می‌آید. این در حالی است که با وجود سکوت خبری و تاریخ انتشار سال ۲۰۰۶، دیگر خبری از Metroid Dread نشد تا سال ۲۰۱۰ که مشخص شد این بازی از ابتدا در حال توسعه بوده و نینتندو قصد احیای آن را دارد. این دومین بار بود که Metroid Dread وارد سکوت خبری شد و حتی شاهد عرضه شدن نسخه‌های دیگری از Metroid نظیر Samus Returns و Other M بودیم، اما Metroid Dread در دسترس قرار نگرفت. این در حالی است که در جریان نمایشگاه E3 2021 و رویداد نینتندو، بازی Metroid Dread به‌‌نمایش گذاشته شد. محصولی که برای اولین‌بار ۱۶ سال پیش معرفی و پس از گذشت ۱۹ سال، بالاخره کاربران می‌توانستند یک Metroid دوبعدی دیگر و دنباله رسمی Metroid Fusion را تجربه کنند.

بنابراین اگر برای اولین بار است که می‌خواهید وارد دنیای سری بازی‌های Metroid شوید یا اینکه داستان عناوین قبلی این مجموعه را فراموش کرده‌اید، پس بهتر است قبل از تجربه‌ی بازی Metroid Dread، این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

Switch MetroidDread screen 09

اصول و پایه‌های گیم‌پلی

عنوان Metroid Dread مانند اکثر بازی‌های قبلی این مجموعه، یک بازی اکشن ماجراجویی ساید اسکرولینگ، با تمرکز زیاد بر روی کاوش در محیط است. همانطور که در سیاره خطرناک ZDR پیشروی کرده و با قسمت‌های بیشتری از نقشه‌ی بازی آشنا می‌شوید، آپگریدهای مختلفی از جمله قابلیت Double Jump یا زرهی که مخصوص عبور از محیط های پُرحرارت است را، دریافت خواهید کرد که این موارد سبب خواهد شد تا به مناطق بیشتری از نقشه‌ی بازی، دسترسی پیدا کنید. این ژانر بازی‌ها را اصطلاحاً مترویدوینیا می‌نامند.

سری بازی‌های Metroid، همیشه از باس فایت‌های سرسختی برخوردار بوده‌اند اما گشت و گذار در نقشه‌ی آنها، آنچنان چالش برانگیز و دشوار نیست. به هر حال، اگر با مکانیزم‌های عناوین ساید اسکرولینگ آشنا هستید، می‌توانید بدون هیچ وقفه‌ای به سراغ بازی Metroid Dread رفته و پس از یادگیری نحوه‌ی کنترل شخصیت اصلی، از تجربه‌ی آن لذت ببرید. تنها نکاتی که در اینجا باید به آنها اشاره کنم، چند مورد زیر است:

1- آپگریدهای اختیاری را برای اواخر بازی نگه دارید. به دست آوردن این آپگریدها در اواخر بازی، با توجه به اینکه از سلاح‌ها و ابزارآلات بیشتری برخوردارید، بسیار آسان‌تر است.

2- اگر زمانی در بازی با این مشکل مواجه شدید که از مقصد بعدی‌تان اطلاع نداشتید، فقط کافی است به نقشه‌ی بازی مراجعه کرده و دنبال مکان هایی باشید که تاکنون از آنها دیدن نکرده‌اید.

3- هیچ راه میانبری برای شکست دادن باس فایت‌ها وجود ندارد. فقط باید الگوی مبارزاتی آنها را یاد گرفته و عکس العمل‌های خود را مطابق با آن، برنامه ریزی کنید. هر کدام از باس فایت‌ها، چندین الگوی حمله‌ی متفاوت دارند.

4- از موشک‌ها، بمب‌ها و سایر اسلحه‌هایی که دارید، به دلخواه و بدون نگرانی استفاده کنید. پیدا کردن مجدد مهمات در بازی، کار چندان دشواری نیست.

جدای از موارد بالا، کسب مهارت زیاد در سری بازی‌های Metroid، فقط به آشنایی هر چه بیشتر شما با نقشه و محیط‌های بازی، بستگی خواهد داشت.

 

maxresdefault 1 5

پیش زمینه‌ی داستانی

داستان بازی نیز پس از وقایع Metroid Fusion رخ می‌دهد. جایی که Samus Aran، قهرمان سری Metroid، موجودات بیگانه X را به ‌همراه سیاره SR388 از بین برده است. این در حالی است که Galactic Federation ویدیویی را دریافت کرد که نشان می‌دهد X ها هنوز زنده هستند و یک گروه هفت نفره از ربات‌های هوشمند را که به اختصار EMMI شناخته می‌شوند، به سیاره ZDR فرستاد تا این مورد را بررسی کنند. در ادامه مشخص می‌شود که تمامی این گروه از بین رفته و حال نوبت به Samus Aran جایزه بگیر رسیده است تا وارد سیاره ZDR شده و تحقیقات لازم را انجام دهد. با این‌حال پس از ورود او به سیاره، توسط یک دشمن مورد حمله قرار گرفته و پس از به‌هوش آمدن، متوجه می‌شود که تمامی قدرت‌های خود را از دست داده است. روایت‌داستانی بازی Metroid Dread به‌گونه‌ای است که برای دانستن و فهم کلی آن، حتما نیازی نیست که Metroid Fusion را تجربه کرده باشید، جدا از اینکه یک پیش درآمد از اتفاقات رخ داده نشان داده می‌شود، ساختار روایت هم به‌گونه‌ای است که تمامی داستان را متوجه می‌شوید.

سوال نهایی: آیا بازی Metroid Dread، ارزش بازی کردن دارد؟

بازی Metroid Dread، یکی از برترین بازی‌های انحصاری کنسول نینتندو سوئیچ طی چند سال گذشته محسوب می‌شود که توانست با به ارمغان آوردن یک ماجراجویی هیجان انگیز و چالشی، به بهترین شکل پاسخ صبر و تحمل هواداران در این 19 سال را بدهد. و اگر از افرادی هستید که تا به حال عناوین این مجموعه را تجربه نکرده‌اید، اکنون زمان مناسبی است تا با ماجراجویی های Samus Aran همراه شوید.

اگر از تجربه‌ی بازی Metroid Dread لذت بردید، پیشنهاد من به شما این است که پس از آن، به سراغ بازیSuper Metroid بروید. بعد از آن هم، تجربه‌ی نسخه‌ی Samus Returns برای کسانی که به کنسول Nintendo 3DS دسترسی دارند، توصیه می‌شود. اما در مورد سایر عناوین این مجموعه، سلیقه شماست که تصمیم نهایی را خواهد گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *