مجله بازی, اخبار

کنسول دستی Valve با نام Steam Deck معرفی شد

دیروز کمپانی Valve‌ به شکل غیرمنتظره‌ای کنسول دستی جدید خود را با نام Steam Deck معرفی کرد. این کنسول که بی شباهت به Nintendo Switch نیست، در دسامبر سال جاری (آذر-دی) در مدل‌های مختلفی با قیمت‌های ۴۰۰، ۵۳۰ و ۶۵۰ دلار به بازار عرضه خواهد شد.

Steam Deck دارای یک APU اختصاصی از کمپانی AMD است که متشکل از یک پردازنده‌ی مرکزی چهار هسته‌ای / هشت رشته‌ای Zen 2 و پردازنده‌‌ی گرافیکی RDNA 2 با هشت واحد پردازشی است. همچنین ۱۶ گیگابایت رم LPDDR5 در این کنسول تعبیه شده است. میزان فضای ذخیره‌سازی کنسول در مدل‌های مختلف متفاوت است؛ مدل نخست که ۴۰۰ دلار قیمت دارد، از یک حافظه ۶۴ گیگابایتی eMMC استفاده می‌کند. مدل دوم که ۵۳۰ دلار قیمت دارد، از یک حافظه ۲۵۶ گیگابایتی NVMe SSD بهره می‌برد. و نهایتا مدل سوم که ۶۵۰ دلار قیمت دارد، از یک حافظه ۵۱۲ گیگابایتی NVMe SSD فوق سریع استفاده می‌کند. علاوه بر این می‌توانید برای افزایش ظرفیت ذخیره‌ سازی، از یک مموری کارت microSD سریع استفاده کنید.

steam deck

Steam Deck دارای گزینه‌های کنترلی متنوع و زیادی است: دو اهرم کوچک – دو ترک ‌پد که زیر اهرم‌ها قرار گرفته‌اند و دقت بالایی دارند (به خصوص در بازی‌های شوتر) – دکمه‌های اصلی ABXY – دکمه‌های D pad –  دکمه‌های Options، View، Quick Access و Steam – دکمه‌ها و تریگرهای R1،R2 و L1،L2 در جلوی کنسول – دکمه‌های R4،R5 و L4،L5 که در زیر کنسول قرار گرفته‌اند و صفحه نمایش لمسی با رزولوشن ۱۲۸۰ در ۸۰۰ پیکسل. این کنسول دارای حسگر حرکتی، ژیروسکوپ و میکروفن داخلی نیز می‌باشد.

در تصویر زیر می‌توانید تمامی بخش‌های کنسول Steam Deck را مشاهده کنید.

این کنسول از یک باتری ۴۰ وات ساعتی استفاده می‌کند و می‌تواند برای بازی‌های مختلف چندین ساعت شارژدهی داشته باشد. به گفته‌ی Valve، برای تجربه‌ی بازی‌های دوبعدی که گرافیک کمی دارند، استریم کردن بازی‌ها و یا مرور صفحات اینترنت، این کنسول می‌تواند حدودا ۷ تا ۸ ساعت شارژدهی داشته باشد. یا مثلا اگر بخواهید بازی Portal 2 را با فریم بالا تجربه کنید، این کنسول ۴ ساعت شارژدهی خواهد داشت؛ اما اگر نرخ فریم بازی را به ۳۰ فریم بر ثانیه محدود کنید، میزان شارژدهی به ۵ تا ۶ ساعت افزایش پیدا خواهد کرد.

اگر بخواهید بازی را متوقف کنید، Steam Deck دارای قابلیتی به نام Quick Suspend / Resume می‌باشد که در سیستم عامل این کنسول نصب شده است. کارکرد این قابلیت به این شکل است که اگر یک بازی را متوقف کنید و کنسول را در حالت Sleep‌ بگذارید، پس از روشن کردن مجدد کنسول می‌توانید بازی را از همان نقطه که متوقف کرده بودید ادامه دهید.

علاوه بر این، Valve‌ یک داک مخصوص طراحی کرده است که می‌توانید به وسیله‌ی آن، کنسول را به صفحه نمایش‌های دیگر مثل مانیتور یا تلویزیون متصل کنید. با این وجود، برای اتصال کنسول به صفحه نمایش خارجی، لزوما نیاز نیست که از این داک استفاده کنید. طبق گفته‌ی Valve، اگر کابل‌ها و رابط‌های لازم را داشته باشید، می‌توانید به راحتی کنسول را به تلویزیون، مانیتور و یا حتی صفحه نمایش‌های قدیمی CRT متصل کنید.

Steam Deck از یک درگاه USB-C برخوردار است که می‌تواند دیتای HDMI، Ethernet و USB را منتقل کند. این کنسول از رابط بی سیم بلوتوث‌ نیز بهره می‌برد و می‌توانید هدست‌های بلوتوثی خود را به راحتی به آن وصل کنید (این امکان در Nintendo Switch وجود ندارد).

از دید نرم‌افزاری، Steam Deck از نسخه‌ی جدید سیستم عامل SteamOS استفاده می‌کند که برای حالت قابل حمل کنسول بهینه شده است. اما سیستم عامل واقعی کنسول بر پایه‌ی Linux توسعه پیدا کرده و با استفاده از Proton به عنوان یک لایه‌ی تطبیق‌پذیر، به کنسول اجازه می‌دهد که بازی‌های مخصوص Windows را اجرا کند (بدون نیاز به پورت شدن از سوی سازندگان).

در کل می‌توان گفت که Steam Deck یک کامپیوتر مبتنی بر Linux است و ویژگی‌های به خصوص خود را خواهد داشت. Valve اعلام کرده است که می‌توانید موس، کیبرد و مانیتور خود را به این کنسول دستی متصل کنید و بازی‌های فروشگاه Steam و نرم‌افزارهای PC را به راحتی نصب و اجرا کنید. همچنین می‌توانید با این کنسول به راحتی وب گردی کنید.

به گفته‌ی Valve، ویژگی‌های Steam Deck به نحوی طراحی شده است که بتواند به خوبی نسخه‌ی دسکتاپ نرم‌افزار Steam را شبیه‌سازی کند؛ یعنی تمامی چت‌ها، اعلان‌ها، پشتیبانی ابری از فایل‌ها، آرشیو بازی‌ها، کالکشن‌ها و بقیه‌ی موارد را همگام‌سازی می‌کند. همچنین اگر بخواهید بازی‌ها را با گرافیک و نرخ فریم بالاتری تجربه کنید، می‌توانید با استفاده از قابلیت Remote Play، بازی‌ را مستقیما از روی PC خود استریم کنید.

Steam Deck برای اولین بار در ایالات متحده، کانادا، کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا و بریتانیا در ماه دسامبر (آذر-دی) عرضه خواهد شد و بقیه‌ی کشورها در سال ۲۰۲۲ به این محصول دسترسی پیدا خواهند کرد. همانطور که گفتیم این کنسول در سه مدل و با قیمت‌های ۴۰۰، ۵۳۰ و ۶۵۰ دلار عرضه می‌شود که تفاوت آن‌ها در میزان فضای ذخیره‌‌سازی و سرعت SSD بکار رفته در آن‌هاست. لازم به ذکر است که بر خلاف مدل ۴۰۰ دلاری، دو مدل ۵۳۰ و ۶۵۰ دلاری دارای کیس نگهدارنده هستند. همچنین صفحه نمایش مدل ۶۵۰ دلاری از نوع Anti-Glare (ضد انعکاس نور) است.

5 5

در نهایت جزئیات سخت‌افزاری Steam Deck را برای شما عزیزان شرح می‌دهیم:

اندازه: 298mm x 117mm x 49mm (ضخیم‌ترین بخش کنسول ۴۹ میلی متر است که مربوط به تریگرها و گریپ‌های دسته است؛ بخش‌ میانی کنسول باریک‌تر است.)

وزن: تقریبا ۶۶۹ گرم

صفحه نمایش: ۷ اینچ – LCD – لمسی – ۶۰ هرتز – 1280×800

پردازنده مرکزی: AMD Zen 2 چهار هسته‌ای / هشت رشته‌ای با فرکانسی بین ۲.۴ تا ۳.۵ گیگاهرتز

پردازنده گرافیکی: هشت واحد پردازشی با معماری RDNA 2 و فرکانسی بین ۱ تا ۱.۶ گیگاهرتز (یعنی قدرت خام گرافیکی حداکثر ۱.۶ ترافلاپس است)

رم: ۱۶ گیگابایت LPDDR5

ظرفیت فضای ذخیره سازی: بسته به مدل‌های مختلف: ۶۴ گیگابایت / ۲۵۶ گیگابایت / ۵۱۲ گیگابایت. میزان فضای ذخیره سازی را می‌توان با microSD ارتقا داد.

سیستم صوتی: اسپیکرهای Stereo – دو عدد میکروفن داخلی – جک ۳.۵ میلیمتری Stereo – رابط USB-C و خروجی بلوتوث چند کاناله

کنترل‌ها: دو اهرم کوچک – دو ترک ‌پد – دکمه‌های اصلی ABXY و D pad –  دکمه‌های Options، View، Quick Access و Steam – دکمه‌ها و تریگرهای R1،R2 و L1،L2 در جلوی کنسول – دکمه‌های R4،R5 و L4،L5 در زیر کنسول – ژیروسکوپ و حسگرهای حرکتی

ترک پدها: دو ترک پد کوچک در زیر اهرم‌ها قرار گرفته است که به گفته‌ی Valve حدودا ۵۵ درصد تاخیر کمتری نسبت به ترک پدهای کنترلر Steam دارد.

اتصالات بی سیم: Wi-Fi – Bluetooth

اتصالات سیمی: USB-C با پشتیبانی از DisplayPort 1.4 تا رزولوشن 8K 60Hz و 4K 120Hz – USB 3.2 نسل ۲

اتصالات روی داک: USB 3.1 – دو عدد USB 2.0 – Ethernet – DisplayPort 1.4 – HDMI 2  – USB-C

باتری: ۴۰ وات ساعت (حدودا بین ۲ تا ۸ ساعت شارژدهی برای گیمپلی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *