مجله بازی, اورجینال نخل, مقالات

دلایل موفقیت Rainbow 6

دلایل موفقیت Rainbow 6

بررسی دلایل موفقیت Rainbow 6

دلایل موفقیت 6 rainbow

شرکت بازی سازی یوبی سافت (Ubisoft) و نام تجاری تام کلانسیز (Tom Clancy’s)  که از نویسنده آمریکایی با همین نام گرفته شده ، تا به الان خدمات زیادی به صنعت بازی های رایانه ای کرده اند و از بازی های آنها میشود به مجموعه اسپلیتر سل (Splinter Cell) و گاست ریکون (Ghost Recon) اشاره کرد.

همچنین یکی دیگر از مجموعه های موفق و جذاب این شرکت،  بازی Rainbow 6 است که از سال 1998 در حال انتشار بوده و بیش از 10 نسخه از این بازی در بازار عرضه شده اما هیچکدام موفقیت آخرین نسخه این بازی یعنی Rainbow 6 : Siege که در یکم دسامبر 2015 منتشر شد را نداشتند.

استراتژی مهمتر از تیراندازی

بازی های شوتر و استراتژیک از گذشته جزء بازی های پر طرفدار بودند. بازی شوتر شما را به هیجان میاورد برای تیراندازی ، داشتن عکس العمل یا اصطلاحاً رفلکس سریع ، دقت در نشانه گیری و … اما بازی های استراتژیک شما را وادار به فکر کردن ، داشتن نقشه ، حدس زدن و پیش بینی برنامه و نقشه بازیکن مقابل میکند.حالا تصور کنید شما در یک بازی هم نیاز به مسلط بودن به تیراندازی و نشانه گیری دارید ، هم نیاز به داشتن نقشه و استراتژی خوب و پیش بینی حرکات تیم مقابل.

Rainbow 6 : Siege تنها شوتری است که شما را مجبور میکند بیشتر فکر کنید تا تیراندازی ، بیشتر تاکتیک و برنامه داشته باشید تا رفلکس سریع ، همچنین بیشتر تمرکزتان بر روی همکاری گروهی باشد و همین باعث موفقیت و تفاوت این بازی نسبت به شوتر های دیگر که تنها بر پایه نشانه گیری و رفلکس سریع است مثل CS:GO یا Apex میشود.

بک استوری و توانایی اوپراتور ها 

این بازی در روش های مختلف مثل گروگان ، بمب یا تصرف منطقه انجام میشود و شامل دو تیم دفاع و حمله است، که هر تیم شامل شخصیت های خاصی به نام اوپراتور (Operator) میشوند.هر کدام از اوپراتور ها دارای بک استوری های جذاب، از ملیت های مختلف هستند که همین موضوع هم یکی از دلایل موفقیت و محبوبیت این بازی در بعضی کشور های خاص است.

این اوپراتور ها دارای توانایی و سلاح های مخصوص به خود هستند بطور مثال اوپراتور سلج (Sledge) دارای پُتک است و با استفاده از آن میتواند بعضی دیوار ها را تخریب و برای هم تیمی ها راهی برای عبور باز کند. توانایی هر اوپراتور میتواند توانایی یکی از اوپراتور های تیم مقابل را خنثی، یا به اصطلاح کانتر کند و خود نیز توسط یکی دیگر از اوپراتور های تیم مقابل امکان کانتر شدن دارد. پس انتخاب اوپراتور مناسب در ابتدا هر راند و بَن کردن اوپراتور ها در ابتدا هر بازی اهمیت زیادی دارد که گیمر ها را یاد بازی استراتژیک دوتا (Dota) در انتخاب هیرو و آیتم های مناسب می اندازد.

میتوان گفت تفاوتی که بین بازی استراتژیک دوتا (Dota) با بقیه بازی های معمول در این سبک (استراتژیک) وجود دارد همانند تفاوتی است که بین بازی Rainbow 6 : Siege با بقیه بازی های معمول سبک خود (شوتر) دارد که همین موضوع یکی از دلایل برجسته موفقیت این بازی است.

