دلایل بن شدن کنسول
هر شبکه یا پلتفرم گیمینگی که بازیهای خود را روی آن تجربه میکنید، مجموعهای از قوانین و مقررات خاص خود را دارد که باید با دقت رعایت شوند. زیر پا گذاشتن قوانین پلتفرم توسط کاربر، میتواند منجر به جریمه کاربر شود که اغلب به تعلیق یا بن شدن اکانت یا کنسول او ختم میشود. چنین جریمههایی در پلتفرمهای پلی استیشن، ایکس باکس، نینتندو و شبکههای گیمینگ PC مثل استیم، به طور سفت و سخت انجام میشوند.
در این مقاله قصد داریم دلایل تعلیق یا بن شدن کنسول بازی و اکانت کاربرانی را که قوانین پلتفرم میزبان را نقض میکنند با همدیگر بررسی کنیم. ابتدا با پلتفرم پلی استیشن شروع می کنیم. پلی استیشن معمولا کاربران خاطی را ابتدا بن موقت یا تعلیق (Suspend) میکند. اما اگر این نقض قانون جدی باشد و به افراد یا پلتفرم ضرر برساند، ممکن است بن دائم در انتظار فرد باشد.
تعلیق یا بن شدن در پلتفرم پلی استیشن به چه معناست؟
اینکه پس از تعلیق یا بن شدن چه اتفاقی برای کاربر رخ می دهد، بستگی به نوع تعلیق و بن دارد. اگر کنسول کاربر تعلیق شده باشد، به این معناست که او نمیتواند تا وقتی که تعلیق از روی کنسولش برداشته شود، به خدمات PlayStation Network دسترسی داشته باشد. اگر اکانت کاربر تعلیق شده باشد، میتواند از کنسول خود برای دسترسی به PlayStation Network استفاده کند، اما برای این کار نمیتواند از اکانت خود استفاده کند و مجبور است با اکانت دیگری وارد PlayStation Network شود.
گرچه تعلیق شدن کنسول یا اکانت یک جریمه موقتی است، اما بن شدن جریمهای دائمی خواهد بود و معمولا امکان برداشتن آن وجود ندارد. به همین خاطر سونی از پیش تمامی جوانب آن را در نظر میگیرد و بن دائم را فقط در موارد جدی اعمال میکند. برخی از افراد میگویند که کنسول آنها بن شده است؛ اما اگر بن شدن کنسولها آنها موقتی باشد، در واقع باید اصطلاح تعلیق را برای آن به کار برد نه بن.
انواع بن در پلتفرم پلی استیشن
به طور کلی سونی به دو شکل کاربران خاطی و ناقض قوانین را در پلتفرم پلی استیشن بن میکند. مورد اول جریمه بسیار سنگینی محسوب میشود، در حالی که مورد دوم را میتوان تا حدودی دور زد:
۱- بن شدن کنسول
در صورتی که کنسول کاربر بن شود، هیچ اکانتی نمیتواند از طریق این کنسول وارد شبکه PlayStation Network شود. پس اگر سونی کنسول فرد خاطی را بن کند، امکان دسترسی به خدمات آنلاین مثل وارد شدن به فروشگاه (PS Store)، خرید دیجیتالی و دانلود بازیها، تجربه بازیهای چند نفره آنلاین، ثبت تروفیها در اکانت و موارد دیگر که نیاز به اتصال اینترنت دارند وجود نخواهد داشت.
مشروط بر اینکه اکانت موجود روی کنسول بن نشده باشد، میتوان از آن بر روی بقیه کنسولها برای ورود به PlayStation Network استفاده کرد. اما با این حال، در اغلب اوقات میبینیم که اگر کنسولی بن شود، اکانت متصل به آن نیز بن میشود (اکانتی که قوانین را نقض کرده است)؛
۲- بن شدن اکانت
اگر کاربر نتواند روی هیچ کنسولی با اکانت خود وارد شبکه PlayStation Network شود، احتمالا سونی این کاربر را با بن کردن اکانتش جریمه کرده است. اگر در هنگام وارد شدن به اکانت خود یا وارد شدن به PlayStation Network یک پیام و کد ارور به خصوص را مشاهده کردید، به این معناست که اکانت شما بن شده است (مثل تصویر زیر).
برای اینکه بدانید کد نمایش داده شده چه معنایی دارد، آن را به راحتی در اینترنت جستجو کنید. برخی از کدها مربوط به تعلیق و برخی از کدها مربوط به بن شدن اکانت یا کنسول هستند. اگر کنسول یا اکانتتان از سوی سونی بن شود، ایمیلی با محتوای زیر برای شما ارسال میشود:
۱- شما را از بن شدن اکانت یا کنسولتان مطلع میکند.
۲- دلیل بن شدنتان گفته میشود.
۳- تاریخ شروع بن اطلاع داده میشود.
بن شدن کنسول پلی استیشن چه دلایلی میتواند داشته باشد؟
همانطور که گفتیم، وقتی که کنسول پلی استیشن یا اکانتتان بن میشود، ایمیلی دریافت خواهید کرد که در آن توضیحاتی درباره دلایل بن شدنتان ارائه میشود. البته معمولا این توضیحات به طور کلی بیان میشوند و سونی به طور دقیق و جزئی دلیل بن شدن کنسول را شرح نمیدهد. احتمالا سونی به همان موضوع همیشگی «عدم رعایت قوانین و مقررات» اشاره میکند. حتی اگر با بخش پشتیبانی PlayStation تماس بگیرید، آنها فقط دلیل کلی بن شدنتان را اعلام میکنند و جزئیات دقیقی از دلیل بن شدن را در اختیارتان نمیگذارند.
شاید این موضوع کمی آزاردهنده به نظر بیاید، اما معمولا کسانی که بن شدهاند به احتمال زیاد میدانند که در روزها یا هفتههای اخیر دقیقا چه کارهایی انجام دادهاند یا در فضای آنلاین چه حرفهایی زدهاند که سونی آنها را جریمه کرده است. از آنجایی که در اکثر اوقات، بن شدن به دلیل تکرار و استمرار در نقض قوانین پلتفرم است، سونی به بیان جزئیات دلایل بن شدن نمیپردازد و اجازه نمیدهد فرد خاطی این احساس را داشته باشد که بتواند پس از چندین بار نقض مکرر قوانین، از جریمه تعیین شده در امان باشد. به طور کلی سونی خواهان این است که همه کاربران به قوانین پلتفرم پایبند باشند.
همانطور که گفتیم دلایل مختلفی برای بن شدن میتواند وجود داشته باشد. اما از جمله شایعترین دلایل بن شدن کاربران پلی استیشن در ایران میتوان به این موارد اشاره کرد: سواستفاده از ظرفیتهای اکانتهای اشتراکی، وارد شدن غیرقانونی به اکانت شخصی دیگر و استفاده از منابع مالی او، خرید اکانتهای هکی و غیرقانونی از فروشندگان غیرمعتبر، سواستفاده از اشتراک PS Plus شخصی دیگر و تلاش برای دور زدن قوانین فروشگاه PS Store.
هر چند که «بن شدن کنسول به طور دائمی» به ندرت رخ میدهد، اما حتما سعی کنید از آن پیشگیری کنید. بهترین راه پیشگیری نیز خرید مطمئن و قانونی از فروشندگان معتبر و دارای نماد اعتماد الکترونیکی است.
آیا امکان برداشته شدن بن کنسول یا اکانت پلی استیشن وجود دارد؟
در صورتی که یک کاربر قوانین و مقررات پلتفرم را نقض کند، سونی ابتدا این موضوع را به طور دقیق بررسی کرده و بسته به شدت نقض قوانین تصمیم میگیرد که کاربر را تعلیق یا بن کند. به این معنا که تعلیق شدن یا بن شدن کنسول، پس از انجام بررسیهای دقیق توسط تیم امنیتی سونی صورت میگیرد و احتمال اینکه فردی بدون دلیل بن شود، بسیار اندک است.
بنابراین، تصمیم سونی در تعلیق یا بن کردن کنسول قطعی و عملا غیرقابل بازگشت است، به استثنای یک مورد. در صورتی که کاربر بدهی داشته باشد و اکانت او به دلیل عدم پرداخت به موقع هزینهها تعلیق شده باشد، میتواند با بازپرداخت و تسویه بدهی، اکانتش را از حالت تعلیق خارج کند.
در صورت بن شدن کنسول یا اکانت، چه اتفاقی برای محتوا رخ خواهد داد؟
بر اساس شرایط و قوانین خدماتی PlayStation Network، هزینه هیچکدام از محتوا و سرویسهای اکانت یا کنسول بن شده برای کاربر استرداد (ریفاند) نمیشود. بنابراین در چنین شرایطی اصلا به فکر پس گرفتن پول خود از سونی نباشید، چراکه در قوانین پلتفرم به وضوح ذکر شده است که امکان استرداد هزینهها برای کاربران بن شده وجود نخواهد داشت.
همچنین در صورتی که اکانت شما بن شود، دیگر نمیتوانید به اشتراکها، تروفیها و یا محتوای دیجیتالی که به اکانتتان لینک است دسترسی داشته باشید. در صورتی که فقط کنسولتان بن شده باشد، میتوانید از طریق کنسولهای دیگر به اکانت و محتوای دیجیتالی خود دسترسی داشته باشید (البته مشروط بر اینکه اکانتتان بن نشده باشد).
خرید کنسول پلی استیشن بن شده
عدهای از مردم تمایل دارند که برای خرید کنسول هزینه کمتری بپردازند و پول خود را ذخیره کنند، به همین دلیل به سمت خرید کنسولهای کارکرده میروند. اگر شما نیز جزو همین دسته از افراد هستید، در هنگام خرید کنسول کارکرده حتما دقت کنید که بن نشده باشد.
به محض بن شدن کنسول پلی استیشن، دیگر امکان بازیابی و برداشته شدن بن از روی آن وجود نخواهد داشت و حتی اگر کنسول بن شده را از فرد دیگری خریداری کنید، سونی محدودیت ایجاد شده را رفع نخواهد کرد. بنابراین خرید یک کنسول پلی استیشن کارکرده که از سوی سونی بن شده، ایده بسیار بدی است و وقتی که متوجه شوید قادر به رفع محدودیت آن نیستید، خواهید فهمید که پولتان را کاملا هدر دادهاید.
برای پیشگیری از این موضوع، سعی کنید کنسول نو یا دست دوم مورد نظر خود را از یک فروشنده معتبر خریداری کنید و حتما قبل از پرداخت پول، بخشهای آنلاین کنسول و امکان ورود به PlayStation Network را تست کنید. آخرین چیزی که در این دنیا میخواهید، این است که هزینه زیادی برای خرید یک کنسول دست دوم متحمل شوید و بعد از چند روز متوجه شوید که کنسولتان بن شده است.
در هنگام بن شدن کنسول یا اکانت پلی استیشن چه کاری باید انجام داد؟
در هنگامی که سونی محدودیتی را بر کنسول یا اکانت شما اعمال کرده است، بهتر است یکسری چیزها را بررسی کنید. خب، اولین کاری که باید انجام دهید این است که وارد وبسایت رسمی PlayStation شده و قوانین و مقررات این پلتفرم را به طور دقیق مطالعه کنید تا متوجه شوید که کدام بند از این مجموعه قوانین را نقض کردهاید.
در صورتی که پس از مطالعه دقیق و کامل قوانین و مقررات، به این نتیجه رسیدید که هیچکدام از قوانین را نقض نکردهاید، با بخش پشتیبانی پلی استیشن تماس بگیرید و آنها را در جریان بگذارید. گرچه احتمال این قضیه بسیار کم است اما در مواردی ممکن است اشتباهاتی از سوی تیم امنیتی پلی استیشن رخ داده باشد که منجر به بن شدن کنسول یا اکانت شما شده باشد. بخش پشتیبانی پلی استیشن با بررسی دقیق این موضوع، متوجه خواهد شد که بن شدن کنسول یا اکانت شما دلیلی موجه داشته یا خیر.
مورد بعدی نیز بررسی بدهیها و هزینههایی است که باید به شبکه PlayStation Network پرداخت میکردید. در صورتی که نتوانید بدهیها را پرداخت کنید، سونی بلافاصله اکانت شما را تعلیق میکند. اگر بتوانید مجددا بدهیها و هزینهها را به PlayStation Network پرداخت کنید، اکانت شما از حالت تعلیق خارج شده و مجددا فعال میشود. البته این مورد برای ما ایرانیها چندان حائر اهمیت نیست، زیرا به دلیل تحریمها امکان لینک کردن حساب بانکی به PlayStation Network برای ما فراهم نیست.
در قدم بعدی تمامی اکانتهای اشتراکی و ظرفیتی را که در هفتههای اخیر از آنها استفاده کردهاید بررسی کنید. در صورتی که این اکانتها به شکل غیرقانونی یا هکی خریداری شده باشند و شما نیز ضمن فعال کردن این اکانتها روی کنسول خود، از مزیتها و بازیهای دیجیتالی این اکانتها استفاده کرده باشید، احتمال دارد که بن شدن کنسول یا اکانتتان به همین دلیل باشد. در این صورت، امکان رفع محدودیت از سوی تیم پشتیبانی سونی وجود ندارد.
در نهایت سعی کنید از طریق یک پلی استیشن دیگر و یا با استفاده از مرورگر، وارد اکانت خود در شبکه PlayStation Network شوید. اگر توانستید با موفقیت وارد اکانتتان شوید، مشکل و محدودیتی از سوی اکانت وجود ندارد. به این معنا که یا کنسولتان بن شده و یا اتصال اینترنت آن دچار مشکل شده است.
نتیجه گیری
متاسفانه در صورتی که کنسول یا اکانت پلی استیشن شما به طور دائمی بن شده باشد، امکان برداشته شدن بن از روی آن وجود ندارد؛ مگر اینکه تیم امنیتی پلی استیشن به اشتباه شما را بن کرده باشد (که احتمال آن خیلی کم است). اگر بخواهیم به طور خلاصه بگوییم، گرچه سونی نسبت به رعایت نشدن قوانین پلتفرم خود حساسیت زیادی دارد، اما پس از انجام تحقیقات دقیق و محرز شدن تخلف جدی و مستمر یک کاربر، برای او محدودیت دائمی ایجاد میکند.
اگر میخواهید از بن شدن کنسول یا اکانت خودتان پیشگیری کنید، بهترین کار این است که قوانین پلتفرم پلی استیشن را به دقت مطالعه کرده و سعی کنید هیچگاه از آنها تخطی نکنید. همچنین در خرید اکانتها و محتوای دیجیتالی از اشخاص واسطه، حتما به قانونی بودن آنها دقت کنید.
بن شدن کنسول یا اکانت نینتندو سوییچ
آیا تا به حال برایتان پیش آمده که در حال بازی کردن با کنسول نینتندو سوییچ خود باشید و از خودتان بپرسید، اگر نینتندو مرا بن کند چه اتفاقی میافتد؟ یا شاید کاربری را میشناسید که اخیرا توسط نینتندو بن شده است و کنجکاو هستید بدانید که چه اتفاقی برای او خواهد افتاد؟ در ادامه موضوع بن شدن در پلتفرم نینتندو سوییچ را با همدیگر بررسی میکنیم.
بن شدن در پلتفرم نینتندو سوییچ به چه معناست؟
بسته به نوع بن و دلیل بن شدن، مدت زمان محدودیت کاربر معمولا بین ۲۴ ساعت تا یک هفته خواهد بود. با این حال اگر کار خیلی خیلی بدی انجام دهید، نینتندو ممکن است کنسول شما را برای همیشه بن کند! به این معنا که هیچگاه نخواهید توانست مجددا از ویژگیهای آنلاین این کنسول استفاده کنید.
آیا میتوان برای دور زدن محدودیت، اکانت جدیدی ساخت؟
بسته به نوع محدودیتی که به کنسولتان شما اعمال شده است، ممکن است ساخت اکانت جدید فایدهای نداشته باشد. همیشه دلیل مشخصی برای بن شدن وجود دارد؛ اگر موقتا بن شدهاید، سعی کنید دلیل آن را متوجه شوید تا در آینده اشتباه خود را تکرار نکنید. در صورتی که محدودیت دائمی باشد، به احتمال زیاد کنسولتان بن شده است. به این معنا که ساخت اکانت جدید دردی را دوا نمیکند. در این صورت سعی کنید با پشتیبانی شرکت نینتندو تماس بگیرید و در این مورد با آنها صحبت کنید.
اکانتهای نینتندو در موارد نادری به طور دائمی بن میشوند. پس اگر متوجه شدید که اکانت شما برای همیشه بن شده است، احتمالا قوانین پلتفرم را به طور جدی نقض کردهاید. در این صورت امکان ارتباط با سرورهای نینتندو وجود نخواهد داشت و قادر نخواهید بود که هیچکدام از بازیهای دیجیتالی خود را دانلود کنید.
با این حال روشی وجود دارد که شاید بتوان این محدودیت را تا حدودی دور زد. به این شکل که دیتای بازی را از وبسایت نینتندو دانلود کرده، سپس از ویژگی Update Download Progress کنسول برای انتقال دیتا استفاده کنید.
وقتی که نینتندو شما را بن میکند، قادر نخواهید بود:
۱- به طور آنلاین بازی کنید.
۲- وارد فروشگاه e-shop شوید.
۳- بازیها و آپدیتهای آنها را از سرورهای نینتندو دانلود کنید.
۴- اشتراک Nintendo Switch Online را خریداری کنید.
۵- یک اکانت نینتندو را لینک کنید.
اما با این حال میتوانید:
۱- آپدیتهای کنسول را از سرورهای نینتندو دانلود کنید (در صورتی که بن دائم نباشید)
۲- بازیهای خود را به طور آفلاین تجربه کنید.
۳- بازیهای خود را با tinfoil آپدیت کنید.
۴- با دوستان خود به طور آفلاین (Local) بازی کنید.
بن شدن کنسول و اکانت نینتندو سوییچ چه دلایلی میتواند داشته باشد؟
۱- بازیهای غیرقانونی و کرکی (Piracy): شرکت نینتندو برای مقابله با Piracy یا بازیهای کرکی، کنسول کسانی را که از این بازیهای غیرقانونی استفاده کنند، به طور دائمی بن و از شبکه Nintendo محروم میکند. نینتندو یک گواهی رمزنگاری شده منحصربفردی را به هر کنسول ساخته شده اختصاص میدهد و به راحتی میتواند هر کنسول را از دیگری تشخیص دهد. به همین دلیل محدودیت کنسول بن شده دائمی خواهد بود.
بازیهای فیزیکی و دیجیتالی نیز هر کدام دارای یک گواهی رمزنگاری شده هستند که آنها را به عنوان یک بازی قانونی نشان میدهد. برای دانلودها، تیکت رمزنگاری شده که در کد بازی قرار گرفته است، دارای اطلاعاتی در مورد کنسول و اکانتی است که بازی را خریداری کرده. اگر سعی کنید نسخهای از یک بازی را روی کنسول خود نصب کنید که قبلا توسط کنسول و اکانت دیگری خریداری شده بود، کنسول شما بن خواهد شد.
در هنگام آنلاین شدن، تمامی گواهیهای رمزنگاری شده توسط نینتندو بررسی میشوند. وقتی که به طور آفلاین بازیها را تجربه میکنید، نینتندو نباید متوجه کرکی بودن یا قانونی بودن بازیها شود. اما این قضیه ۱۰۰ درصد درست نیست، زیرا امکان دارد که گاهی اوقات در حین آفلاین بودن نیز، کنسول شما کدها را به نینتندو ارسال کند. همچنین ممکن است که در هنگام تجربه آفلاین بازیها، Firmware کنسول بازیهای کرکی را شناسایی و کنسول شما را برای بن شدن علامتگذاری کند.
۲- خرید برخی از بازیهای ارزان: قیمت بسیاری از بازیهای نینتندو سوییچ بالاست و اگر بخواهید تعداد زیادی از آنها را تجربه کنید، احتمالا هزینه زیادی را متحمل خواهید شد. به همین دلیل، برخی از کاربران به جای خرید مستقیم از فروشگاه نینتندو، ترجیح میدهند که بازیهایشان را از فروشگاههای تردپارتی دیگر تهیه کنند. از سوی دیگر به ندرت پیش میآید که نینتندو بازیهای خود را با تخفیف بفروشد.
اما اگر خرید بازیها از فروشگاههای تردپارتی غیرمعتبر، نتیجتا باعث بن شدن کنسول شود، چه تعداد از کاربران حاضرند چنین ریسکی را به جان بخرند؟ احتمالا اغلب کاربران ترجیح میدهند که در این مورد ریسک نکنند، اما خب حقیقت ماجرا این است که بسیاری از مردم اطلاع ندارند که در صورت خرید بازیهای ارزان از فروشگاههای غیرمعتبر، ممکن است اکانتشان بن شود.
این مورد برای تعدادی از دارندگان نینتندو سوییچ رخ داده است. آنها کد بازی خود را از فروشگاه Game Flip خریداری کرده بودند (فروشگاهی که هر کس میتواند کد و محتوای دیجیتالی خود را بفروشد) و بعدا متوجه شدند که اکانتشان بن شده است. نینتندو نه تنها دسترسی این کاربران را به بازیهایی که از Game Flip خریداری کرده بودند قطع کرد، بلکه آنها را از بازیهای قانونی که قبلا خریده بودند نیز محروم کرد.
همچنین وقتی این کاربران به بخش پشتیبانی نینتندو مراجعه کردند، به آنها اطلاع داده شد که نینتندو نمیتواند در زمینه برطرف کردن محدودیت آنها اقدامی انجام دهد. در نتیجه اکانت آنها به طور دائمی بن شد و کمپانی نینتندو نیز اعلام کرد نمیتواند در این مورد به آنها کمکی کند.
البته بر اساس اسناد داخلی، به نظر میرسد نینتندو سیاستهای خود را در زمینه خرید غیرقانونی محتوای دیجیتالی به روز کرده است. با توجه به این سیاست به روز شده، اگر شخصی بتواند مدرکی را ارائه دهد که نشان بدهد محتوای دیجیتالی یا تلاش او برای بازپرداخت قانونی بوده است، محدودیت اکانتش برداشته میشود.
۳- انتشار محتوای توهین آمیز و نامناسب: در صورتی که کاربری محتوای توهین آمیز یا نامناسبی را در فضای آنلاین نینتندو سوییچ پست کند، احتمال اینکه اکانت او توسط نینتندو بن شود بسیار بالا خواهد بود. در این صورت، برای رفع محدودیت، کاربر باید با بخش پشتیبانی نینتندو تماس بگیرد.
۴- قطعی مکرر اینترنت در بازیهای آنلاین: اگر در بازیهایی مثل Splatoon 2 و Super Smash Bros اینترنتتان به طور مکرر قطع شود، احتمال دارد اکانتتان به طور موقت بن شود.
بن شدن کنسول یا اکانت نینتندو سوییچ چه عواقبی را در پی دارد؟
بن شدن توسط نینتندو میتواند عواقب سختی را در پی داشته باشد. یکی از پیامدهای بن شدن این است که دسترسی مالک کنسول یا اکانت به آرشیو بازیهایش قطع میشود. این محدودیت به سرویسهای آنلاین اکانت نیز اعمال میشود، به این معنا که کاربر قادر نخواهد بود از خدمات آنلاین کنسول استفاده کند.
در صورتی که فقط اکانت کاربر از سوی نینتندو بن شود، میتوان اکانت جدیدی روی کنسول ساخت. اما کاربر به بازیهایی که در اکانت قبلی خود داشته بود دسترسی نخواهد داشت و مجبور خواهد شد که دوباره این بازیها را خریداری کند که هزینه زیادی را در پی خواهد داشت. مشکل اینجاست که بسیاری از کاربرانی که اکانت آنها بن میشود، خودشان نیز از غیرقانونی بودن کدی که از فروشندگان غیرمعتبر خریداری کردهاند اطلاعی ندارند و صرفا در دام ارزان بودن قیمت بازی افتادهاند.
وقتی کاربر کد بازی را در فروشگاه e-shop استفاده میکند، در واقع نسخهای از یک بازی را دانلود میکند که قبلا در این فروشگاه فروخته شده بود. حال احتمال دارد که فروشگاه واسطه، کد را اولین بار با کارت اعتباری هکی یا دزدیده شده خریداری کرده و به کاربر فروخته باشد. در این صورت نینتنندو با بررسی گواهی رمزنگاری شده بازی، قضیه را متوجه میشود و کد خریداری شده توسط کاربر را غیرقانونی تشخیص میدهد و در صورت نیاز اکانت او را بن میکند.
صرف نظر از این که خرید بازیهای ارزان قیمت از فروشگاههای واسطه میتواند خطرآفرین باشد، اما به هر حال برای تعداد زیادی از کاربران جذاب و وسوسهکننده است. اساسا خرید و فروش کدهای بازیها غیرقانونی نیست، اما اگر فروشگاه واسطه به وسیله کارت اعتباری تقلبی یا روشهای غیرقانونی این کدها را تهیه کرده باشد، ممکن است اکانت کاربر از سوی نینتندو بن شود.
نتیجه گیری
هماکنون که میدانید در صورت بن شدن کنسول یا اکانت نینتندو سوییچ چه اتفاقی رخ میدهد، باید مراقب باشید که هیچگاه از قوانین و مقررات پلتفرم نینتندو تخطی نکنید. در این راستا، تلاش کنید بازیهای خود را از فروشگاههای معتبر و مجاز تهیه کنید و نسبت به قانونی بودن آنها اطمینان حاصل کنید. همچنین در صورت خرید یک کنسول نینتندو سوییچ کارکرده، حتما دقت کنید که این کنسول بن نشده باشد و قبل از پرداخت پول، از اتصال آن به سرورهای نینتندو مطمئن شوید.
بن شدن کنسول یا اکانت ایکس باکس
همانطور که میدانید برای ایجاد یک حساب Xbox Live، باید با توافقنامه خدمات مایکروسافت (Microsoft Service Agreement) و استانداردهای انجمن Xbox Live موافقت کنید. در صورتی که کاربر دیگری تخطی شما از این توافقنامه و استانداردها را گزارش کند، بخش امنیتی مایکروسافت در این باره تحقیق میکند و اگر تخطی شما از قوانین برای آنها محرز شود، احتمال دارد که جریمههایی برایتان درنظر گرفته شود.
بن شدن کنسول یا اکانت ایکس باکس دلایل مختلفی میتواند داشته باشد؛ مثل دستکاری اکانت، فیشینگ، جعل هویت، سرقت دیجیتالی، سرقت اکانت، استفاده از گیمرتگهای توهینآمیز، نقض مکرر قوانین و موارد دیگر.
بسته به نوع بن شدن کنسول یا اکانت، پیامدهای متفاوتی در انتظار کاربران بن شده خواهد بود. مثلا اگر بن شدن شما از نوع Communication Ban باشد، تا اتمام دوره بن قادر نخواهید بود که با دیگران در Xbox Live ارتباط برقرار کنید. اگر اکانتتان بن شود، اکانت را به همراه محتوای دیجیتالی آن برای همیشه از دست خواهید داد. در صورتی که کنسول ایکس باکس شما بن شود، با هیچ اکانتی قادر نخواهید بود به ویژگیهای آنلاین پلتفرم و Xbox Live دسترسی داشته باشید و کنسول شما برای همیشه محدود خواهد ماند.
پس جریمههایی که مایکروسافت برای تخطی از قوانین در نظر میگیرد میتواند متفاوت باشد. صرف نظر از نوع جریمه، محدودیتها همیشه به جنبههای آنلاین پلتفرم اعمال میشوند. پس در هر صورت، قادر خواهید بود که بازیهای خود را به طور آفلاین تجربه کنید.
در ادامه، بر انواع مختلف تعلیق و بن در پلتفرم ایکس باکس نگاهی میاندازیم و توضیح میدهیم که بن شدن از سوی مایکروسافت چه عواقب و پیامدهایی برای کاربران خواهد داشت.
انواع تعلیق و بن در پلتفرم ایکس باکس
اینکه پس از بن شدن چه اتفاقی برای کنسول و اکانت شما رخ خواهد داد به نوع بن یا تعلیق و دلایل آن بستگی دارد. در زیر انواع تعلیق و بن و پیامدهای آنها را برایتان تشریح میکنیم.
۱- بن موقت: این نوع از بن به کنسول ایکس باکس شما و هر نوع دستگاه دیگری که به Xbox Live متصل باشد اعمال میشود. در صورتی که تیم امنیتی مایکروسافت متوجه شود که از برخی قوانین و مقررات Xbox Live سرپیچی کردهاید، ممکن است پروفایل شما به طور موقت بن شود. در نتیجه قادر نخواهید بود که از ویژگیهای پروفایلتان استفاده کنید. ویژگیهایی مثل جوین شدن به پارتیها، اشتراکگذاری محتوای کینکت، ساخت DVR، آپلود کردن اسکرین شات، برقراری ارتباط با سایر بازیکنان و غیره.
همانطور که بالاتر نیز گفتیم، Communication Ban نیز نوعی بن موقت است که کاربر را از برقراری ارتباط با دیگران در بستر Xbox Live محروم میکند. اگر Communication Ban به اکانتتان اعمال شود، برای استفاده از سرویسهای Xbox Live و برنامههای آنلاین دیگر مشکلی نخواهید داشت. مدت زمان دوره Communication Ban به ماهیت و شدت نقض مقررات بستگی دارد. در صورت تکرار و استمرار نقض مقررات، ممکن است اقدامات شدیدتری علیه شما اتخاذ شود.
۲- بن شدن اکانت: در صورت اعمال این نوع بن، همانطور که از نام آن پیداست قادر نخواهید بود که از طریق پروفایل خود به شبکه Xbox Live متصل شوید. به این معنا که دسترسی به لیست اچیومنتهای روی اکانت و یا هر سرویس آنلاین دیگری که به اکانت شما لینک است قطع خواهد شد. این نوع بن میتواند ناشی از هر نوع تخلف شدیدی باشد. همچنین اگر پس از برداشته شدن بن، نقض مقررات به همان شیوه قبل ادامه پیدا کند، جریمههای سنگینتری مثل بن شدن کنسول برای کاربر اعمال خواهد شد.
با این حال، از آنجایی که در این نوع بن محدودیتی برای خود کنسول اعمال نمیشود، میتوانید اکانت جدیدی بسازید اما باید هزینه تمامی سرویسها و بازیهای دیجیتالی خریداری شده را مجددا پرداخت کرده و اچیومنتها را دوباره به دست بیاورید.
۳- بن گیمرتگ : مهم است بدانید که مایکروسافت گیمرتگهایی که شامل توهینهای جنسیتی، نژادی و یا سایر انواع توهینها میشود را ممنوع اعلام کرده است. اگر میخواهید یکی از این گیمرتگهای توهینآمیز را برای اکانت خود انتخاب کنید، از همین الان خود را برای بن شدن آماده کنید! در صورتی که این گیمرتگ توسط دیگران ریپورت شود، معمولا مایکروسافت برای تغییر دادن آن به شما فرصت میدهد. اگر گیمرتگ توهینآمیز را اصلاح کردید مشکلی نخواهید داشت. در غیر این صورت مایکروسافت اکانت شما را بن خواهد کرد.
۴- بن شدن کنسول: در صورت بن شدن کنسول یا دستگاههای دیگری که به پلتفرم ایکس باکس متصل هستند، دسترسی کاربر به شبکه Xbox Live برای همیشه قطع خواهد شد. این نوع از بن دائمی، در نتیجه دستکاری سیستم ایکس باکس و یا تلاش برای خرید غیرقانونی سرویسها و بازیهای دیجیتالی به کاربران اعمال میشود. چند روز پیش در گزارشی به اطلاعتان رساندیم که اخیرا کنسول ایکس باکس تعدادی از کاربران ایرانی نیز به دلایلی مشابه بن شده است. همچنین در صورتی که اکانت شما به طور مداوم و پشت سر هم بن شود، امکان بن شدن کنسول و سیستم وجود خواهد داشت.
بن شدن کنسول ایکس باکس یا سیستم، شدیدترین نوع بن میباشد که در نتیجه بدترین تخلفات یا نقض مکرر قوانین به کاربران اعمال میشود. در صورتی که کنسولتان بن شود، برای دسترسی مجدد به شبکه Xbox Live مجبورید که کنسول جدیدی خریداری کنید. زیرا مایکروسافت هرگز کنسول را از حالت بن خارج نخواهد کرد.
۵- بن شدن در بازیها: گاهی اوقات برخی از توسعه دهندگان سیاستها و ویژگیهای امنیتی بخصوصی را در بازیهای خود اعمال میکنند. این سیاستها و ویژگیها مختص خود بازی هستند و ارتباطی با مقررات پلتفرم ایکس باکس ندارند. از انجایی که هر بازی با بازی دیگر متفاوت است، سیاستهای امنیتی آنها نیز متفاوت خواهد بود. یک بازی وقتی کاربر را بن میکند که اقداماتی مثل چیت زدن، اضافه کردن ماد و دستکاریهای غیرمجاز از سوی او سر بزند.
پیامدهای دیگر بن شدن از سوی مایکروسافت
- اگر به دلیل پیروی نکردن از استانداردهای پلتفرم ایکس باکس، مایکروسافت شما را بن کند، در نتیجه نخواهید توانست هیچکدام از اشتراکهای خریداری شده را ریفاند کنید.
- در صورتی که هزینه سرویسهای دیگری را که در Xbox Live استفاده میکنید پرداخت کردهاید، با بن شدن اکانت یا کنسول قادر به استفاده مجدد از آنها نخواهید بود. در نتیجه اگر در سرویسهایی مثل Netflix یا Hulu مشترک شدهاید، انگار که پول خود را هدر دادهاید، چرا که در حالت آفلاین نمیتوان از این سرویسها استفاده کرد. البته روی پلتفرمهای دیگر میتوانید از این سرویسها استفاده کنید، اما هزینه دستگاههایی مثل Roku، Firestick، Apple TV و … را هم در نظر بگیرید.
- در صورتی که گیمرتگ شما بن شود، تمامی محتوای دیجیتالی خود را از دست خواهید داد. تنها استثنای این قضیه، بن شدن کنسول است. به این معنا که فقط خود کنسول از فضای آنلاین بن میشود و تاثیری بر گیمرتگها نخواهد داشت.
- وقتی که بن میشوید، تمامی محتوای دیجیتالی که در طول عمر کنسول خود خریداری کردهاید از دسترس شما خارج خواهد شد. برای اینکه بتوانید به شبکه Xbox Live وصل شوید و مجددا بازیها را دانلود کنید، مجبورید که کنسول دیگری خریداری کنید. اما جدای از پرداخت هزینه خود کنسول، مجبور خواهید شد که هزینه تمامی محتوای دیجیتالی که قبلا خریده بودید را نیز مجددا پرداخت کنید. پس حتی اگر بازیها، DLCها و محتوای الحاقی بازیها را به طور قانونی خریداری کرده بودید، به دلیل عدم پیروی از قانون و مقررات، به آنها دسترسی نخواهید داشت و تمامی هزینههایتان بر باد خواهد رفت.
- پس از بن شدن، مجبورید که اکانت خود را از صفر آغاز کنید و این قضیه احتمالا گیمرها را به شدت عصبانی خواهد کرد. زیرا با از دست رفتن اکانت یا کنسولتان، تمامی اچیومنتهایی که صدها یا هزاران ساعت برای به دست آوردن آنها صرف کرده بودید، همگی به تاریخ خواهند پیوست.
نتیجه گیری
همیشه به یاد داشته باشید که اگر استانداردها یا توفقنامه جامعه کاربری ایکس باکس را زیر پا بگذارید، احتمال بن شدنتان وجود دارد. اگر قوانینی را که به امور مالی و خرید محتوا مربوط نمیشوند را نقض کنید، معمولا مایکروسافت ابتدا اکانت شما را به طور موقت بن میکند و یا از طریق Communication Ban شما را جریمه میکند. در صورتی که بعد از برداشته شدن بن مجددا به طور مکرر به نقض این قوانین بپردازید، اکانت یا کنسولتان برای همیشه بن خواهد شد.
اما در مورد قوانینی که به امور مالی و خرید محتوای دیجیتالی مربوط هستند، احتمال دارد که مایکروسافت بدون اخطار اولیه و بدون استفاده از جریمههای موقت، کنسول شما را برای همیشه بن و از خدمات آنلاین محروم کند. پس برای پیشگیری از بن شدن، همیشه تلاش کنید در چارچوب قوانین پلتفرم بازیها یا سرویسهای مورد نظر خود را خریداری کنید. برای خرید بازیها و سرویسها نیز حتما به فروشندگانی مراجعه کنید که دارای نماد اعتماد الکترونیکی هستند و سابقه و اعتبار خوبی در جلب رضایت مشتریان دارند.
امیدواریم که این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد. در صورتی که سوال یا دیدگاهی در این باره داشته باشید، خوشحال میشویم با ما در میان بگذارید.
سلام، آیا اکانت طرفیت ۱ برای کنسول ps5 باعث بن میشه؟
سلام وقت بخیر درصورتیکه اکانت شما قانونی باشد امکان بن شدن دستگاه وجود ندارد .
سلام تو مقاله یکی از دلیل های بن شدن را سواستفاده از اکانت اشتراکی گفتید منظورتون چی بود
هر ظرفیت بازی های اشتراکی برای یک نفر در نظر گرفته شده ، ممکن هست افراد سودجو با فروش یک ظرفیت به چند نفر باعث
ایجاد مشکل و بن شدن کاربر شوند.