دلایل موفقیت 6 rainbow
فیزیک متفاوت با دیگر بازی ها

فیزیک واقع گرایانه یکی از مهمترین فاکتور های جذب کاربر برای این بازی است. مثلا شما میتوانید با استفاده از بمب و آیتم هایی بخصوص یا با توانایی یک سری از اوپراتورها به دیوار ها آسیب بزنید یا حتی آنها را تخریب کنید.چیزی که اصلا در بازی های شوتر دیگر نمی بینید و دیوارها باعث حاشیه امنیت برای شما میشوند. هر چند شما میتوانید به عنوان تیم مدافع دیوار ها را تقویت (Reinforce) کنید تا به راحتی آسیب نبینند.

آپدیت ها

در خیلی از بازی ها پیش میاید که شما نقشه (Map) را حفظ میکنید و دیگر برایتان جذابیتی ندارد. مخصوصا اگر دوست داشته باشید تاکتیک های جدید برای بازی به کار ببرید، در Rainbow 6 با هر آپدیت تقریبا یکی از نقشه های بازی دچار تغییراتی میشود که شما را با چالشی جدید برای مسیر ها و استراتژی ها رو به رو کند.

تغییرات معمولا بزرگ نیستند اما باعث میشوند برای شما تاکتیک ها و حرکات تیم مقابل تکراری و قابل پیش بینی نباشد و روند بازی برایتان حوصله سر بر نشود. سازندگان Rainbow 6 تلاش و دقت زیادی برای ایجاد تعادل و بالانس کردن قدرت بین تیم های دفاع و حمله دارند که این را در هر آپدیت میتوان شاهد بود و همین باعث شده که بازی Rainbow 6 با هر بروز رسانی پیشرفت قابل توجهی کند و مخاطبان و گیمر های بیشتری را جذب خود کند.

حتی برای جذب کردن مخاطبان بازی دیگر یوبی سافت، یعنی اسپلینتر سل، شخصیت فوق العاده جذاب آن یعنی سم فیشر را به عنوان یک اوپراتور با نام زیرو (Zero) یا صفر وارد بازی کردند؛ که توانایی خاص او متکی به دوربینی است که به دیوار وصل شده و به اوپراتور این قابلیت را میدهد که دو طرف دیوار را ببیند. همین موضوع طرفدارانی از بازی اسپلینتر سل که تا به آنروز Rainbow 6 را تجربه نکرده بودند مجاب کرد که حتما آن را امتحان کنند.

این بازی در آخرین آپدیت خود کنسول های نسل نهمی را هم در بر گرفت و اجازه نداد کاربرانش انتظار زیادی بکشند ، همچنین قابلیت های بخصوصی برای پلی استیشن 5 دارد که بیشتر مربوط به کنترلر دوال سنس و رابط کاربری (UI) میشوند.

روند نزولی قیمت

بازی Rainbow 6 : Siege در اوایل انتشار، با برچسب مبلغ 39 یورو وارد بازار شد و این قیمت یک هفته بعد به 33 یورو کاهش پیدا کرد. این روند نزولی تا همین امروز که با قیمتی 6 یورویی به فروش میرسد ادامه داشته، به جز یک بازه زمانی تقریباً 9 ماهه از میانه سال 2018 تا اوایل بهار 2019 که این بازی از 15 یورو به 27 یورو افزایش قیمت داشت و بعد از آن دوباره به روند نزولی قبل برگشت.

جالب است بدانید که در ماه نوامبر 2020 رکورد کمترین قیمت خود را با 3/5 یورو به جا گذاشت. در کل این بازی از اولین نسخه تا به الان پیشرفت چشمگیر و قابل توجهی داشته و برای رسیدن به عنوان بهترین بازی شوتر دست از هیچ تلاشی بر نداشته ، هیچ موقع اجازه نداده بازی برای کاربرانش تکراری شود و مکانیزم متفاوت این بازی نسبت به باقی شوتر ها، شما را وادار به این میکند که اول از اسلحه فکرتان استفاده کنید، شاید میتوان گفت که این اصلی ترین دلیل موفقیت Rainbow 6 است.

{نویسنده: پوریا کاظمی}

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *